dinsdag 3 mei 2011

Kaseya neemt Intellipool AB over

LAUSANNE, ZWITSERLAND – 2 mei 2011 — Kaseya®, 's werelds grootste leverancier van software voor het automatiseren voor het beheer van ICT-systemen, maakte vandaag bekend dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van Intellipool AB, een toonaangevende leverancier van oplossingen voor het bewaken van de netwerkprestaties. Op basis van deze overname worden de grootzakelijke mogelijkheden voor het bewaken van de netwerkprestaties van Intellipool direct aan het productaanbod van Kaseya toegevoegd. In combinatie met het geautomatiseerde en geïntegreerde ICT-beheerplatform van Kaseya kunnen klanten profiteren van brancheleidende netwerkbewaking, proactief herstel en service level management. Dit biedt nieuwe zakelijke kansen voor managed service providers en een ongekende mate van automatisering van het ICT-beheer door ICT-afdelingen van alle omvang.

Met deze overname wil Kaseya zijn aanbod van oplossingen voor de bewaking van netwerkprestaties verder verbreden. Voor dit doel zal het de functierijke oplossing voor het bewaken van de netwerkprestaties van Intellipool met minimale systeembelasting toevoegen aan zijn aanbod van oplossingen. Systeembewaking heeft altijd een essentieel component gevormd binnen de oplossing van Kaseya. Beheerders kunnen hun dienstverlening aanzienlijk verbeteren door problemen op systematische wijze te detecteren en automatisch te herstellen, in plaats van te wachten totdat eindgebruikers deze problemen rapporteren. Dankzij de integratie van Intellipool met het Kaseya-platform kunnen beheerders beschikken over een krachtige en agentloze oplossing voor het beheer van de netwerkprestaties. De bewaking wordt daarbij uitgebreid naar de toepassingslaag, aanvullende platforms zoals Unix en apparatuur voor netwerktoegang zoals routers en switches. De combinatie van de oplossing van Intellipool voor het beheer van de netwerkprestaties met de kracht van het automatisering-framework van Kaseya resulteert in een unieke en baanbrekende aanpak van het beheer van ICT-infrastructuren.

“Kaseya geeft opnieuw blijk van een leiderschapspositie binnen de markt voor ICT-automatisering,” aldus Gerald Blackie, de CEO van Kaseya. “Deze overname is het directe gevolg van het feit dat we naar onze klanten luisteren en op basis van hun feedback producten ontwikkelen die in hun specifieke bedrijfsbehoeften voorzien.”

Kaseya zal de oplossing van Intellipool voor het bewaken van de netwerkprestaties nog deze maand aanbieden als een geïntegreerde uitbreidingstoepassing (add-on) voor het Kaseya-framework. Het bedrijf is daarnaast voornemens om tegen het einde van dit jaar een nieuwe versie van deze oplossing te integreren binnen het Kaseya-platform ten einde het gebruik te vereenvoudigen en klanten nieuwe zakelijke kansen te bieden.

“Het team van Intellipool AB is zeer vereerd om toe te treden tot de organisatie van Kaseya. Daarnaast zijn we uiterst enthousiast over de kansen die deze overname voor onze klanten te bieden heeft. Intellipool luistert naar zijn klanten en past hun feedback toe om betere producten te ontwikkelen. Het succes van deze aanpak is opnieuw aangetoond met deze overname,” aldus Robert Aronsson, de medeoprichter van Intellipool AB.

Over Intellipool AB
Het in 1997 opgerichte Intellipool AB is een in het Zweedse Harnosand gevestigde, niet-beursgenoteerde onderneming. Zijn oplossing Intellipool Network Monitor biedt agentloze functionaliteit voor netwerkbeheer en -bewaking met kennisgevingen en rapportage. Het bedrijf levert oplossingen aan 11.000 klanten, waaronder managed service providers en middelgrote tot grote ondernemingen. Raadpleeg voor meer informatie www.intellipool.se.


Over Kaseya
Kaseya is de wereldwijd leidende aanbieder van systeembeheer-software. Met Kaseya kan iedere thuisgebruiker, organisatie of IT-dienstverlener op een eenvoudige en effectieve manier zijn IT-middelen beheren vanuit één geïntegreerd webplatform. De oplossingen van Kaseya worden wereldwijd ingezet bij IT-dienstverleners, en in een groot aantal andere verticale markten, waaronder retail, gezondheidszorg, onderwijs, financiële dienstverlening, de overheid, defensie, onroerend goed en transport. Het niet-beursgenoteerde bedrijf heeft dertig kantoren in twintig landen. Voor meer informatie bezoekt u http://www.kaseya.nl/.

# # #

Kaseya; het Kaseya k-bug logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken in bezit van of gelicenseerd aan Kaseya International Limited en/of haar vestigingen. Andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten