woensdag 19 september 2012

Dell introduceert eerste gedeelde infrastructuuroplossing met modulaire Reken- en opslagmogelijkheden


Dell introduceert eerste gedeelde infrastructuuroplossing met modulaire Reken- en opslagmogelijkheden

·         De PowerEdge C8000-reeks is de enige gedeelde 4U-infrastructuuroplossing binnen de branche die klanten reken-, GPU-/coprocessor- en storage-opties in één chassis biedt
·         Nieuwe gedeelde infrastructuuroplossing biedt ondersteuning voor uiterst zware hyperscale-workloads binnen HPC-, Big Data- en hosting-omgevingen.


Amsterdam, 19 september 2012 – Dell introduceert de PowerEdge C8000-reeks, de eerste gedeelde 4U-infrastructuuroplossing binnen de branche die het mogelijk maakt om reken-, GPU-/coprocessor- en opslagmodules binnen één chassis te combineren.

De PowerEdge C8000-reeks is bij uitstek geschikt voor workloads die vragen om een hoog prestatievermogen per watt en een flexibele configuratie, zoals workloads van high-performance computing (HPC)- en big data-toepassingen. De nieuwe reeks biedt de ideale combinatie van IT-middelen en reduceert het ruimteverbruik, het stroomverbruik en de vervangingskosten. Met deze infrastructuuroplossing kunnen datacenters bovendien hogere bedrijfstemperaturen aan. Klanten kunnen meer rekenkracht onderbrengen in een compactere ruimte dan traditionele 1U-servers, met alle cores, geheugencapaciteit en mogelijkheden voor I/O-uitbreiding die nodig zijn voor het opvangen van pieken in de workload.Lagere totale eigendomskosten dankzij een gedeelde infrastructuur
Klanten met zware hyperscale workloads kunnen gebruikmaken van gedeelde pools van infrastructuur en gedeelde reken-, opslag-, stroom- en koelingsmiddelen. Dit resulteert in verbeterde energieregulatie, efficiënte schaalbaarheid en rekendichtheid. De gedeelde infrastructuur reduceert daarnaast de kosten van de koeling en het stroomverbruik en biedt gebruikers de mogelijkheid om het systeem op te waarderen met de laatste technologische componenten zonder daarvoor het hele chassis te moeten vervangen. De PowerEdge C8000-reeks biedt klanten tot maar liefst vier keer grotere serverdichtheid ten opzichte van concurrerende oplossingen.[1]
 
Combinaties van reken-, reken-/GPU- en opslagmodules
Het gedeelde infrastructuurchassis van de PowerEdge C8000-reeks biedt ruimte voor acht modules met een enkele breedte of vier modules met dubbele breedte. Elke rekenmodule vertegenwoordigt een standaardserver met een processor, geheugen, netwerkinterface, baseboard management-controller en lokale opslagschijven. Klanten van Dell kunnen hun meest zware workloads sneller verwerken door de volgende reken-, GPU-/coprocessor- en opslagmodule binnen hetzelfde 4U-chassis te combineren:
·         De PowerEdge C8220 rekenmodule: deze module vat een enorme hoeveelheid rekenkracht samen in een compacte ruimte. Er kunnen maar liefst acht C8220-nodes in het C8000-chassis worden geschoven. Het chassis is geplaatst op speciaal gemonteerde modules met een enkele breedte. Dit maakt het mogelijk om de rekenkracht van maar liefst 16 geavanceerde processors onder te brengen in een rack-ruimte van slechts 4U.
·         De PowerEdge C8220X reken-/GPU-module: deze module breidt de prestaties en reken-/geheugendichtheid per rack verder uit en biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van GPU’s en andere versnellende componenten. Klanten kunnen binnen één chassis meerdere workloads voor wetenschappelijke visualisaties en andere zware workloads verwerken.
·         De PowerEdge C8000XD opslagmodule: deze module biedt ruimte voor tot 1,4 keer meer lokale opslagcapaciteit in een rack-ruimte van 4U en is bij uitstek geschikt voor workloads die vragen om een flexibele uitbreiding van de opslagmogelijkheden, zoals workloads binnen HPC-, Hadoop- en hostingomgevingen.

PowerEdge C8000-implementatie bij klant zorgt voor baanbrekende resultaten
Het Texas Advanced Computing Center (TACC) doet een beroep op de prestatievoordelen en flexibiliteit van de PowerEdge C8000-reeks voor zijn nieuwe supercomputer “Stampede” die model zal staan voor de ondersteuning van computerwetenschap op petabyteniveau.

“De infrastructuur van de Stampede is opgebouwd uit ettelijke duizenden PowerEdge C8000-servers met GPU’s om het wetenschappelijk onderzoek te kunnen versnellen,” zegt Dr. Dan Stanzione, de adjunct-directeur van TACC. “De infrastructuur van Dell is van onschatbare waarde voor onze missie om ondersteuning te bieden voor gegevensintensieve automatisering en visualisatie voor complex rekenkundig en technisch onderzoek. Voorbeelden hiervan zijn weersvoorspelling, klimaatmodellering, energiewinning en –opwekking, de ontwikkeling van geneesmiddelen, het ontwerp en de productie van nieuwe materialen en de ontwikkeling van efficiëntere en veiligere auto’s en vliegtuigen.” 

“Bij Dell zijn we voortdurend bezig met de ontwikkeling van oplossingen die voorzien in de veranderende behoeften van onze klanten. Dit stelt ons in staat om hen de meest geavanceerde prestatiemogelijkheden te bieden voor hun zwaarste workloads en tegelijkertijd het ruimteverbruik, stroomverbruik en de vervangingskosten te reduceren. Als gevolg van deze focus komt Dell opnieuw als leider uit de bus in het als leider gepositioneerd in het marktrapport van IDC voor servers die voor dichtheid zijn geoptimaliseerd,” zegt Forrest Norrod, de vicepresident en directeur van Server Solutions van Dell. “Naar aanleiding van deze klantbehoeften introduceren we een gedeelde infrastructuuroplossing die ongekende flexibiliteit, prestaties en efficiëntie naar hyperscale-omgevingen brengt.”

Prijzen en beschikbaarheid
De PowerEdge C8000-reeks zal deze maand verkrijgbaar zijn. De vier producten die deel uitmaken van de PowerEdge C8000-reeks zullen verkrijgbaar zijn via de lokale verkoopvertegenwoordiger van Dell en via Global Direct Channel Partners van Dell. Raadpleeg voor meer informatie dell.nl/poweredgec.

Aanvullende informatie
Worldwide Quarterly Server Tracker voor het tweede kwartaal van 2012 van IDC.

Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatie technologie en diensten die hen de kracht geven om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.nl.

Neem samen met ons deel aan Dell World 2012 – The Power to Do More. Dit evenement biedt ICT-professionals de mogelijkheid om van elkaar te leren en de problemen en kansen te identificeren die verband houden met de belangrijkste technologische ontwikkelingen die voor een transformatie binnen het bedrijfsleven zorgen. Kom meer te weten op www.DellWorld.com en volg #DellWorld op Twitter.

Dell en PowerEdge zijn merken van Dell Inc. Dell maakt geen aanspraak op het eigendom van de merken en namen van derden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Simone Versteeg
Dell
+31 (0)20-6744737
Dina-Perla Marciano
AxiCom
+31 (0)20 75469 86

Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano

   
global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom.com|www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

[1] In vergelijking met twee HP DL 380P G8 in een rack-ruimte van 4U.[1] In vergelijking met twee HP DL 380P G8 in een rack-ruimte van 4U.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten