donderdag 11 maart 2010

Terremark behaalt ISO 27001: 2005-certificaat

Certificaat voor steeds meer klanten doorslaggevend in keuze voor hosting provider
Amsterdam – 11 maart, 2010 – Terremark Europe heeft het ISO 27001: 2005-certificaat behaald. Voor de hosting en cloud provider is het de bevestiging dat de zelf ontwikkelde veiligheidsnormen voor optimale confidentialiteit, integriteit en beschikbaarheid van klantinformatie voldoen aan de hoge standaarden van de ISO-norm.

Met de certificering toont Terremark aan dat het beveiligingsmechanismen heeft geïmplementeerd die waardevolle, vertrouwelijke en bedrijfskritische gegevens effectief beschermen.

ISO 27001 specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, bewaken, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd ISMS in het kader van de algemene bedrijfsrisico's voor de organisatie. Het ISMS is ontworpen met het oog op adequate en proportionele beveiligingsmaatregelen die de informatie afdoende beveiligen en vertrouwen bieden aan zowel klanten als partners. “Het ISMS is eigenlijk een ‘plan-do-check-act’ methode die moet worden nageleefd om continu te kunnen nagaan of alle veiligheidsprocedures nog steek houden”, volgens Kurt Maekelberghe, Vice President Operations bij Terremark Europe.

De grondige externe audit van de processen, uitgevoerd door BSI in het vierde kwartaal van fiscaal 2010, heeft aangetoond dat Terremark voldoet aan de strenge criteria van ISO/IEC 27001:2005 voor het opzetten, implementeren, gebruiken, beheren, aanpassen, onderhouden en verbeteren van dit ISMS. Aangezien beveiliging van informatie en processen door de gehele organisatie gewaarborgd dient te worden, maakten interviews met de managers verantwoordelijk voor HR, Finance, Datacenters en het ISMS onderdeel uit van de audit.

De ISO certificering zorgt ook voor kortere doorlooptijden en snellere implementaties, aangezien potentiële klanten niet meer uitgebreid onderzoek hoeven te doen naar de wijze waarop Terremark omgaat met gevoelige informatie.

“Truston werkt met en voor veel grote zorgverzekeraars, die qua veiligheid van de informatie allemaal de hoogste standaard van ons eisen en verdienen, daarom was de keus voor Terremark makkelijk te maken.” Aldus Johan van Veldhuisen, Algemeen Directeur Truston. “Het is voor Truston essentieel dat de leveranciers die aan de basis van onze dienstverlening staan dezelfde kwaliteitsnormen naleven als wij en dit ook kunnen aantonen. Terremark voldoet uitstekend aan beide criteria.”

“Deze ISO-certificering is natuurlijk net als voor onze klanten ook voor ons van groot belang. Wij ontvangen steeds vaker vragen van klanten en prospects rond certificering”, aldus Maekelberghe. “Wat men echter niet moet vergeten is dat er ook een grote verantwoordelijkheid ligt bij onze klanten, die zelf toegang krijgen tot de systemen en daarom hun eigen veiligheidsbeleid moeten instellen en naleven.”

Over Terremark
Terremark (NASDAQ:TMRK) is een pionier in managed hosting, met ruim tien jaar ervaring in het beheren van de complexe infrastructuur onder bedrijfskritische applicaties. De managed hosting diensten van Terremark bieden complete ondersteuning voor bedrijfskritische applicaties, gewaarborgd met SLA's die zijn afgestemd op de bedrijfsbehoefte. De hoogwaardige service en ondersteuning van Terremark, wordt door experts gezien als een van de beste in de branche. De managed hosting diensten worden ingezet door een veelheid aan organisaties. Uiteenlopend van beursgenoteerde ondernemingen tot markleiders in de Web 2.0 en online entertainmentindustrie. Meer informatie over Terremark treft u aan op www.terremark.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten