woensdag 4 mei 2011

Dell gaat samenwerking aan met Alpha International

Samenwerkingsovereenkomst brengt Dell´s printer producten naar Nederlandse en Duitse resellers, biedt hen optimale beschikbaarheid en zorgt voor verbeterde klantervaringen

Amsterdam, 3 mei 2011 - Dell Printers is een samenwerking aangegaan met Alpha International, een Europese distributeur van computersupplies. Het doel van de samenwerking is om de hoogwaardige inkt- en tonerproducten van Dell verder in de Nederlandse en Duitse markt te distribueren. De samenwerking zal het distributiekanaal van Dell naar de Europese markt aanzienlijk versterken.

Alpha International is één van de vijf grootste Europese distributeurs van originele technologische componenten. Het bedrijf levert vanuit het papierloze Europese distributiecentrum in Nederland kantoorartikelen aan handelsklanten in alle delen van Europa. Vanwege de omvangrijke reikwijdte en verkoopkantoren in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is Alpha International geschikt om klanten flexibiliteit, keuzevrijheid en een goede prijs/kwaliteit-verhouding te bieden voor alle printvraagstukken.

Dell wil resellers de mogelijkheid bieden om hun omzet te vergroten en de klantenervaringen te optimaliseren door de beschikbaarheid van de printer producten binnen Europa te verbeteren. Daarom was Dell op zoek naar een distributeur die in staat is om op Europese schaal te leveren en die over de contacten beschikt om zoveel mogelijk aandacht te trekken voor Dell´s printer producten. Alpha International rekent bedrijven als Staples en Office Depot tot zijn klanten en voldoet daarmee aan de gestelde eisen van Dell. De samenwerking met Alpha International zal resellers op efficiënte wijze toegang bieden tot de volledige reeks van Dell´s scherp geprijsde printerproducten.

Belangrijke koopoverwegingen voor thuiskantoren, kleine ondernemingen en geografisch verspreide werkgroepen zijn onder meer: efficiëntie op de werkplek, beschikbaarheid van technische ondersteuning voor printers en betaalbare producten die snel hoogwaardige afdrukken waarborgen. Dell’s printer producten voldoen ruimschoots aan deze eisen, zodat klanten wat afdruktechnologie betreft geen concessies hoeven te doen. De printers van Dell bieden een combinatie van snelheid, kwaliteit en energiezuinigheid die de productiviteit garandeert.

Door het aanbod inkt- en tonerproducten beschikbaar te stellen in twee belangrijke landen in de regio EMEA, komt Dell tegemoet aan de vraag vanuit de markt. De samenwerkingsovereenkomst zal klanten in staat stellen om een beroep te doen op een omvangrijk distributienetwerk, zodat ze sneller en met meer keuzevrijheid inkt en toner kunnen aanschaffen.

Citaten:
Marc Nijhof, Commercieel Directeur Alpha International: “Het vermogen om zonder lange wachttijden scherp geprijsde en hoogwaardige producten te leveren is doorslaggevend geweest voor het succes van Alpha International. Naar aanleiding van onze samenwerking met Dell zien we ernaar uit om onze klanten keuzevrijheid en meerwaarde qua proverbruiksgoederen voor printers te bieden, met een gegarandeerde levering op de volgende werkdag. We zijn zeer verheugd dat Dell voor Alpha International heeft gekozen als voorkeursdistributeur en zien ernaar uit om deze relatie binnen Europa verder uit te bouwen.”

Erik Preisser, Channel Director Benelux Dell: “Dell werkt graag samen met leiders binnen het kanaal. Zo kunnen we garanderen dat klanten hoogwaardige producten aangeboden krijgen en dat zij optimale service ontvangen. Gezien de bewezen resultaten van Alpha International hebben wij het volste vertrouwen dat we met de juiste partij in zee zijn gegaan om een omvangrijk Europees distributienetwerk op te zetten voor de printer producten van Dell.”


Een volledige technisch productoverzicht is beschikbaar op www.dell.com/printers. Informatie over Alpha International is beschikbaar op www.alpha-international.eu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten