dinsdag 11 september 2012

IntraLinks stelt Derek Irwin aan als CFO


IntraLinks (NYSE: IL), wereldwijd leverancier van zakelijke oplossingen voor contentbeheer en samenwerking, heeft Derek Irwin aangesteld als CFO per 17 september 2012.

Irwin, van huis uit registeraccountant, brengt 24 jaar financiële en managementervaring met zich mee naar IntraLinks. Hij begon zijn loopbaan als senior auditor bij Ernst & Young. Daarna bekleedde hij verschillende functies op financiële afdelingen van  gerenommeerde bedrijven zoals Ziff Davis Holdings, de online vacaturewebsite Monster Worldwide Inc. en Major League Baseball, voordat  hij startte bij The Nielsen Company, een leverancier van marketing- en media-informatie. Hier vervulde hij onder andere de functies van VP Transformation, CFO van de Nielsen Business Media-divisie, senior VP  en CFO van de Global Media Client Services divisie. Vervolgens was hij executive VP en CFO bij HIT Entertainment, een producent van amusementsprogramma’s voor kinderen, die in 2012 werd overgenomen door Mattel. Voorafgaand aan zijn aanstelling bij IntraLinks was hij CFO bij DoubleVerify. Vanaf 17 september bekleedt Irwin de functie van CFO bij IntraLinks. Tevens is hij actief als voorzitter van het auditcomité van TheStreet, Inc.

“Derek heeft ruime ervaring opgedaan als financiële topman binnen een reeks van gerenommeerde ondernemingen, ook in het medialandschap. Daarnaast heeft hij een bewezen staat van dienst met de ontwikkeling en implementatie van financiële en operationele controlemechanismen ter verbetering van financiële prestaties. Deze combinatie maakt hem een uitstekende aanvulling op het management team van IntraLinks,” aldus Ron Hovsepian, president en CEO van IntraLinks.

Irwin vervangt Anthony Plesner, die per 1 september is afgetreden als CFO en chief administrative officer. Plesner heeft toegezegd dat hij IntraLinks zal blijven adviseren als consultant tot 30 juni 2013. Hovsepian: “Namens IntraLinks en de Raad van Bestuur wil ik Tony bedanken voor de talloze bijdragen die hij heeft geleverd, zowel voor onze beursintroductie als daarna. Door de jaren heen heeft hij waardevolle financiële adviezen geleverd en blijk gegeven van zakelijk leiderschap. Daarmee heeft hij een solide basis gelegd voor de toekomst van IntraLinks.” 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten