donderdag 11 maart 2010

ASP4All beveiligt applicatieportal met Imprivata Onesign

Hosting-bedrijf kiest voor schaalbaarheid en flexibiliteit

Edegem, België – ASP4All heeft Imprivata OneSign geselecteerd als single sign-on oplossing voor de hosted werkplekken die de dienstverlener aanbiedt aan organisaties in het MKB. De full-service dienstverlener op het gebied van hosting en outsourcing van kantooromgevingen koos bij de ontwikkeling van haar werkplekconcept voor Imprivata vanwege de out-of-the-box functionaliteit en de flexibiliteit op het gebied van ondersteunde platformen.

De hosting provider, traditioneel vooral gekend vanwege haar hosting-activiteiten op het gebied van businessapplicaties, zag de vraag naar kantoorautomatisering vanuit het datacentrum toenemen. Vanuit deze vraag ontwikkelde ASP4All een werkplekportaal die voldoet aan de eisen van de klantorganisaties in het MKB plus om via één interface applicaties op het Microsoft Windows en op andere platformen integraal te ontsluiten.

ASP4All beschikt over een ISO 27001-certificering, beter bekend als de Code voor Informatiebeveiliging, en is alleen al vanwege dat feit verplicht een goede beveiligingsnorm te hanteren voor de ‘nieuwe werkplekken’ die het bedrijf aanbiedt aan haar clientele. Daarom werd op zoek gegaan naar een oplossing die enerzijds de authenticatie van de gebruiker voor haar rekening zou nemen. Anderzijds moest ook het inloggen in de verschillende Windows- en niet-Windows-applicaties binnen de portal heel eenvoudig werken om de gebruikerservaring te optimaliseren.

Op basis van de hierboven genoemde vereisten besloot ASP4All een aantal leveranciers te evalueren om het authenticatie- en het single sign on-deel van het werkplekconcept een goede invulling te geven. Na verdere studie werd de keuze gemaakt voor het OneSign-platform van Imprivata. Dit is een oplossing voor het beheer van applicatietoegang die de gebruikersauthenticatie van desktops en netwerken verbetert, applicatietoegang stroomlijnt en het maken van compliancy-rapportages vereenvoudigt zonder de huidige infrastructuur te hoeven aanpassen.

Via een centraal beheerde console beveiligt OneSign de toegang tot Windows-, host-gebaseerde-, Citrix- en virtual desktop-omgevingen. Imprivata OneSign stelt organisaties in staat om de behoefte aan stringentere beveiliging te verenigen met verbeterde workflows en een hogere productiviteit. De oplossing reduceert eveneens de tijd en complexiteit die gepaard gaat compliancy-vereisten en de kosten voor het wachtwoordbeheer in relatie tot de IT-helpdesk.

“Binnen het marktsegment waarin wij actief zijn, hebben organisaties ongeveer twintig applicaties in gebruik. Gemiddeld zeven daarvan zijn niet-Windows toepassingen. Voor onze propositie is het belangrijk dat ook juist die via de werkplekportal ontsloten kunnen worden”, vertelt Jeroen van der Meer, Chief Technology Officer van ASP4All. “OneSign maakt niet alleen de beveiliging van de applicaties mogelijk, het zorgt er ook voor dat gebruikers in één keer alles kunnen ontsluiten. We hebben voor een specifieke klant berekend dat het gebruikers een half uur per dag scheelt wanneer ze niet voor elke applicatie separaat hoeven in te loggen met gebruikersnaam en wachtwoord.”

Naast de out-of-the-box functionaliteit en de ondersteunde platformen zijn er nog twee belangrijke argumenten waarom Imprivata OneSign geselecteerd is als platform voor single sign on en strong authentication. “Het is eenvoudig om nieuwe applicaties en gebruikers aan te sluiten op het platform. Daardoor kunnen we als aanbieder van een werkplek onze huidige klanten snel bedienen en hebben we ook een korte time-to-market bij nieuwe klanten.” Ten slotte noemt Van der Meer het prijsmodel als zeer aantrekkelijk. “Imprivata heeft een betalingsmodel neergelegd dat heel goed aansluit op ons bedrijfsmodel van ‘pay-per-use’.”

Over Imprivata
Imprivata beveiligt de toegang van werknemers tot desktops, networks, applicaties en transacties. Haar appliance-gebaseerde platform voor het beheer van gegevenstoegang van werknemers, OneSign, stelt organisaties in staat om hun informatie te beveiligen en tegelijkertijd de productiviteit van de gebruikers te vergroten. Door gebruikersauthenticatie te versterken, applicatietoegang te stroomlijnen en compliancy-rapportages van verschillende IT-omgeving te vereenvoudigen, behalen klanten substantiële, aanzienlijke kostenbesparingen op hun IT-helpdesk en administratiekosten. Tegelijkertijd behalen ze het beveiligingsniveau waaraan ze behoefte hebben.

Imprivata is verschillende malen bekroond met awards en uitmuntende productbesprekingen door gezaghebbende publicaties en analisten. Het hoofdkantoor van Imprivata is gevestigd in Lexington in Massachusetts. Imprivata werkt samen met ruim 200 partners en voorziet in de applicatiebeveiligingsbehoefte van ruim 900 klanten wereldwijd. Meer informatie vindt u op www.imprivata.com

# # #

Imprivata is a registered trademark of Imprivata, Inc. in the USA and other countries. All other product or company names mentioned are the property of their respective owners.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten