donderdag 20 september 2012

Dell levert eerste EqualLogic Storage Blade array’sDell levert eerste EqualLogic Storage Blade array’s
Nieuw onderzoek toont behoefte naar eenvoudigere IT-oplossingen aan

·         De nieuwe Dell EqualLogic blade-arrays bieden klanten de eenvoud en schaalbaarheid van EqualLogic-storage binnen een compact Dell blade-chassis

·         Dell Blade arrays gecombineerd met Dell’s 12G PowerEdge blade-servers en Force10 en PowerConnect networking binnen één blade-chassis voor de vereenvoudiging IT management
·         Nieuw onderzoek toont aan dat 72 procent van alle IT-managers in de Benelux de opslag en het beheer op basis van de huidig beschikbare oplossingen te complex vindt

Amsterdam, 20 september 2012 – Dell start met de verkoop van de eerste datacenter storage blade-arrays. Deze vereenvoudigen het gebruik van data opslag en zorgen voor consolidatie door blade-servers en netwerkswitches van Dell binnen één blade-chassis te combineren. De convergentie van deze technologieën is een goed voorbeeld van de nieuwe integrale Dell-aanpak om klanten tegemoet te komen met datacenters die eenvoudiger op te zetten, te beheren en op te schalen zijn.

Volgens nieuw onderzoek van Forrester Consulting1 dat in opdracht van Dell werd uitgevoerd, is de overgrote meerderheid van IT-organisaties op zoek naar gebruiksvriendelijkere storage-oplossingen. Deze moeten de operationenele taken vereenvoudigen  zodat er meer tijd is voor strategische projecten. Uit de enquête, gehouden onder 839 IT-managers en systeembeheeders  in de Verenigde Staten en Europa, waaronder Nederland, blijkt dat deze professionals de opslag en het beheer van gegevens een complexe opgave vinden. Hierdoor is er een sterke vraag naar oplossingen die simpeler te beheren zijn en een hogere mate van automatisering bieden. De belangrijkste enquêtebevindingen in de Benelux zijn:

    • 72 procent van alle IT-managers en 69 procent van alle systeembeheerders is van mening dat de opslag en het beheer van gegevens met de huidig beschikbare oplossingen over het algemeen een complexe opgave is.

    • 75 procent van alle IT-managers en 87 procent van alle systeembeheerders denkt dat hun storage-omgeving baat zou hebben bij een eenvoudiger gebruik van technologie en verbeterde automatisering.

    • 92 procent van de IT-managers wil dat de volgende storage-oplossing die ze aanschaffen gebruikersvriendelijker en sterker geautomatiseerde opslagmogelijkheden biedt. 31 procent is het erover eens dat dit een “enorm verschil” zou betekenen en een belangrijk criterium zou vormen voor de aanschaf van een nieuwe storage-oplossing.

    • 84 procent van de systeembeheerders aangeeft dat hun werk hen voldoening brengt. Echter besteedt de meerderheid (56 procent) tussen de 26 procent en 75 procent van hun werkdag aan taken die naar hun mening teveel zijn gericht op het draaiende houden van de dagelijkse bedrijfsprocessen in plaats van strategische projecten die toegevoegde waarde bieden.

    • Als de organisatie storage-technologie gebruikt die eenvoudiger te beheren is en meer van hun tijd vrijmaakt, dan verwacht 60 procent van de systeembeheerders meer tijd te hebben voor IT projecten niet gerelateerd aan storage

Daarnaast ziet 94 procent van de IT-managers en systeembeheerders de waarde van storage-oplossingen bij dezelfde leverancier inkopen van wie ze ook servers, netwerktechnologie, oplossingen voor systeembeheer of IT-diensten afnemen. 39 procent zegt dat ze vrijwel uitsluitend (voor zover mogelijk) IT-componenten bij dezelfde leverancier aanschaffen. Als belangrijkste redenen hiervoor noemen ze eenvoud van integratie, technologische synergie tussen producten en de eenvoud van het inkoopproces.

Dell EqualLogic blade-arrays maken een geconvergeerde infrastructuur mogelijk

De schaalbare en eenvoudig beheerbare Dell EqualLogic PS-M4110 blade-arrays bieden klanten alle grootzakelijke functies en kenmerken van de traditionele EqualLogic-arrays binnen een Dell PowerEdge M1000e blade-chassis. De blade-arrays kunnen worden gecombineerd met 11e of 12e generatie Dell PowerEdge blade-servers en Dell Force10- of PowerConnect-netwerkswitches. Hiermee krijgen klanten de beschikking over een compleet datacenter binnen één simpele en compacte blade-behuizing die het IT-beheer en -gebruik vereenvoudigt.

De eerste storage blade-arrays van Dell zijn, net als alle EqualLogic-oplossingen, ontwikkeld voor gevirtualiseerde omgevingen. Ze zijn ontworpen met het oog op gebruikseenvoud en geavanceerde automatisering. De Fluid Data architectuur en peer scaling van de blade-arrays maakt het mogelijk om de schaalbaarheid en de capaciteit binnen en buiten het blade-chassis gelijktijdig op te schalen, zonder verstoring van de bedrijfsprocessen. De exterene EqualLogic storage arrays kunnen buiten het blade-chassis worden opgeschaald tot meer dan twee petabyte aan opslagcapaciteit binnen één groep. Tevens biedt het bijna twee keer zoveel bruikbare capaciteit – 96 procent meer – dan concurrerende arrays binnen het chassis.2

De installatie- en configuratiemogelijkheden van EqualLogic zijn nauw geïntegreerd met de beheerconsole voor het blade-chassis. Hierdoor kunnen gebruikers meerdere EqualLogic blade-arrays in minder dan 20 minuten tijd configureren binnen een fractie van de installatietijd die voor andere blade storage-oplossingen nodig is.3 Andere functies die het gebruik en beheer vereenvoudigen, zijn onder meer:
·         Tools voor centrale bewaking en rapportage die gedetailleerde informatie verzamelen en aanleveren met betrekking tot de prestaties, het capaciteitsverbruik en waarschuwingen voor verschillende groepen arrays. Dit zorgt voor prestatieverbeteringen en een effectieve toewijzing van beschikbare systeem componenten.
·         Flexibiliteit dankzij blade-arrays die in elke slot binnen het blade-chassis passen.
·         Geavanceerde mogelijkheden voor gegevensbeveiliging ingebouwd, zoals snapshots, clones en replica’s en geavanceerde integratie met Microsoft-, VMware- en Linux-platforms.
·         Ondersteuning voor verschillende generaties EqualLogic SAN’s, waardoor de functionaliteit en capaciteit van bestaande arrays voortdurend kunnen worden opgeschaald naarmate de zakelijke en opslagbehoeften veranderen.


De combinatie van Dell storage, server en networking technologieën in één blade chassis biedt klanten een compacte, gedeelde oplossing die een einde maakt aan de wildgroei van licenties, ruimteuitdagingen, ingewikkelde kabelconfiguraties en de kosten van stroom en koeling . Deze voordelen worden gecombineerd met een geïntegreerde aanpak van het infrastructuurbeheer.

Dankzij de convergentie van Dell-technologieën kunnen klanten ondersteuning bieden voor maar liefst 48 procent meer Microsoft SQL-, Microsoft Exchange- en Microsoft SharePoint-gebruikers en tot 42 meer gebruikers per watt in vergelijking met concurrerende blade-servers en storage-oplossingen.3 De installatie van de geconvergeerde oplossing van Dell verloopt eenvoudiger, omdat er alleen al voor het instellen van de opslag 55 procent minder configuratiestappen nodig zijn.2

De nieuwe EqualLogic blade-arrays worden aangevuld met EqualLogic-software die SAN’s hecht integreert met servers en applicaties. Dankzij het allesomvattende licentiemodel van de EqualLogic-systemen kunnen klanten zonder aanvullende kosten gebruikmaken van alle ondersteunende softwaretoepassingen en tools.


Citaten:

“De onderzoeksbevindingen met betrekking tot de opslagcomplexiteit sluiten naadloos aan op wat klanten ons vertellen. Dit is de fundamentele reden waarom Dell klanten helpt om alle voordelen van grootzakelijke storage te benutten zonder daarvoor een universiteitsgraad in opslagtechnologie nodig te hebben”, zegt Darren Thomas, vicepresident en directeur van Dell Storage. “Dell is leidend in de industrie door automatisering en gebruiksgemak onderdeel te maken van de storage portfolio om de eenvoud en efficiëntie te verbeteren. Combineer deze focus met Dell’s ontwikkeling voor bredere, end-to-end datacenter oplossingen en we zijn in de unieke positie om klanten te helpen efficiënter en flexibeler in te spelen op de organisaties die zij ondersteunen.”

“Het meest aantrekkelijke aspect van de Dell EqualLogic blade-array is zijn gebruikseenvoud. De oplossing is even makkelijk te installeren als schaalbaar”, zegt Emilio Garcia, netwerkcoördinator bij het nabij Houston gevestigde Pearland ISD. “Omdat slechts twee netwerkbeheerders 23 campussen moeten ondersteunen, is eenvoud van cruciaal belang om studenten en personeel een naadloze ICT-ervaring te bieden. Wat wil je nog meer?”

Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatie technologie en diensten die hen de kracht geven om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.nl.

Dell Storage Forum
Neem samen met ons deel aan het Dell Storage Forum, een speciaal technisch evenement voor de Dell storage-gemeenschap. Klanten, kanaalpartners en brancheleiders krijgen hier de gelegenheid om met Dell van gedachten te wisselen over de manier waarop ze de storage-oplossingen van Dell kunnen optimaliseren en hoe ze met de Fluid Data-architectuur hun bedrijfsresultaat kunnen bevorderen. Raadpleeg voor meer informatie www.DellStorageForum.com en volg #DellSF op Twitter.

Dell World
Neem samen met ons deel aan Dell World 2012 – The Power to Do More. Dit evenement biedt ICT-professionals de mogelijkheid om van elkaar te leren en de problemen en kansen te identificeren die verband houden met de belangrijkste technologische ontwikkelingen die voor een transformatie binnen het bedrijfsleven zorgen Kom meer te weten op www.DellWorld.com en volg #DellWorld op Twitter.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Simone Versteeg
Dell
+31 (0)20-6744737
Dina-Perla Marciano
AxiCom
+31 (0)20 75469 861 Bron: Principled Technologies, Inc.“The Data Center in a Box Solution Performance Test: Comparing Dell and HP Blade Solutions”, een rapport dat in opdracht van Dell werd opgesteld en in augustus 2012 werd gepubliceerd.
2Ten opzichte van een vergelijkbare geconvergeerde infrastructuuroplossing van HP binnen een workload-omgeving van een extern filiaal. Bron: Principled Technologies, Inc. “The Data Center in a Box Solution Performance Test: Comparing Dell and HP Blade Solutions,” een rapport dat in opdracht van Dell werd opgesteld en in augustus 2012 werd gepubliceerd.


Dina-Perla Marciano

   
global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom.com|www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten