donderdag 26 mei 2011

FRITZ!Box-fabrikant AVM neemt deel aan World IPv6-Day

AVM en IPv6
FRITZ!Box-fabrikant AVM neemt deel aan World IPv6-Day —
IPv6 is al een jaar lang met succes gebruik


• Wereld IPv6-dag op 8 juni—AVM vervult rol in wereldwijd evenement
• IPv6 met succes ingezet door internetprovider XS4ALL
• Alle huidige FRITZ!Box-modellen ondersteunen nieuwe internetstandaard

Berlijn - AVM, Duits fabrikant van de FRITZ!Box, neemt deel aan de Wereld IPv6-dag. De Internet Society (ISOC) organiseert op 8 juni een wereldwijd evenement ter introductie van de nieuwe internetstandaard IPv6. Het doel van dit 24 uur durende evenement is om internetproviders, hardwarefabrikanten en website-eigenaars voor de overgang van IPv4 naar IPv6. Een snelle overstap naar de nieuwe internetstandaard is nodig omdat de laatst beschikbare IPv4-adresruimte in februari dit jaar werd toegewezen. AVM biedt al twee jaar ondersteuning voor IPv6. De betrouwbaarheid van de FRITZ!Box in combinatie met IPv6 is zelfs volop in de praktijk getest door 7.000 IPv6-klanten van de Nederlandse internetprovider XS4ALL.

Wereld IPv6-dag: wereldwijd evenement ter introductie van nieuwe internetstandaard
Op 8 juni 2011 zal een groot aantal internetbedrijven uit alle delen van de wereld waaronder Google, Yahoo en Facebook, 24 uur lang content aanbieden op basis van de nieuwe internetstandaard IPv6. De Internet Society, organisator van World IPv6 Day, hoopt hiermee bedrijven en organisaties aan te moedigen om zich klaar te maken voor de overstap naar de nieuwe IPv6-standaard. AVM zal deze dag eveneens acte de présence geven door de homepage www.avm.de om te zetten in IPv6. De FRITZ!Box-terminals zijn al geruime tijd compatibel met IPv6.


IPv6 al ruim een jaar een succes bij 7.000 klanten
Internetprovider XS4ALL gebruikt IPv6 al meer dan een jaar in combinatie met de FRITZ!Box. Het Nederlandse bedrijf is de grootste Europese aanbieder van IPv6-toegang voor particuliere klanten. Meer dan 7.000 klanten hebben zich aangemeld om het nieuwe internetprotocol te kunnen gebruiken. “XS4ALL staat voor innovatie en was dan ook één van de eerste partijen die IPv6 in gebruik nam”, aldus Niels Huijbregts, voorlichter van XS4ALL. “Wij zijn blij om in AVM een partner te hebben gevonden die ons bij het uitvoeren van onze IPv6-plannen kan ondersteunen met state-of-the-art hardware en expertise. Het is een fijn idee dat wij en onze klanten dankzij deze samenwerking uitstekend zijn voorbereid op het internet van de toekomst.” Gebruikers van IPv6 kunnen rekenen op de stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid die zij van de FRITZ!Box gewend zijn. Zo beschikken bepaalde FRITZ!Box-modellen over een krachtige firewall die het nieuwe internetprotocol ondersteunt.

IPv6 en de FRITZ!Box— ook compatibel met DS-Lite en dual stacking
De druk om van IPv4 over te stappen naar IPv6 groeit met de dag, aangezien de laatste IPv4-adresruimte in februari dit jaar werd toegewezen. IPv6 biedt daarentegen een vrijwel onbeperkt aantal adressen (circa 340 triljard). AVM kan uitgaan van aanzienlijke ervaring op het gebied van IPv6. Veel modellen van zijn FRITZ!Box zijn namelijk al sinds 2009 compatibel met het nieuwe internetprotocol. “Dankzij onze gratis firmware-updates kunnen gebruikers ook na de aanschaf van hun FRITZ!Box blijven profiteren van nieuwe technologische ontwikkelingen. Dit houdt in dat FRITZ!Box-modellen zoals de 7270 nu ook compatibel zijn met IPv6,” aldus Jan Schöllhammer, IPv6-expert bij AVM. Voor een probleemloze overstap kunnen FRITZ!Box-eigenaars IPv6 en IPv4 naast elkaar gebruiken ('dual stack'-techniek), zowel binnen een netwerk (WLAN/LAN) als op internet.

AVM biedt daarnaast ondersteuning voor de nieuwe standaard DS-Lite, zodat binnen IPv6-netwerken gebruikgemaakt kan worden van IPv4-verbindingen. Op deze manier blijft het mogelijk om IPv4-adressen vanuit een thuisnetwerk te bereiken, zelfs als de router op basis van IPv6 met internet is verbonden. Gebruikers van een recent besturingssysteem hoeven de configuratie van hun FRITZ!Box niet aan te passen aan IPv6.

IPv6 voor meer vrijheid binnen thuisnetwerken
Met IPv6 kunnen klanten van AVM profiteren van de technologische voordelen van het nieuwe protocol. Internetproviders kennen IPv6-gebruikers niet alleen een afzonderlijk IP-adres toe, maar ook een volledig deelnetwerk dat een reeks van publieke IP-adressen omvat. IPv6 vereenvoudigt verder bestaande diensten zoals P2P, VPN en videoconferencing en maakt een breed scala aan nieuwe toepassingen, zoals smart grids beduidend eenvoudigger te realiseren.


Note voor de redactie: high-res beeldmateriaal is op aanvraag beschikbaar. Het is mogelijk om één op één gesprekken in te plannen.

Over AVM

Het in 1986 in Berlijn opgerichte AVM is een van de twee grootste fabrikanten van breedbandapparatuur van Europa. Met een marktaandeel van meer dan 50 procent is het de grootste fabrikant van Duitsland, de grootste markt van Europa. De in Berlijn gevestigde communicatiespecialist heeft tal van prijzen ontvangen voor zijn innovatieve productreeks FRITZ!Box, die in Duitsland wordt ontwikkeld en geproduceerd. De FRITZ!Box biedt snelle en eenvoudige internettoegang, gebruiksvriendelijke netwerktechnologie en telefonie en veelzijdige multimediatoepassingen. AVM heeft 400 werknemers in dienst en realiseerde in het boekjaar 2010 een omzet van meer dan 200 miljoen euro.


Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano


global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | herengracht 138-140 | 1015 BW Amsterdam | t: +31 (0)20 754 6986 | m: +31 (0)6 30 045 484 | f: +31 (0)20 754 46988 | dina-perla.marciano@axicom-benelux.com |www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten