dinsdag 17 mei 2011

HP-UX ondersteund door EnterpriseDB

HP-UX ondersteund door EnterpriseDB
Klanten kunnen met EnterpriseDB probleemloos migreren naar PostgreSQL in HP-UX

Amsterdam – 17 mei 2011 – EnterpriseDB, de grootste onafhankelijke leverancier van open source PostgreSQL-databases, maakt ondersteuning bekend voor het besturingssysteem HP-UX op Itanium-gebaseerde HP Integrity-servers. Postgres Plus Advanced Server van EnterpriseDB zal met ingang van juni 2011 volledige ondersteuning bieden voor HP-UX. Een bètaversie kan hier worden gedownload.

“Bedrijven willen niet langer vastzitten aan één databaseleverancier,” aldus Ed Boyajian, de CEO van EnterpriseDB. “Naar onze mening zullen klanten behoefte blijven hebben aan hybride OS-omgevingen met de schaalbaarheid, veerkracht en beveiliging die HP-UX te bieden heeft. Als uitgebreide oplossing voor Oracle-compatibiliteit biedt Postgres Plus Advanced Server een bewezen, schaalbaar en gebruiksvriendelijk alternatief voor Oracle, gecombineerd met de mogelijkheid van forse kostenbesparingen. Hiermee breiden we onze reeds krachtige Linux-ondersteuning op HP-platforms verder uit."

“In het huidige zakelijke klimaat vragen klanten met bedrijfskritische OLTP-omgevingen om een krachtige databaseoplossing waarmee ze de voortdurend groeiende gegevensvolumes kunnen beheren,” aldus Lorraine Bartlett, vice-president Worldwide Marketing & Strategy Business Critical Systems bij HP. “HP streeft ernaar om te voorzien in de behoeften van klanten en hen keuzevrijheid te bieden. We zijn dan ook zeer enthousiast over het feit dat EnterpriseDB ondersteuning voor HP-UX heeft toegevoegd aan Postgres Plus Advanced Server.”

De Postgres Plus Advanced Server-technologie stelt gebruikers in staat om toepassingen en gegevens uit Oracle-productiedatabases soepel en eenvoudig te migreren naar Postgres Plus. Hiervoor hoeven zij geen toepassingen te herprogrammeren. De oplossing biedt daarnaast ondersteuning voor een breed scala aan gebruiksscenario's. Voorbeelden zijn rapportage- en business intelligence-systemen en andere toepassingen voor de bedrijfsvoering. Dit alles is mogelijk tegen een fractie van de kosten die Oracle in rekening brengt voor databaselicenties en jaarlijks onderhoud.

Meer informatie over Postgres Plus Advanced Server van EnterpriseDB en compatibiliteit met Oracle is hier beschikbaar.

Over EnterpriseDB Corporation
EnterpriseDB, het bedrijf achter Enterprise PostgreSQL, levert grootzakelijke PostgreSQL-producten en PostgreSQL-diensten waarmee ICT-organisaties op succesvolle wijze gebruik kunnen maken van 's werelds meest geavanceerde open source-database. De PostgreSQL Plus-producten zijn bij uitstek geschikt voor transactie-intensieve toepassingen die vragen om een superieure prestatie, optimale schaalbaarheid en compatibiliteit met niet-open databaseproducten. Met deze oplossingen kunnen ondernemingen hun algehele databasekosten reduceren. Het in 2004 opgerichte EnterpriseDB beschikt over vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië. Zijn hoofdkantoor is gevestigd in Bedford, Massachusetts. Bel voor meer informatie met +1 781-357-3390 of raadpleeg www.enterprisedb.com.

EnterpriseDB en PostgreSQL Plus zijn merken van EnterpriseDB Corporation. Overige namen zijn mogelijk merken van hun respectieve eigenaars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten