dinsdag 9 maart 2010

DELL BEVRIJDT CREATIEVEN, 3D-ANIMATORS, INGENIEURS EN ONDERZOEKERS VAN HUN BUREAU MET DE INTRODUCTIE VAN ‘S WERELDS KRACHTIGSTE 15,6 INCH MOBIELE WERK

• Enige 15,6 inch mobiele werkstation leverbaar met Intel® Core™ i7 processor Extreme edition en NVIDIA Quadro® FX 1800M graphic kaart
• Hardwarecertificering voor meer dan 95 toepassingen van meer dan 35 vooraanstaande ISV’s garandeert compatibiliteit en een optimale prestatie
• Eerste 15,6 inch mobiele werkstation leverbaar met optionele SSD-minikaart voor aanvullende hoogwaardige gegevensopslag
• Dell Precision T7500, T5500 en T3500 tower-werkstations zijn als eerste uitgerust met Intel® Xeon® 5600 (Westmere-EP)-processors

Amsterdam, 9 maart 2010 – Mensen met een passie om de toekomst te ontdekken, uit te denken en vorm te geven kunnen nu waar ze ook gaan, beschikken over krachtige automatiseringsfuncties in de vorm van een mobiel werkstation, zodat ze overal kunnen werken waar de inspiratie toeslaat. Dezelfde drive zet Dell ertoe aan om de grenzen van de prestatie en mobiliteit van zijn werkstations te blijven verleggen. Dit streven heeft vandaag geresulteerd in de introductie van 's werelds krachtigste 15,6 inch mobiele werkstation¹, de Dell Precision M4500.

De Dell Precision M4500 vormt een aanvulling op Dell’s bestaande reeks van mobiele werkstations, waaronder ‘s werelds krachtigste 17 inch mobiele werkstation, de Dell Precision M6500.

Het nieuwe mobiele werkstation heeft ten doel om creatieven, ontwerpers, animators, ingenieurs en onderzoekers van hun bureau te bevrijden. De M4500 biedt ondersteuning voor klanten in de defensiesector, die voor hun veldmissies behoefte hebben aan mobiele werkstations die een krachtige prestatie kunnen leveren en zijn uitgerust met robuuste beveiligingsfunctionaliteit, zoals authenticatiemechanismen en gegevensencryptie.

Een nieuwe definitie van mobiliteit voor werkstations: de Dell Precision M4500
De M4500 is ’s werelds eerste 15,6 inch mobiele werkstation dat is uitgerust met een SSD-minikaart voor additionele hoogwaardige gegevensopslag. Het werkstation biedt daarnaast instelbare warmtetabellen die voor een verbeterde prestatie in de turbomodus zorgen en een langere batterijwerkduur mogelijk maken. Net als de M6500 biedt de M4500 vrijwel directe toegang tot de e-mailberichten, agenda, contactpersonen, internet en virtuele remote desktops van gebruikers op basis van de nieuwe en revolutionaire technologie Dell Precision ON.

Andere belangrijke productkenmerken zijn onder meer:
• Optionele Intel Core i7-920XM Quad Core Extreme Edition, Intel® Core™ i7 en Core™ i5-processors in combinatie met een uiterst snel geheugen van 1.066 MHz of 1.333 MHz voor toepassingen die veel rekencapaciteit vereisen en gevoelig zijn voor de geheugenbandbreedte;
• Optionele grafische NVIDIA® Quadro FX 1800M- of Quadro FX 880M-kaart met 1 GB aan toegewijd geheugen voor grote modellen en modellen met veel beeldreliëf;
• Optioneel 15,6 inch HD+ sRGB LED-beeldscherm waarvan gebruikers het kleurengamma volledig kunnen aanpassen;
• Optionele 3MP-camera en ondersteuning voor mobiele breedbandverbindingen op basis van Gobi 2.0, met een multi-touch touchpad voor optimale flexibiliteit tijdens het gebruik;
• Een handzaam model met een gewicht van slechts 2,72 kg;
• Ondersteuning voor 32-bits en 64-bits versies van Microsoft Windows 7, Vista, XP, evenals de 64-bits versie van Red Hat® Linux 5.3.


Evenals de Dell Precision M6500 biedt de M4500 compatibiliteit en een geoptimaliseerde prestatie voor belangrijke toepassingen van vooraanstaande Independent Software Vendors (ISV's), waaronder Adobe, Autodesk, Dassault Systèmes en Schlumberger.

Het mobiele werkstation Dell Precision M4500 zal binnen enkele weken wereldwijd leverbaar zijn. Raadpleeg voor meer informatie Dell online.

Compatibiliteit voor eenvoud van gebruik en implementatie
De M4500 vormt onderdeel van de productreeks Dell E-Family en is compatibel met E-Family-accessoires zoals poortreplicators, notebookstandaarden, beeldscherm- en monitorstandaarden en externe opslagmodules. De M4500 is daarnaast optioneel leverbaar met uitgebreide beveiligingsfuncties zoals beveiliging op basis van Dell ControlVault, een FIPS-vingerafdruklezer en een contactloze smart card-lezer.

Dell Services biedt gedurende de volledige levenscyclus van de computer een reeks van op maat gemaakte diensten- en ondersteuningsoplossingen zoals Dell ProSupport en Dell ProManage. Daarnaast biedt Dell een reeks van krachtige diensten voor bedrijven die willen overstappen naar Windows 7. Ook biedt Dell flexibele automatiseringsoplossingen en ontwikkelt het in samenspraak met klanten uitgebreide oplossing voor het schalen, implementeren en voortdurend ondersteunen van virtualisatie-infrastructuren.3

Dell Precision Tower-werkstations uitgerust met Intel® Xeon® 5600-processors
Nu het werk van professionals steeds hogere eisen aan hun werkstations stelt, gaan zij op zoek naar op standaarden gebaseerde oplossingen die meer flexibiliteit en een verbeterde prestatie bieden en ze in staat stelt hun bedrijf volledig tot bloei te brengen. Als reactie op deze behoefte kondigt Dell vandaag aan dat de drie recent aangekondigde Dell Precision tower-werkstations uitgerust kunnen worden met de nieuwe reeks Intel Xeon 5600 “Westmere-EP”- processors. De nieuwe Intel Xeon 5600-processors zullen de komende weken beschikbaar zijn als onderdeel van de werkstations Dell Precision T7500, T5500 en T3500. Raadpleeg voor meer informatie Dell online.

Quote’s
“De Dell M4500 zet weer nieuwe standaarden neer voor prestaties en mobiliteit van het mobiele werkstation,” aldus Greg Iwer, senior manager Dell Precision Workstations. “Dit systeem biedt de vrijheid om te ontdekken, creëren en verbeelden onder eigen voorwaarden, waar je creativiteit je ook mee naartoe neemt. Tel daar de zekerheid bij op dat je altijd ondersteund bent met Dell’s solide ‘eco system’ van ISV certificaten en onze kunde om de applicatie prestaties te bieden die men nodig heeft, dan ben je dus helemaal klaar!”

“Het is ongelooflijk hoeveel kracht er in de Precision M4500, het nieuwe mobiele werkstation van Dell, is verwerkt,” aldus Dr. Jon Peddie, de president van Jon Peddie Research, het in Tiburon, Californië gevestigde advies- en marktonderzoeksbureau voor de IT-branche. “Het werkstation biedt een beeldscherm met hoge resolutie, een uiterst krachtige processor en een keur aan hoogwaardige GPU’s. Het kost me dan ook moeite om taken te bedenken die je niet met deze computer kunt uitvoeren.”

Over Dell
Dell (NASDAQ: DELL) creëert, verbeterd en integreert technologie en diensten waar klanten op rekenen om hun te voorzien van betrouwbare toegevoegde waarde op de lange termijn. Kijk voor meer informatie ook op www.dell.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marcus Birke AxiCom +31 (0)20 626 4092 marcus.birke@axicom-benelux.com1 Het enige 15,6 inch mobiele werkstation met een Intel Core i7 Extreme edition-processor en grafische NVIDIA Quadro FX 1800M-kaart.
2 Deze gegevens zijn gebaseerd op laboratoriumtests. De werkduur van de batterij al naar gelang de configuratie, gebruiksomstandigheden en overige factoren. De maximale batterijcapaciteit zal na verloop van tijd en met het gebruik verminderen.
³De beschikbaarheid en algemene voorwaarden van Dell Services verschillen per regio. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.com/servicedescriptions.
Dell, Dell Precision, Precision ON en ProSupport zijn merken van Dell Inc. Dell Inc. claimt op geen enkele wijze enig eigendomsrecht ten aanzien van andere merken of handelsnamen dan haar eigen merken en handelsnamen.

# # #


Geen opmerkingen:

Een reactie posten