woensdag 4 mei 2011

Economische Gigabit PoE switch van LANCOM

LANCOM GS-1224P: Web-smart PoE switch met zakelijke functies

Aken, 4 mei 2011 – De Duitse netwerkspecialist LANCOM breidt zijn lijn van switches uit met zijn eerste Gigabit web-smart switch met PoE. De GS-1224P switch is LANCOM’s antwoord op de behoeften van kleine tot middelgrote netwerken met een hoge vraag naar veiligheid, beheer en QoS. Uitgerust met 24 Gigabit Ethernet-poorten, waarvan er tot maximaal vier functioneren als dual-media poorten voor UTP-kabels of - met optionele SFP-modules - met glasvezelkabels. Een voorbeeldtoepassing van de GS-1224P is de ondersteuning van high-performance 802.11n access points: de stroomvoorziening verloopt via de ethernet-kabel en de uplink kan via Gigabit Ethernet of een glasvezelverbinding worden aangeboden. Het product is beschikbaar voor een advies retailprijs van 799 euro exclusief BTW.


Zakelijke functies en eenvoudig beheer

De LANCOM GS-1224P biedt alle functies die veeleisende beheerders nodig hebben voor beveiliging, beheer, performance en veelzijdigheid: authenticatie van aangesloten apparaten (IEEE 802.1X of MAC-gebaseerd), storm control, Quality of Service (QoS), virtualisatie (VLAN), SNMP beheer op afstand en linkaggregatie (per IEEE 802.3ad met LACP). De switch is gemakkelijk te configureren met een webinterface en is geïntegreerd in het LANCOM beheersysteem.

De stroomtoevoer via PoE voldoet aan de IEEE 802.3af-richtlijnen. PoE-apparaten worden automatisch gedetecteerd en de stroomlimieten worde ingesteld volgens hun PoE-klasse. Prioriteiten kunnen worden gesteld in de configuratie om te beslissen welk apparaat bij voorkeur de stroom zou moeten ontvangen. Praktisch voor onderhoud op afstand: De webinterface biedt controle over de PoE-toevoer, hiermee kunnen apparaten die zijn aangesloten op de LANCOM GS-1224P aan en uit worden gezet, zelfs als er niemand op de locatie is. Een stroomuitvoer van maximaal 185 watt kan variabel worden verspreid over alle 24 Gigabit Ethernet-poorten.

De LANCOM GS-1224P is beschikbaar vanaf een prijs van 799 euro (SRP excl. BTW). Het apparaat heeft vijf jaar garantie. De optionele SFP-SX module LANCOM SFP-SX-LC1 is beschikbaar voor 149 euro excl. BTW, de LX-versie LANCOM SFP-LX-LC1 voor 259 euro exclusief BTW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten