dinsdag 25 september 2012

Nieuwe Dell KACE K1000-appliance helpt beveiliging van eindpunten te verbeteren


Nieuwe Dell KACE K1000-appliance helpt beveiliging van eindpunten te verbeteren

·        De nieuwe appliance van Dell KACE stelt organisaties in staat om de beveiliging van hun eindpunten op schaalbare en betaalbare wijze te verbeteren door middel van nieuwe API definities. Ook zorgt het voor compliance dankzij een verbeterd overzicht en audit trail-mogelijkheden

·         Ondersteuning voor Windows 8, Windows Server 2012, Ubuntu, Red Hat 6 en SUSE Linux Enterprise en Mac OS X Mountain Lion zorgt voor een verbeterd overzicht op het bedrijfsnetwerk

Tweet suggestie: @DellKACE introduceert nieuwe versie van K1000-appliance met verbeterde beveiliging van eindpunten en compliance http://bit.ly/PUVwUz.

Amsterdam – 25 september 2012 - Dell KACE maakt het eenvoudiger voor organisaties om de beveiliging van hun eindpunten te verbeteren en te voldoen aan de eisen van de wet- en regelgeving. Dit wordt mogelijk gemaakt met de introductie van de nieuwe versie van de Dell KACE K1000 Management Appliance. Deze appliance biedt audit trial-mogelijkheden en verbetert het overzicht op het netwerk dankzij ondersteuning voor nieuwe besturingssystemen zoals Windows 8, Windows Server 2012, SUSE Linux Enterprise, Ubuntu Linux, Red Hat 6 en Mac OS X Mountain Lion.

De Dell KACE K1000 is een gebruiksvriendelijke, functierijke en betaalbare appliance die voorziet in de behoeften op het gebied van systeembeheer voor organisaties van alle omvang. De oplossingen bieden mogelijkheden voor inventory en discovery, softwaredistributie, configuratiebeheer, patching, het herstel van kwetsbaarheden in de beveiliging, asset management, service desks en rapportage.

“Bedrijven worden geconfronteerd met een breed scala aan ICT-vraagstukken, zoals de beveiliging van eindpunten, compliance, serverbeheer en BYOD. Van ICT-afdelingen wordt verwacht meer met minder doen, zodat het moeilijker wordt om de ondersteuning en het reactievermogen te bieden waar de directie om vraagt,” zegt Lubos Parobek, Product VP bij Dell KACE. “De Dell KACE K1000 Management Appliance is een uiterst kostenefficiënte beheeroplossing die organisaties helpt om de beveiliging van eindpunten te verbeteren en op snelle wijze en zonder een intensieve training overeenstemming te bereiken met de eisen van de wet- en regelgeving.”

De appliance-gebaseerde aanpak van Dell KACE biedt bedrijven van alle omvang verbeterde beveiliging en effectievere compliance. Dit in tegenstelling tot traditionele softwareoplossingen, die zich kenmerken door een complexe bediening en tijdrovend beheer. De nieuwe versie van de appliance biedt naast uitgebreide ondersteuning voor besturingssystemen een aantal belangrijke nieuwe functies en mogelijkheden:

Verbeterde ondersteuning voor besturingssystemen
De nieuwe versie van de Dell KACE K1000 Management Appliance biedt uitgebreide ondersteuning voor Windows 8, Mac OS X Mountain Lion, Red Hat 6, Ubuntu, SUSE Linux Enterprise Server 11 SP2, Windows Server 2012. Ook gangbare en legacy versies van Windows en Mac OS X, SUSE Linux Enterprises en Red Hat Enterprise Linux worden ondersteund. Dit stelt de IT-organisatie in staat om op veilige en schaalbare wijze ondersteuning te bieden voor uiteenlopende besturingssystemen. Nu er binnenkort op x86 gebaseerde Windows-tablets op de markt zullen verschijnen, stelt de nieuwe versie van de appliance ICT-organisaties in staat om gebruikers van deze tablets van effectieve ondersteuning te voorzien.

API Bibliotheek
De nieuwe gedefinieerde API bibIiotheek biedt ICT-teams de mogelijkheid om alle ICT-activiteiten weer te geven, bewaken en beheren en hierover te rapporteren via een centrale, web-based console. Als de KACE-agent niet op bepaalde systemen kan worden geïnstalleerd, biedt de API de mogelijkheid om de inventory-gegevens op het eindpunt te scripten en naar de K1000 te pushen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het uploaden van het gegenereerde XML-bestand via een veilige, geauthenticeerde en geautoriseerde HTTP-verbinding.

Geautomatiseerde updates van agents
Het up-to-date houden van de agents vormt de eerste stap op weg naar blijvende compliance op het gebied van ICT-beveiliging. Geautomatiseerde agent-updates stellen ICT-teams in staat om met één klik het downloadproces te stroomlijnen en om updates van agents op betrouwbare en schaalbare wijze naar eindpunten te pushen.

Patch-optimalisatie on demand
ICT-teams kunnen patches selectief downloaden om ondersteuning te bieden voor complexe heterogene omgevingen met uiteenlopende besturingssystemen en verschillende taalversies, zonder daarbij beperkt te worden door bottlenecks op het gebied van opslag. Dit optimaliseert het patching-proces en vergroot de efficiëntie en schaalbaarheid daarvan binnen dit soort omgevingen.

Multi-object Reporting Wizard
De Multi-object Reporting Wizard biedt verbeterd inzicht in de status van de verschillende objecten die deel uitmaken van de ICT-infrastructuur. Beheerders kunnen de appliance op basis van uiteenlopende criteria laten rapporteren om inzicht te krijgen in relaties tussen verschillende ICT-aspecten, zoals patching-planningen, softwareversies, hardware enzovoort.

Partners en klanten van Dell KACE over de nieuwe versie van de KACE K1000 Appliance:

“SUSE werkt intensief samen met belangrijke hardwarepartners zoals Dell. Er zijn meer dan 13.500 hardware-, storage- en netwerkapparaten gecertificeerd voor SUSE Linux Enterprise, met alle ondersteuning van dien,” zegt Phillip Cockrell, global alliance director van SUSE. “Het doet ons een genoegen om te zien dat Dell KACE K1000 Management Appliance ondersteuning biedt voor Linux. Hierdoor kunnen onze gezamenlijke klanten de beveiliging van eindpunten verbeteren binnen zowel heterogene omgevingen als volledig op Linux gebaseerde IT-omgevingen.”

“Het technologielandschap krijgt een steeds diverser karakter naarmate meer IT-organisaties de waarde van open source besturingsssytemen beginnen in te zien. Deze trend vertaalt zich in een sterke opmars van Ubuntu binnen het bedrijfsleven. Voor een effectief beheer van dergelijke omgevingen hebben IT-teams behoefte aan een betrouwbare oplossing waarmee ze de uiteenlopende besturingssystemen op veilige en schaalbare wijze kunnen ondersteunen. Bij Dell KACE zijn ze daarvoor duidelijk aan het goede adres,” zegt Mark Murphy, directeur Global Alliances bij Canonical.

“Ons ICT-team was voortdurend bezig met het blussen van brandjes om onze systemen in de lucht te kunnen houden. Dit kon gaan om het distribueren van een nieuwe beveiligingspatch of het reageren op service tickets. Op deze manier hielden we weinig tijd over om na te denken over andere bedrijfskritische initiatieven op het gebied van onder meer de beveiliging en compliance”, zegt Aaron Weinberg, directeur Information Technology bij The Kirlin Group. “De Dell KACE K1000 Management Appliance verlicht onze beheerlast, en biedt ons daarmee de vrijheid om ons op activiteiten met toegevoegde waarde te concentreren.”

De Dell KACE K1000 Management Appliance is begin november verkrijgbaar vanaf 9400 euro.

Om meer te weten over de manier waarop Dell KACE organisaties helpt om hun eindpunten te beveiligen en overeenstemming te bereiken met de eisen van de wet- en regelgeving kunt u zich registreren voor ons volgende webinar, getiteld “Meet the Latest Dell KACE Management Appliance: Enhanced Systems Management and Security via Full Device Visibility”. Dit webinar vindt plaats op donderdag 27 september 2012 om 19:00 CET. Daarnaast kunt u de whitepaper “Managing Multiple Operating Systems: Five Best Practices” downloaden.
Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en ontwikkelt innovatieve technologie en services die hen optimale waarde bieden. Het levert beheeroplossingen aan klanten van alle omvang met systemen van uiteenlopende complexiteit. De
bekroonde Dell KACE-appliances bieden gebruiksvriendelijke, uitgebreide en betaalbare mogelijkheden op het gebied van systeembeheer. Raadpleeg voor meer informatie http://www.dell.nl/KACE en volg de discussie via @DellKACE.
Neem samen met ons deel aan 2012 – The Power to Do More. Dit evenement biedt ICT-professionals de mogelijkheid om van elkaar te leren en de problemen en kansen te identificeren die verband houden met de belangrijkste technologische ontwikkelingen die voor een transformatie binnen het bedrijfsleven zorgen. Kom meer te weten op www.DellWorld.com en volg #DellWorld op Twitter.

Nuttige links
·         Dell KACE Management Appliance
·         Dell KACE Deployment Appliance
·         ITNinja-community

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Simone Versteeg
Dell
+31 (0)20-6744737
Dina-Perla Marciano
AxiCom
+31 (0)20 75469 86

Dell is een merk van Dell Inc. Dell maakt geen aansprak op het eigendom van de merken en namen van derden.

Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano

   
global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom.com|www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten