woensdag 8 juni 2011

Verizon klaar voor deelname aan Wereld IPv6-dag

Verizon klaar voor deelname aan Wereld IPv6-dag

Wereldwijde gebruikers zijn uitgenodigd om het IPv6-protocol uit te proberen en om verkeer naar netwerken en websites te verzorgen


NEW YORK – Vandaag helpt Verizon de industrie met een belangrijke mijlpaal voor Internet door deel te nemen aan de Wereld IPv6-dag.

Gebruikers van over de hele wereld hebben met spanning gewacht op een gelegenheid om de nieuwe internet adressering IPv6 uit te proberen. Verizon verwacht dat veel van hen een 'testrit' zullen maken tijdens de Wereld IPv6-dag van de Internet Society (ISOC), die vandaag om 22.00 uur begint. Verizon heeft speciale voorbereidingen getroffen ter ondersteuning van het extra internetverkeer en het beantwoorden van vragen van klanten.

Het huidige adresseringsysteem voor internet, Internet Protocol version 4 (IPv4), is sinds de jaren tachtig in gebruik. Omdat de IPv4-adresruimte bijna is uitgeput, zal het systeem geleidelijk worden vervangen door het nieuwe protocol IPv6. Het aantal beschikbare internetadressen wordt daarmee uitgebreid van circa 4 miljard IPv4-adressen tot naar schatting 340 triljoen IPv6-adressen.

“Wereld IPv6-dag vormt een belangrijke mijlpaal voor de ICT-branche. Het gaat om de eerste wereldwijde vuurdoop van IPv6,” aldus Jean McManus, executive director van de Corporate Technology-divisie van Verizon. “Verizon was halverwege de jaren negentig één van de eerste voorstanders en gebruikers van IPv6. Het is zonder meer positief dat de belangstelling voor IPv6 blijft groeien. De wereld IPv6-dag draagt verder bij aan het momentum van IPv6.”

Tijdens de testperiode van 24 uur kunnen gebruikers met IPv6-internetverbindingen toegang krijgen tot twee voor IPv6 geschikt gemaakte websites van Verizon: http://ipv6.verizonbusiness.com en http://wwwv6.verizon.com/fiostvv6/web/. Gebruikers kunnen daarnaast een verbinding maken met de testwebsite van ISOC op http://test-ipv6.com/ voor het testen van hun IPv6-compatibele hardware, software en besturingssystemen.
Aangezien dit voor sommige gebruikers de eerste keer is dat ze met IPv6-technologie werken, heeft Verizon een technisch ondersteuningsteam voor Wereld IPv6-dag aangesteld, zodat vragen en problemen van klanten snel kunnen worden afgehandeld. Klanten kunnen Verizon op de gebruikelijke wijze bereiken voor vragen over IPv6-verbindingen. De service centra van Verizon voor consumenten, het MKB en multinationals worden bijgestaan door de technische experts van het bedrijf voor het beantwoorden van specifieke vragen over IPv6.

“Deze dag biedt ons een unieke kans om onze zakelijke klanten uit te leggen over de manier waarop ze hun netwerkinfrastructuur kunnen inrichten voor toekomstige groei en de vele voordelen die IPv6 hen te bieden heeft,” aldus McManus. “Bedrijven kunnen zo hun business uitbreiden en zorgen met IPv6 voor duurzame groei en schaalbaarheid, zonder zich zorgen te hoeven maken over een gebrek aan IP-adressen.”
Voor meer informatie over de rol die Verizon tijdens dit belangrijke evenement vervult en wat IPv6 betekent voor de ontwikkeling van internet kunt u een video bekijken op: http://www.youtube.com/watch?v=4CEEc4Z7IP0.

Toegang tot FiOS TV Central met IPv6
Speciaal voor Wereld IPv6-dag zal Verizon zijn FiOS TV Central-website open stellen voor abonnees met IPv6-toegang. Gebruikers kunnen met IPv6 van dinsdag 7 juni om 19:00 tot woensdag 8 juni om 19:59 toegang krijgen tot de website van FiOS TV Central op http://wwwv6.verizon.com/fiostvv6/web/. Zowel mobiel als via vaste verbindingen kunnen gebruikers met IPv6 de FiOS TV-website bereiken.

FiOS TV Central biedt abonnees toegang tot een uitgebreide reeks van functies, zoals beheer op afstand van DVR-instellingen en 'on demand' films en televisie. Gebruikers die over een online account bij FiOS TV beschikken en hun accountgegevens willen raadplegen, moeten zich eerst aanmelden voordat ze toegang kunnen krijgen tot de internetpagina's met speciale functies en bedieningselementen voor FiOS TV Central.
“Wereld IPv6-dag biedt Verizon de gelegenheid om een deel van het werk dat we aan onze toepassingen en systemen hebben verricht te testen in het kader van de overstap naar IPv6”, aldus Ruchir Rodrigues, vicepresident van de Corporate Technology-divisie van Verizon. “Onze technische teams hebben wekenlang samengewerkt met interne bedrijfsonderdelen zoals onze ICT- en engineering-afdeling om ervoor te zorgen dat alle componenten, zoals datacenter, de apparatuur tot de firewalls, beveiliging en besturingssystemen, compatibel zijn met IPv6 en tijdens deze test geen nadelige invloed hebben op onze productieomgeving. Onze systemen zijn klaar voor het nieuwe internet adressering en we nodigen onze klanten van harte uit om een verbinding te maken met onze IPv6-websites.”

Verizon past reeds IPv6 adressering toe binnen zijn 4G LTE-netwerk, wereldwijde publieke IP-netwerk en vBNS (very high-speed backbone network service)-netwerk.


Het in New York gevestigde Verizon Communications Inc. (NYSE, NASDAQ:VZ) is 's werelds grootste leverancier van breedband- en andere vaste en draadloze communicatiediensten aan de consumentenmarkt, het bedrijfsleven, de overheid. Verizon Wireless is de exploitant van het meest betrouwbare draadloze netwerk van de Verenigde Staten, dat in totaal meer dan 104 miljoen aansluitingen omvat. Het biedt daarnaast geconvergeerde ICT- en entertainmentdiensten aan via het meest geavanceerde glasvezelnetwerk van de Verenigde Staten, en levert zakelijke oplossingen aan klanten in alle delen van de wereld. Verizon is een Dow 30-onderneming met een werknemersbestand van meer dan 196.000 professionals. Verizon realiseerde in 2010 een geconsolideerde omzet van 106,6 miljard dollar. Raadpleeg voor meer informatie www.verizon.com.


####

HET ONLINE NIEUWSCENTRUM VAN VERIZON: Voor persberichten, managementtoespraken en -biografieën, contactgegevens voor de pers, hoogwaardige afbeeldingen en video’s en andere informatie kunt u terecht op www.verizon.com/news. Via dit nieuwscentrum kunt u zich inschrijven voor de automatische ontvangst van persberichten via e-mail op basis van uw persoonlijke voorkeuren.


Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano


global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | herengracht 138-140 | 1015 BW Amsterdam | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom-benelux.com |www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten