maandag 1 maart 2010

Neverfail stelt gratis proefversie van vAppHA beschikbaar met integrale toepassingsbewuste bescherming voor VMware High Availability en Fault Toleranc

VMware vSphere HA/FT en vMotion™ nu aangevuld met functionaliteit voor continue beschikbaarheid van bedrijfskritische toepassingen
AUSTIN, Texas – 1 maart 2010 – Neverfail®, de wereldwijde leverancier van softwareoplossingen voor continue beschikbaarheid en disaster recovery, maakt vandaag bekend dat het een gratis proefversie Neverfail vAppHA™ als download beschikbaar stelt. Deze proefversie biedt bedrijven de mogelijkheid om de voordelen van VMware vSphere HA/FT en vMotion uit te breiden met functionaliteit die hun bedrijfskritische toepassingen beschermt tegen downtime als gevolg van storingen in toepassingen, configuratiefouten en gebruikersfouten. Dit maakt de continue beschikbaarheid mogelijk van toepassingen zoals Microsoft® Exchange, Microsoft SQL® Server en maatwerktoepassingen.

Het VMware vSphere 4-platform is uitgerust met drie technologieën op platformniveau — High Availability (HA), Fault Tolerance (FT) en vMotion — die de algehele veerkracht aanzienlijk verbeteren en voor continue beschikbaarheid zorgen. Neverfail vAppHA for VMware zorgt voor een extra niveau van continue beschikbaarheid van toepassingen door fail-over mogelijk te maken binnen een uiteenlopende reeks van omstandigheden die alleen vanuit virtuele machines kunnen worden gedetecteerd. In het bijzonder wordt bescherming geboden tegen de meest voorkomende oorzaken van downtime, zoals storingen binnen toepassingen en services, een terugvallend prestatieniveau, configuratiewijzigingen en gebruikersfouten.

"Bedrijven die fors in het vSphere-platform investeren, verwachten dat hun bedrijfskritische toepassingen permanent beschikbaar zijn. Hiervoor moeten deze toepassingen worden bewaakt en moet er passende actie worden ondernomen om hun continue beschikbaarheid te waarborgen", aldus Andrew Barnes, de senior vice president Corporate Development van Neverfail. "vAppHA integreert Neverfail’s unieke framework voor toepassingsbeheer met de beschikbaarheidstools van vSphere voor IT-infrastructuren. Op deze manier kunnen storingen van toepassingen worden gedetecteerd en verhinderd, zodat procesonderbrekingen wordt voorkomen. Dit is van cruciaal belang voor een optimale gebruikerservaring en beschermt de virtuele infrastructuur van de onderneming tegen downtime van toepassingen en alle onderdelen daarvan."

vAppHA is gebouwd op basis van het Application Management Framework (AMF) van Neverfail, dat ondersteuning biedt voor VMware vCenter Server Heartbeat, een product dat hoge beschikbaarheid biedt voor het VMware vCenter-beheerplatform. Neverfail kondigde in februari 2009 een samenwerking met VMware aan. Op basis van deze samenwerking zet VMware de technologie van Neverfail in voor de bewaking en het beheer van de fail-over voor vCenter Server, de centrale bedieningsconsole voor de configuratie, aanlevering en het beheer van gevirtualiseerde IT-omgevingen.

Neverfail vAppHA wordt met VMware HA/FT en VMotion geïntegreerd om de toepassingsbewustheid te verkrijgen voor een integrale oplossing die continue beschikbaarheid van bedrijfskritische toepassingen waarborgt. Indien nodig start Neverfail vAppHA toepassingen, services en virtuele machines opnieuw op. Daarnaast is de oplossing in staat om vMotion te starten en om applicatieservers in geval van een storing opnieuw op te starten op een andere VMware ESX- of ESXi-host in de pool van bronnen.

Voordelen en functies van Neverfail vAppHA zijn onder meer:
· Integratie met VMware vSphere™ 4 - Neverfail vAppHA kan met VMware HA/FT en VMware vMotion™ worden geïntegreerd om bedrijven te beschermen tegen de gevolgen van storingen op het niveau van toepassingen en hosts.
· Automatische switch-over - Neverfail vAppHA werkt automatisch met VMware vSphere 4 samen om applicatieservices over te schakelen naar andere servers. Hierdoor wordt downtime voorkomen wanneer er een fout of een storing in een toepassing wordt gedetecteerd.
· Bescherming op alle niveaus - Neverfail vAppHA detecteert en herstelt problemen op het niveau van toepassingen met de bestaande toepassingsplug-ins van Neverfail. Binnen de geïntegreerde oplossing biedt VMware vSphere 4 bescherming tegen storingen van de infrastructuur, terwijl Neverfail de voordelen van de high availability-technologie van VMware aanvult met bescherming tegen storingen van toepassingen.

“VMware vSphere™ staat goed bekend om haar flexibiliteit en betrouwbaarheid”, stelt Parag Patel, vice president alliances bij VMware. “De combinatie van VMware VMotion™, VMware HA en VMware Fault Tolerance is een holistische oplossing die bescherming biedt tegen geplande en ongeplande downtime veroorzaakt door onderhoud of fouten in de hardware of het besturingssysteem. We zijn verheugd om te zien dat Neverfail vAppHA nu voor klanten beschikbaar is om de beschikbaarheidsfuncties van VMware vSphere verder uit te breiden.”

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een gratis en volledig functionele proefversie van Neverfail vAppHA for VMware die zij zestig dagen lang kunnen gebruiken. Deze versie biedt onder meer beveiliging voor Microsoft Exchange en SQL Server en problemen binnen Windows, bestandsservers, IIS-servers en zelfs maattoepassingen. De proefversie kan vanaf 1 maart 2010 worden gedownload van http://www.neverfailgroup.com/virtualization/vapphatrial.html.

Over Neverfail
Neverfail is een toonaangevende softwareleverancier die betaalbare oplossingen op het gebied van informatiebeveiliging, high availability en disaster recovery levert die de productiviteit van gebruikers waarborgen. De softwareoplossingen van Neverfail stellen gebruikers in staat om voortdurend verbonden te blijven met bedrijfskritische softwaretoepassingen, in weerwil van storingen van hardware, software, besturingssystemen of het netwerk. Neverfail heeft zich ten doel gesteld om een einde te maken aan de downtime van toepassingen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen, een einde te maken aan de zakelijke en IT-beheerkosten die gepaard gaan met de downtime van systemen en een productiever gebruik van IT-bronnen mogelijk te maken. Neverfail is lid van het Microsoft Gold Certified Partner-programma, het Microsoft US Managed ISV Alliance Partner-programma en de Microsoft SQL Server Always On Alliance. Raadpleeg voor meer informatie www.neverfailgroup.com.

Neverfail is a trademark of Neverfail Group Limited. All other trademarks, including Microsoft, Windows, and Exchange, are trademarks of their respective companies. Copyright © 2009 Neverfail Group Ltd. All rights reserved. No part of this publication may be reproduced, transmitted, transcribed, or translated into any language or computer language, in any form or by any means without prior express, written consent of Neverfail Group Limited.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten