maandag 3 september 2012

Saybolt doet beroep op oplossing van Dell voor een efficiënte levering van testresultaten aan klanten


SAYBOLT DOET BEROEP OP OPLOSSING VAN DELL VOOR EEN EFFICIËNTE LEVERING VAN TESTRESULTATEN AAN KLANTEN

·           Vooraf geconfigureerde virtuele infrastructuuroplossing op basis van Dell vStart vereenvoudigt het ICT-beheer en reduceert de kosten
·           Integrale oplossing stelt dienstverlener in staat om gevoelige testgegevens op veilige wijze te beheren en biedt krachtige verwerkingscapaciteit voor de ondersteuning van zijn bedrijfsprocessen
·           Branchestandaard technologie biedt schaalbaarheid en ondersteuning voor een toekomstgerichte ICT-strategie

Amsterdam – 3 september 2012 – Saybolt, een dochteronderneming van Core Laboratories een gerenommeerde dienstverlener voor de petroleum- en petrochemische industrie, zet de eerste schreden op het gebied van virtualisatie met Dell vStart 50. Deze oplossing stelt het bedrijf in staat om de interne service level agreements te verbeteren om een zo snel mogelijke levering van kritische testresultaten aan klanten te garanderen. Saybolt beschikt nu over een volledig gevirtualiseerde en geïntegreerde infrastructuur op basis van Dell PowerEdge-servers, Dell EqualLogic-storage en Dell PowerConnect-netwerkswitches. Deze infrastructuur stelt het personeel van Saybolt in staat om productiever te zijn en de laboratoria van betere ondersteuning te voorzien, in plaats van zich zorgen te moeten maken over het beheer en de kosten van verouderende hardware.

De Saybolt Groep is wereldwijd actief en levert diensten op 24/7-basis. Het bedrijf biedt een uitgebreide reeks van inspectie-, verificatie- en analysediensten voor ruwe en aardolieproducten, bio (brandstof) producten, gassen en petrochemische producten, in samenhang met handels- en transportdiensten. Onafhankelijkheid en integriteit vormen de pijlers van de dienstverlening van het bedrijf. Elke opdracht wordt uitgevoerd op basis van de kernwaarden van Saybolt en met het doel om de tevredenheid van de klant te garanderen.

Saybolt bevond zich in een situatie waarin de bestaande ICT-oplossing eerder een struikelblok vormde dan dat het de bedrijfsvoering ondersteunde. Aangezien de infrastructuur uit verschillende niet-open en daardoor incompatibele systemen was opgebouwd, werd het beheer ervan steeds lastiger. Daarom wilde het bedrijf een nieuwe ICT-infrastructuur implementeren die veel efficiënter, schaalbaarder en eenvoudiger in het beheer was. Saybolt deed een beroep op de vooraf geconfigureerde virtualisatieoplossing Dell vStart 50 voor de bouw van een gevirtualiseerde infrastructuur op basis van de servers, storage-oplossingen, netwerk- en beheertechnologie van Dell. Hiermee kon het bedrijf van start gaan met het realiseren en maximaliseren van de voordelen van virtualisatie, zonder de complexiteit die vaak gepaard gaat met de overstap van een fysieke naar een virtuele omgeving.

Met Dell vStart 50 dat met twee host-servers werd geconfigureerd, verving Saybolt 20 fysieke servers. Het nieuwe systeem biedt aanzienlijker krachtiger prestaties dan de vorige oplossing, waarvoor verouderde servers werden gebruikt. Desondanks maakt de nieuwe serverinfrastructuur gebruik van slechts 20 procent van de hardwaresystemen die voor de vorige oplossing nodig waren. Op deze manier wordt er minder ruimte binnen het datacenter in beslag genomen en is er minder stroom en koeling vereist. Voor de nieuwe infrastructuur werden alle storage-systemen gecentraliseerd binnen een locatie in Vlaardingen, waar ze op veilige wijze worden beheerd en waar nodig kunnen worden opgeschaald. Het Dell EqualLogic-systeem biedt een volledig redundant SAN waarin alle testgegevens van de verschillende laboratoria op veilige wijze kunnen worden opgeslagen.

Dell vStart 50 kan worden geïntegreerd met de Dell Management plug-in voor VMware vCenter en de Dell EqualLogic Host Integration Tool, die een zeer positieve uitwerking heeft op de aanmaak van virtuele harde schijven. In het verleden omvatte dit een uiterst complex en tijdrovend proces, dat nu in slechts een paar minuten tijd kan worden voltooid.

Aangezien Dell vStart op een open standaard en modulaire componenten is gebaseerd, kan Saybolt al naar gelang de bedrijfsvereisten op eenvoudige wijze servers en storage-bronnen toevoegen en alle gegevens integraal beheren.

Citaten
“Saybolt streeft ernaar om klanten zo snel mogelijk van testresultaten te voorzien. We maken gebruik van technologie om ondersteuning te bieden voor dit bedrijfskritische proces. Aangezien we uiteenlopende testgegevens en gevoelige informatie verwerken, moeten we niet alleen efficiënt te werk gaan en strakke deadlines halen, maar zijn we ook verantwoordelijk voor de beveiliging van deze informatie en het voldoen aan de eisen van de toezichthouders”, zegt Peter Boks, directeur bij Saybolt. “Dell vStart is een oplossing die is verankerd in branchestandaard technologie en daarmee in staat is om onze bedrijfsprocessen te blijven ondersteunen naarmate onze organisatie groeit. Hierdoor zijn we in staat om zowel vandaag als in de toekomst te voorzien in onze bedrijfseisen en de behoeften van onze klanten.”

“Saybolt is het grootste en bekendste laboratorium van Nederland. De ICT-organisatie draagt aan deze reputatie bij door de onderneming in staat te stellen om efficiënt te opereren”, zegt Ruud Koster, field marketing manager bij Dell. “We zijn er trots op om nauw met Saybolt samen te werken aan het optimaliseren van de ondersteuning voor het aanleveren van de testresultaten en een veilig beheer van deze gevoelige informatie. De testresultaten kunnen met de grootst mogelijke snelheid beschikbaar worden gemaakt dankzij een gevirtualiseerde infrastructuur die Saybolt in stelt om zijn klanten op de eerste plaats te zetten.”


Aanvullende informatie:

Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen in staat stellen om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.nl of www.dell.be.

Over Saybolt

Sinds haar oprichting in 1898 heeft Saybolt zich ontwikkeld tot een multidisciplinaire dienstverlener met meer dan 200 vestigingen en 80 laboratoria op strategische locaties in alle delen van de wereld. Het hoofdkantoor van Saybolt is gevestigd in het Rotterdamse havengebied.

In 1997 werd Saybolt overgenomen door Core Laboratories NV, waarmee zijn wereldwijde aanwezigheid en diversificatie van zijn dienstenaanbod verder werden vergroot. Core Laboratories NV is genoteerd aan de NYSE en Euronext.

De inspectiediensten van Saybolt hebben ten doel om hoeveelheden en kwaliteit vast te stellen. Beide zijn noodzakelijke voorwaarden voor de verwerking, het transport en de opslag van ruwe olie, petroleumproducten, gassen en petrochemische producten waarbij gebruik wordt gemaakt van uiteenlopende vervoersmodaliteiten en bulkopslag.
Sinds enige tijd heeft Saybolt een specialisme ontwikkeld binnen de biobrandstoffen sector.

De laboratoria van Saybolt verzorgen een breed scala aan analytische diensten binnen ISO-gecertificeerde faciliteiten.
Alle activiteiten op het gebied van meten, monsternemen en analyseren worden uitgevoerd volgens internationale richtlijnen en standaarden.

Onder de klanten en partners van Saybolt bevinden zich grote olie- en chemiebedrijven, handelshuizen, expediteurs en verzekeraars. Saybolt specialiseert zich daarnaast in de vertegenwoordiging van overheidsinstanties en internationale organisaties zoals de Europese Unie, het Rode Kruis en de Verenigde Naties. Saybolt is lid van de UN Global Compact. Raadpleeg voor meer informatie www.Saybolt.com.


Mediacontact:
Simone Versteeg
Dell
+31 (0)20-6744737
Dina-Perla Marciano
AxiCom
+31 (0)20 754 6986

Dell is een merk van Dell Inc.
Dell maakt geen aanspraak op het eigendom van de merken en namen van derden.

Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano

   
global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom.com|www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten