donderdag 18 maart 2010

Fairbanks is Enterprise Architecture Certified Partner Dell

IT-dienstverlener Fairbanks heeft de certificering van Enterprise Architect binnen het DELL PartnerDirectprogramma voor het jaar 2010 gehaald. PartnerDirect is ontworpen om ICT-resellers en -dienstverleners gebruik te laten maken van Dell’s expertise, terwijl Dell haar dienstverlening verder kan verbeteren en uitbreiden via een netwerk van vakkundige business partners.

Fairbanks heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een integratiespecialist met onder andere veel kennis op het gebied van databeheer en virtualisatie. Het uitgangspunt van de organisatie is om op basis van de eigen expertise klanten te ondersteunen hun IT-ongeving stabiel en tegelijk schaalbaar te houden. De partnerstatus binnen het PartnerDirect-programma is voor Fairbanks dan ook een belangrijke bevestiging van haar kwaliteiten op het gebied van datamanagement en virtualisatie.

Dell werkt nauw samen met haar EAC-partners, hetgeen zich uit in een gemeenschappelijk ontwikkeld business plan inclusief doelstellingen, en stelt daarnaast een aantal opleidingen ter beschikking die zijn afgestemd op de behoeftes van de partner. Gecertificeerde Dell-partners profiteren bovendien van een aantrekkelijke prijsstelling en hebben toegang tot demonstratie-units, account management, financieringsopties, dealregistratie en ondersteuning.

Erik Preisser, Channel Director Benelux bij Dell: “Wij stellen de toewijding van Fairbanks aan het PartnerDirect-programma van Dell zeer op prijs. Ze hebben zich zeer betrokken getoond om samen met ons de markt verder te ontwikkelen, in eerste instantie vanuit de DellEquallogic IP-gebaseerde SANs en tegenwoordig vanuit een veel breder productportfolio. Fairbanks is voor ons een partner met veel potentie. Met onze producten en diensten in samenwerking met Fairbanks zijn wij in staat ICT te vereenvoudigen en voor onze eindgebruikers de TCO te verlagen en de ROI te vergroten.”

Ruud Harmsen, algemeen directeur Fairbanks: “Wij vinden eenvoudig IT-beheer en de hoogte van de initiële investering in relatie tot de toegevoegde waarde van een oplossing erg belangrijk. Dit zijn terugkerende componenten wanneer je over kantoorautomatisering, applicaties of systemen spreekt. Dat was destijds een argument om met Equallogic in zee te gaan. De overname van deze partij door Dell was voor ons de bevestiging dat wij de juiste keuze gemaakt hadden. We zijn dan ook uitermate content met de huidige status in het Dell PartnerDirect-programma, maar tevens alweer druk doende om verdere stappen te zetten in de samenwerking. Daarbij richten we ons met name op dienstverlening rond kantoorautomatisering, zoals “het nieuwe werken” en integratie van nieuwe en/of bestaande omgevingen. Hierbij valt te denken aan virtualisatie-oplossingen, migraties van SharePoint- en implementatie van Windows-omgevingen.”

Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar haar klanten en biedt hen innovatieve technologie en producten die ze vertrouwen en waarderen. Het Dell PartnerDirect-programma is ontwikkeld om partners meer winstgevend te maken en om hun toegevoegde waarde en keuze richting klanten te vergroten. Dell investeert op continue basis in haar partners.

Over Fairbanks
Bij vrijwel alle organisaties wordt het primaire proces steeds meer een complex informatieverwerkend proces. Medewerkers, partners, leveranciers en klanten verwachten hiervan meer en meer actief onderdeel te zijn. Deze ontwikkeling vraagt flexibiliteit en openheid van de ICT-afdelingen en -infrastructuren. Bovendien vereist de grote snelheid waarin het applicatielandschap, operating systemen en hardware zich ontwikkelen, een continue aanpassing van deze ICT-architectuur. Aan de andere kant wordt met deze ontwikkelingen het belang van stabiliteit, betrouwbaarheid en beveiliging steeds groter. Door deze spagaat tussen toenemende complexiteit en toenemende afhankelijkheid van de ICT-infrastructuur, lopen de beheerkosten al snel exponentieel op.

Fairbanks heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in het slaan van een brug tussen deze twee ontwikkelingen. Door technieken als virtualisatie en databeheer realiseren we voor u aan de ene kant een stabiele en toch flexibele ICT- infrastructuur. Aan de andere kant sluiten we met behulp van portal technieken, zoals Microsoft Sharepoint, zowel medewerkers en klanten, als leveranciers en partners snel en eenvoudig aan op uw bedrijfsprocessen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten