donderdag 18 maart 2010

Neverfail optimaliseert beschikbaarheid mobiele oplossingen Interchange

Na successen in Groot-Brittannie nu ook samenwerking in Nederland

Neverfail®, de wereldwijde leverancier van softwareoplossingen voor continue beschikbaarheid en disaster recovery, gaat samenwerken met Interchange. Het partnership betreft het optimaliseren van de beschikbaarheid van mobiel applicaties op de Blackberry™ van RIM. Dit platform wordt vanwege haar specifieke kwaliteiten steeds vaker ingezet in kritische omgevingen, zoals bij hulpdiensten en politie.

Interchange heeft zich als applicatiebouwer en –integrator toegelegd op Javagebaseerde oplossingen en richt zich daarbij met name op de Blackberry™ als medium; het bedrijf is Elite-partner van RIM. De organisatie heeft een lange geschiedenis met mobiele oplossingen vanuit field services-oplossingen op basis van Cognito en mobitext van RAM Mobile Data. Nu mobiliteitsoplossingen ook binnen kritische omgevingen en in kritische situaties steeds meer gemeengoed worden, worden de gebruikscriteria aanzienlijk aangescherpt.

Dat de mobiele applicaties steeds rijker worden aan functionaliteit, is een logisch gevolg van de beschikbare technologie. Wanneer uniformdiensten gebruik willen maken van dergelijke applicaties, worden er echter aanvullende eisen gesteld aan de applicatie en het onderliggende platform. De belangrijkste daarvan zijn de veiligheid van het platform, de bedieningseenvoud, de snelheid van de toepassing en de beschikbaarheid. Dit laatste hangt in belangrijke mate af van het netwerkbereik en van de beschikbaarheid van de Blackberry Enterprise Server (BES). Hiervoor heeft Neverfail een specifieke oplossing ontwikkeld, die een continue beschikbaarheid van de BES en de onderliggende hardware en softwarecomponenten garandeert.

Interchange prevaleert Neverfail for Blackberry™ boven de ‘traditionele’ hardwarematige oplossingen zoals RAID5 of clusters, die kostbaar zijn en minder hoge beschikbaarheid bieden. In Groot Brittannië heeft de samenwerking tussen de leveranciers al geresulteerd in succesvolle projecten bij The British Land Company PLC, Bank of Ireland, Aegon en de National Australia Group. Voor de Nederlandse markt wordt gefocust op overheden, field services, hulpdiensten, thuiszorg en de financiële sector. Applicaties als ePocketbook, Police Mobile Applications, Time Recording & Billing en Personnel Alarm lenen zich uitstekend om op een veilige manier de informatievoorziening te verbeteren en de productiviteit van werknemers in deze sectoren te verbeteren.

Voor Leo Bijzet, director van Interchange Nederland is het evident dat een mobiele data-applicatie altijd beschikbaar moet zijn. “We dragen voor onze klanten op alle manier zorg dat ze altijd een beroep kunnen doen op de mobiele functies die ze nodig hebben. Daar houden we rekening mee bij het bouwen van de toepassingen en door Remote Management oplossingen aan te bieden die onder andere melden hoe het met de dekking staat en met de batterij. De samenwerking met Neverfail borgt de beschikbaarheid van de applicatie aan de achterkant, waardoor we op alle fronten kunnen tegemoetkomen aan de eisen van onze klanten.”

Erik Veen, Sales Director Central Europe and Benelux bij Neverfail, is zeer verguld met de lokale samenwerking. “In Nederland zie je dat al relatief veel mensen Blackberry gebruiken; er ligt echter nog veel potentie om het in ‘high secure, high available’-omgevingen in te zetten. Samen met Interchange gaan wij ons sterk maken om hier op in te spelen en de belofte van het potentieel tot werkelijkheid te maken.”

Over Neverfail
Neverfail is een toonaangevende softwareleverancier die betaalbare oplossingen op het gebied van informatiebeveiliging, high availability en disaster recovery levert die de productiviteit van gebruikers waarborgen. De softwareoplossingen van Neverfail stellen gebruikers in staat om voortdurend verbonden te blijven met bedrijfskritische softwaretoepassingen, in weerwil van storingen van hardware, software, besturingssystemen of het netwerk. Neverfail heeft zich ten doel gesteld om een einde te maken aan de downtime van toepassingen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen, een einde te maken aan de zakelijke en IT-beheerkosten die gepaard gaan met de downtime van systemen en een productiever gebruik van IT-bronnen mogelijk te maken. Neverfail is lid van het Microsoft Gold Certified Partner-programma, het Microsoft US Managed ISV Alliance Partner-programma en de Microsoft SQL Server Always On Alliance. Raadpleeg voor meer informatie www.neverfailgroup.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten