dinsdag 3 mei 2011

AVM geeft acte de présence tijdens vakbeurs Anga Cable 2011

AVM voor het eerst op de Anga Cable –
FRITZ!Box maakt kabelinternet aantrekkelijker

• AVM presenteert uitgebreid aanbod voor kabelinternet
• FRITZ!Box Cable biedt alle mogelijkheden van een thuisnetwerk via de
kabelverbinding
• FRITZ!Box integreert hybride televisie via LAN en WLAN
• Uitgebreidere mogelijkheden op het gebied van telefonie met DECT-telefoons,
IP-telefoons, smartphones en apps
• Centraal beheer voor een efficiënte bediening van gateways voor thuisnetwerken

BERLIJN - Tijdens de vakbeurs Anga Cable 2011 presenteert AVM innovaties op het gebied van kabelverbindingen. De Berlijnse communicatiespecialist demonstreert het aanbod op het gebied van kabel-, breedband- en satelliettechnologie. Hoogtepunten zijn FRITZ!Box-routers voor kabelverbindingen en de collectie DECT-telefoons. De FRITZ!Box Cable-productreeks biedt gebruikers de mogelijkheid om apparatuur met netwerkfunctionaliteit, zoals pc's, hydride televisies en hi-fi-systemen, draadloos te verbinden met de internetverbinding van de kabelprovider. Voor DOSCIS-telefoonverbindingen biedt de FRITZ!Box een geïntegreerd telefoonsysteem en afhankelijk van de versie, aanvullende verbindingsmogelijkheden. Kabelproviders kunnen voor onderhoud van de FRITZ!Box gebruikmaken van de mogelijkheden voor centraal beheer.

FRITZ!Box maakt kabelverbindingen aantrekkelijker
Aantrekkelijke terminal-apparatuur is noodzakelijk voor het succes van kabelinternet. De producten uit de FRITZ!Box-reeks zijn door de vakpers met talloze prijzen bekroond. Dit komt door de uitgebreide functionaliteit, gebruikersgemak en beveiliging. Met uitgebreide functies zoals een EuroDOCSIS 3-modem, WLAN N en een DECT- basisstation voorziet de FRITZ!Box in de belangrijkste vragen van klanten, zoals eenvoudige draadloze netwerkfunctionaliteit, integrale gebruikersgemak op het gebied van telefonie, de mogelijkheid om draadloos af te drukken, de vaste schijf te delen en WLAN-toegang voor gastgebruikers zoals vrienden en familieleden.

FRITZ!Box Cable voor het thuisnetwerk op basis van een kabelverbinding
Met de FRITZ!Box 6360 Cable biedt AVM een oplossing voor thuisnetwerken die gebruikmaken van een kabelverbinding. Functies omvatten onder meer een geïntegreerde kabelmodem (EuroDOSCIS 3 met snelheden tot 220 Mbit/s), DECT- telefoonsysteem en aansluiting voor telefoon of fax. WLAN N en Gigabit Ethernet garanderen snelle verbindingen, waarbij printers, harde schijven en andere apparatuur op de USB-poort kunnen worden aangesloten. Het aanbod wordt aangevuld met mediaserver- en NAS-functionaliteit. Alle apparaten binnen het thuiswerk kunnen op deze manier met elkaar worden verbonden.

Ook is de FRITZ!Box 6320 Cable speciaal ontwikkeld om meerwaarde te bieden voor kabelverbindingen. De FRITZ!Box 6320 is uitgerust met een EuroDOSCIS 3-modem, telefoonsysteem voor DECT-telefoons, aansluiting voor een analoog terminal-apparaat, WLAN N (2,4 GHz, 150 Mbit/s) en een Gigabit Ethernet-verbinding. De FRITZ!Box 6320 Cable biedt volledige ondersteuning voor het nieuwe internetprotocol IPv6 dat op korte termijn zal worden ingevoerd. Apparaten zoals televisies of hifisystemen met een LAN-verbinding in plaats van een WLAN-verbinding, kunnen in het thuisnetwerk worden geïntegreerd, waarmee gebruikers toegang krijgen tot internet, muziek, foto's en films.

FRITZ!App, multimedia en NAS zorgen voor gebruikersgemak
Het gebruik van smartphones binnen thuisomgevingen neemt gigantisch toe. De FRITZ!App zorgt ervoor dat surfen op internet en het raadplegen van e-mail via kabelverbindingen sneller verloopt. De WLAN- en kabelverbinding zijn bovendien geschikt voor het uploaden van foto's en video's naar Facebook en YouTube. De FRITZ!App maakt het mogelijk om met een iPhone of Androidtoestel gesprekken te voeren via de kabelverbinding, door de FRITZ!Box met het WLAN te verbinden. Met behulp van de FRITZ!App kunnen smartphone-gebruikers de FRITZ!Box-functies zoals het telefoonboek, antwoordapparaat en de gesprekkenlijst benutten. De ingebouwde NAS (Network Attached Storage)-functionaliteit maakt het mogelijk om de FRITZ!Box 6360 Cable te combineren met een externe USB-opslagvoorziening om foto's, muziek, video's en andere bestanden rechtstreeks via het netwerk te delen.

Verbeterde telefonie voor kabelverbindingen op basis van DECT
De FRITZ!Box modellen voor kabelverbindingen hebben een ingebouwd DECT-basisstation. Er kunnen maximaal zes mobiele componenten worden verbonden met het FRITZ!Box DECT-basisstation en drie gelijktijdige gesprekken – ook in HD-kwaliteit – via DECT-telefoons worden gevoerd. FRITZ!Fon’s mobiele componenten hebben toegang tot FRITZ!Box’s gedeelde telefoonboek en bieden internetdiensten zoals internetradio en podcasts. E-mail kan zelfs ontvangen worden wanneer de pc is uitgeschakeld.

Centraal beheer – regelmatige updates
Kabelproviders kunnen de mogelijkheden voor centraal beheer van terminal-apparaten benutten. De toepasselijke standaarden garanderen een efficiënte verstrekking van toegangsrechten voor gebruikers en onderhoud, inclusief kwaliteitscontroles en firmware-updates. Thuisnetwerken en telefoons instellen is eenvoudig door de gebruiksvriendelijke browserinterface van de FRITZ!Box. Als marktleider in terminal-apparatuur voor DSL-verbindingen houdt AVM zich voortdurend bezig met de verdere ontwikkeling van de functionele mogelijkheden van de FRITZ!Box. Daarbij staat klanttevredenheid op de eerste plaats.


Over AVM

Het in 1986 in Berlijn opgerichte AVM is een van de twee grootste fabrikanten van breedbandapparatuur van Europa. Met een marktaandeel van meer dan 50 procent is het de grootste fabrikant van Duitsland, de grootste markt van Europa. De in Berlijn gevestigde communicatiespecialist heeft tal van prijzen ontvangen voor zijn innovatieve productreeks FRITZ!Box, die in Duitsland wordt ontwikkeld en geproduceerd. De FRITZ!Box biedt snelle en eenvoudige internettoegang, gebruiksvriendelijke netwerktechnologie en telefonie en veelzijdige multimediatoepassingen. AVM heeft 400 werknemers in dienst en realiseerde in het boekjaar 2010 een omzet van meer dan 200 miljoen euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten