maandag 1 maart 2010

CeBIT: LANCOM presenteert nieuwe WLAN-toegangspunten met bandbreedte van 300 Mbps

Nieuw WLAN-platform biedt maximale prestaties en standaard PoE

Aken, 1 maart 2010 – Netwerkspecialist LANCOM Systems presenteert tijdens de CeBIT (hal 13, stand C28) zijn nieuwe L-320-reeks van WLAN-toegangspunten met een bandbreedte van 300 Mbps. Deze twee nieuwe draadloze 802.11n toegangspunten LANCOM L 321agn Wireless en LANCOM L 322agn Wireless zijn op een volledig nieuw hardware platform gebaseerd en vormen een aanvulling op het aanbod van WLAN-producten van de leverancier. De LANCOM L 322agn Wireless is het eerste 2 x 802.11n dual radio toegangspunt van LANCOM. Alle modellen hebben een energiezuinig ontwerp, zodat ze van stroom kunnen worden voorzien via standaard PoE (IEEE 802.af).

De LANCOM L 321agn Wireless is uitgerust met een dual band-radiomodule en werkt in een bandbreedte van zowel 2,4 als 5 GHz. Het toegangspunt is daarnaast uitgerust met een verwisselbare externe antenne. Een Gigabit Ethernet-interface draagt zorg voor de verbinding met het netwerk.

De LANCOM L-322agn Wireless is uitgerust met twee 802.11abgn dual band-modules en zendt uit op basis van vier externe antennes. Optioneel kan het toegangspunt parallel in een bandbreedte van 2,4 en 5 GHz werken, waarmee het een ideale oplossing is voor een geleidelijke migratie van gemengde WLAN-omgevingen naar 802.11n. Daarvan biedt één van de radiomodules een krachtige prestatie binnen een bandbreedte van 5 GHz; de andere module biedt ondersteuning voor abg-clients in een bandbreedte van 2,4 GHz. De netwerkverbindingen worden verzorgd door twee Ethernet-interfaces, waaronder één een Gigabit Ethernet-interface.

De apparaten onderscheiden zich door hun volledige terugwerkende compatibiliteit met 802.11a/b/g-clients en bieden bruto overdrachtssnelheden tot 300 Mbps.

Zoals alle toegangspunten van LANCOM kunnen de nieuwe modellen in standalone modus of in combinatie met een WLAN-controller van LANCOM worden gebruikt. Ze zijn uitgerust met een breed scala aan beveiligingsfuncties, zoals volledig functionele 802.11i met WPA2- en AES-encryptie, en 802.1x/EAP (WPA Enterprise) voor omgevingen die een hoog beveiligingsniveau vereisen. De apparaten bieden ondersteuning voor netwerkvisualisatie met Multi-SSID en VLAN. De toegangspunten kunnen ook worden gebruikt om WDS (Wireless Distribution Systems) op te zetten vanwege hum vermogen om point-to-point-verbindingen te vormen en in client-modus te werken.

De LANCOM L-321agn Wireless zal met ingang van april 2010 verkrijgbaar zijn tegen een geadviseerde verkoopprijs van 429 euro exclusief BTW. Het dual radio-model LANCOM L-322agn zal gelijktijdig verkrijgbaar zijn tegen een prijs van 599 euro exclusief BTW.

********************
Opmerking voor redacteuren: Vertegenwoordigers van LANCOM staan u graag persoonlijk te woord op de stand van LANCOM (hal 13, stand C28). We willen u graag vriendelijk verzoeken om vooraf een afspraak te maken met een van de hieronder vermelde perscontacten.
********************

Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Barcelona en Amsterdam. Ralf Koenzen is de oprichter en Managing Director van LANCOM Systems. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.

Your editorial staff contact:
Eckhart Traber
LANCOM Systems GmbH
Tel: +49 (0)89 665 61 78 - 67
Fax:+49 (0)89 665 61 78 - 97
presse@lancom.de
www.lancom.eu

Gijs Toxopeus
AxiCom
Tel: +31 (0)20 626 3991
Fax: +31 (0)20 626 4131
gijs.toxopeus@axicom-benelux.com
www.axicom.com

Our comprehensive Internet press service:
LANCOM PressLounge: http://www.lancom-systems.de/presselounge/index.php?land=en

Geen opmerkingen:

Een reactie posten