maandag 16 mei 2011

LANCOM: Gratis upgrades voor de contentfilter en de hotspot-module

De vernieuwde LCOS 8.5: HTTPS-verzoeken en internettoegang voor gasten via de kabel

De Duitse netwerkspecialist LANCOM lanceert een uitgebreide update met nieuwe functies voor hun oplossing voor Internettoegang voor gasten, de LANCOM Public Spot-optie, en ook voor hun web contentfilter. De nieuwe toepassingen komen met het operating systeem LCOS versie 8.5, de upgrade is gratis beschikbaar om te downloaden vanaf het klantenportal van LANCOM: myLANCOM.

Internettoegang voor gasten nu beschikbaar via Ethernet en op afstand
De LCOS 8.5, de Public Spot optie – oorspronkelijk ontwikkeld voor LANCOM’s access points en WLAN controllers om veilige Internettoegang te bieden voor gasten – kan nu worden geactiveerd op geselecteerde routers en op LANCOM’s central-site gateways. Voor het eerst kunnen gastaccounts voor Internet toegang niet alleen draadloos worden geïmplementeerd maar ook via de kabel. Dit is vaak vereist in hotelkamers, waar ingewikkeld gestructureerde omgevingen het gebruik van draadloos LAN verhinderen. Met dezelfde aanpak kunnen bedrijven die afhankelijk zijn van een kabelnetwerk, hun bestaande infrastructuur gebruiken om Internettoegang te bieden aan gasten, bijvoorbeeld in conferentiezalen.

Bekabelde gastaccounts worden op precies dezelfde manier uitgevoerd als draadloze toegang voor gasten. De login data wordt gegenereerd met een eenvoudige gebruikersinterface en output naar een standaardprinter. Tijdsduur en betaalmethodes kunnen individueel worden gedefinieerd.

Een andere innovatie in de LANCOM Public Spot-oplossing is speciaal van belang voor hotelketens en uitvoerders met meerdere locaties: met deze optie geïnstalleerd op een WLAN controller, bijvoorbeeld in een datacenter, kan de hotspotfunctie beschikbaar worden gemaakt in access points op locaties op afstand via een beveiligde verbinding. Deze techniek biedt een zeer economische manier om draadloze hotspot-verbindingen in gedistribueerde netwerken te implementeren.

De LANCOM Public Spot-optie kan worden geactiveerd op alle LANCOM Wireless LAN controllers en access points, op de routers LANCOM 1711 VPN en LANCOM 1721+ VPN en op de central-site gateways LANCOM 7100 VPN en LANCOM 9100 VPN.

Content filter met HTTPS verzoeken
Met de LCOS 8.5, ondersteunt de LANCOM Content Filter de blokkering van ongewenste HTTPS-verzoeken. Dit verbetert de effectiviteit van websitefiltering met speciale aandacht voor de bescherming van minderjarigen, wat zeer relevant is sinds deze optie steeds meer gebruikt wordt op scholen. Daarnaast is de performance van de filters geoptimaliseerd: De nieuwe versie werkt nu met twee keer het maximum aantal actieve gebruikers per apparaat. Een andere nieuwe toepassing is de vereenvoudigde override-functie die administrators in staat stelt om het systeem te configureren om gebruikers toe te staan de blokkering van bepaalde websitecategorieën te passeren.

De LANCOM Content Filter kan worden geactiveerd op een aantal LANCOM routers, VPN central-site gateways en op LANCOM WLAN controllers. Een serie extra licenties is beschikbaar voor 10, 25 of 100 gebruikers, elk met een geldigheidsperiode van 1 of 3 jaar. Een volledige lijst met ondersteunde apparaten en aantal gebruikers is beschikbaar op de LANCOM-website.

Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-organisaties, overheden en andere instellingen. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN) en draadloze netwerken (Wireless LAN). Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Barcelona en Amsterdam. Ralf Koenzen is de oprichter en Managing Director van LANCOM Systems. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten