donderdag 26 mei 2011

LANCOM verrijkt Smart WLAN Controlling om intelligente virtualisatie mogelijk te maken

Gratis LCOS update maakt het gemakkelijk om virtuele draadloze netwerken op te zetten in een bestaand netwerk

Aken, 26 mei 2011 – De Duitse netwerkspecialist LANCOM biedt haar klanten een gratis update aan voor de LANCOM WLAN controllers. Het besturingssysteem LCOS 8.5 biedt een update aan om Layer-3 Tunneling mogelijk te maken. Deze slimme aanvulling aan het LANCOM Smart WLAN Controlling Architecture maakt het makkelijk om virtuele draadloze netwerken op te zetten ook wanneer de infrastructuur geen VLAN ondersteunt. Een typische toepassing is het aanbieden van gastaccounts op het draadloze netwerk. LCOS 8.5 is gratis als download beschikbaar op de LANCOM website.

Layer-3 Tunneling stuurt data van managed access points door IP-infrastructuren zonder een complexe VLAN te hoeven opzetten. Zowel payload als management data worden verstuurd, wat een naadlooze roaming door het WLAN mogelijk maakt zonder een verandering van IP-adres. Dit is een belangrijk punt wanneer men werkt met voice over WLAN (VoWLAN).

Virtuele WLAN-infrastructuren kunnen worden geïnstalleerd zonder de huidige netwerken opnieuw te configureren.

Toepassingen: Internettoegang voor gasten, roaming en hotspots op afstand
Layer-3 Tunneling maakt de implementatie van een hotspot voor gasten zelfs in heterogene netwerken zeer eenvoudig. Dit is bijvoorbeeld in hotels met een bestaand netwerk, met switches van verschillende merken en klassen, een zeer interessante optie. Zonder Layer-3 tunneling zouden deze netwerken een significante upgrade nodig hebben voordat zij draadloos internettoegang kunnen bieden aan de gasten.

Layer-3 Tunneling ondersteunt ook de uitvoering van hotspots op afstand: in combinatie met de LANCOM Public Spot-optie, kunnen LANCOM WLAN controllers een beveiligde verbinding (VPN) gebruiken om hotspot-functionaliteit aan te bieden aan access points op andere locaties.

Het versturen van payload data van de WLAN via de layer-3 tunnel maakt het roamen mogelijk tot voorbij de grenzen van de zenddomeinen. Op deze manier kunnen draadloze clients naadloos contact onderhouden met de WLAN, ook als zij worden verplaatst tussen netwerksegmenten met een verschillend IP-adresbereik. Deze feature is handig voor voice over WLAN-toepassingen, die hun voordeel doen van het roamen met een onveranderd IP-adres.

Met LCOS 8.5 is Layer-3-Tunneling beschikbaar voor alle huidige LANCOM WLAN controllers; LANCOM WLC-4006, LANCOM WLC-4025+ en LANCOM WLC-4100. LANCOM WLAN controllers bieden zeer effectief, gecentraliseerd beheer van alle LANCOM access points.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten