donderdag 30 juni 2011

Siemens schakelt Verizon in voor wereldwijde identiteitsverificatie

PERSBERICHT
VOOR DIRECTE PUBLICATIE Mediacontact:
30 juni 2011 Clare Ward
+44 (0) 118 905 3501
clare.ward@verizonbusiness.com


Siemens schakelt Verizon in voor wereldwijde identiteitsverificatie


MÜNCHEN – Siemens AG, het Duitse industriële conglomeraat, heeft een beroep gedaan op Verizon voor wereldwijde verificatie van de gebruikers van de Siemens communicatiesystemen. Met de oplossing kan Siemens zijn interne en externe communicatie effectiever beschermen en internettoepassingen veiliger beschikbaar stellen aan gebruikers.

De interne PKI (Public Key Infrastructure)-oplossing van Siemens en digitale identiteitscertificaten voor gebruikers worden volledig geautoriseerd door de OmniRoot-diensten van Verizon. Deze diensten koppelen digitale certificaten aan gebruikers en worden gebruikt door vrijwel alle browsers voor computers en mobiele telefoons, e-mailclients en -toepassingen.

“Voor multinationals wordt het steeds moeilijker en tegelijkertijd steeds belangrijker om de interne en externe communicatie te ondersteunen en te beveiligen,” aldus Rainer Henkelmann, chief information security officer bij Siemens AG. “Een belangrijk deel van onze bedrijfsactiviteiten vindt online plaats, binnen een steeds wijder afgesplitste omgeving die ondersteuning biedt aan onze klanten, leveranciers en werknemers. Onze taak is om de veiligheid van onze bedrijfsgegevens te waarborgen. Met behulp van de wereldwijd gebruikte oplossing en beproefde expertise van Verizon zijn we in staat om een veilige omgeving te creëren waarmee we in onze wereldwijde bedrijfsbehoeften kunnen voorzien en tegelijkertijd onze kosten kunnen reduceren.”

Het Verizon 2011 Data Breach Investigations Report toont aan dat zwakke en gestolen aanmeldingsgegevens de zakelijke beveiliging blijven verzwakken. Zo is het aantal gevallen waarin hackers gebruikmaakten van gestolen gebruikersnamen en wachtwoorden met 10 procent gestegen. Bedrijven laten het na om standaard aanmeldingsgegevens te wijzigen. Dit geldt met name voor de financiële sector, detailhandel en de horeca.

Verizon Business levert via zijn dochteronderneming Terremark managed security services en oplossingen op het gebied van governance, risicobeheer en compliance, bescherming tegen gegevensverlies en identiteitsbeheer. Deze diensten worden verzorgd door meer dan 1.200 beveiligingsexperts in alle delen van de wereld. Meer informatie is beschikbaar op http://www.verizonbusiness.com/products/security. Daarnaast zin actuele analyses en inzichten op beveiligingsgebied te vinden op het Verizon Security-weblog.

Verizon is wereldwijd leider in oplossingen die de operationele prestatie van middelgrote bedrijven, multinationals en overheidsinstellingen verbeteren. Verizon biedt een combinatie van geïntegreerde ICT-oplossingen, professionele dienstverlening en uiterst intelligente mobiele en IP-netwerken die wereldwijde dekking bieden en organisaties in staat stellen om op veilige wijze informatie op te vragen, content te delen en te communiceren. Verizon transformeert snel naar een uniek, cloud-gebaseerd ‘everything-as-a-service’delivery-model dat alle organisaties toegang biedt tot krachtige enterprise-class oplossingen. Raadpleeg voor meer informatie www.verizonbusiness.com.

Siemens AG (Berlijn en München) is een van 's werelds grootste leveranciers van producten op het gebied van elektronica en elektrotechniek. Het bedrijf is actief binnen de energiesector, gezondheidszorg en industriële sector. Siemens staat al meer dan 160 jaar synoniem aan technologische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationale aanwezigheid. Het bedrijf is ’s werelds grootste leverancier van milieutechnologie. Meer dan een derde van zijn totale bedrijfsomzet is afkomstig van groene producten en oplossingen. In het boekjaar 2010, dat eindigde op 30 september 2010, bedroeg de totale omzet uit voortgezette activiteiten (exclusief Osram en Siemens IT Solutions & Services) 69 miljard euro. Het netto bedrijfsresultaat uit voorgezette activiteiten bedroeg 4,3 miljard euro. Eind september 2010 had Siemens wereldwijd circa 336.000 werknemers in dienst.
Raadpleeg voor meer informatie http://www.siemens.com.

Verizon Communications Inc. (NYSE, NASDAQ: VZ) heeft zijn hoofdkantoor in New York en is marktleider in het leveren van breedband en andere vaste en draadloze netwerk- en communicatieoplossingen aan consumenten, bedrijven, de overheid en groothandelaren. Verizon Wireless beheert het meest betrouwbare draadloze netwerk in de VS met meer dan 104 miljoen verbindingen . Ook biedt Verizon geconvergeerde communicatie, informatievoorziening en entertainmentdiensten via het meest geavanceerde glasvezelnetwerk van de VS en levert het bedrijf geïntegreerde zakelijke oplossingen aan klanten over de hele wereld. Verizon maakt gebruik van een gevarieerd personeelsbestand van meer dan 196.000 mensen en had in 2010 positie 30 in de Dow-index met een geconsolideerde omzet van 106,6 miljard dollar. Voor meer informatie, bezoek www.verizon.com.

####

VERIZON'S ONLINE NEWS CENTER: Verizon´s persberichten, speeches en biografieën van bestuursleden, mediacontacten, hoge kwaliteit video, beelden en andere informatie zijn beschikbaar op Verizon's News Center: www.verizon.com / news. Voor het ontvangen van persberichten per e-mail, ga naar de News Center en registreer voor aangepaste automatische aanlevering van nieuwsberichten van Verizon.


Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano

global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | herengracht 138-140 | 1015 BW Amsterdam | t: +31 (0)20 626 4167 | m: +31 (0)6 30 045 484 | f: +31 (0)20 626 4131 | dina-perla.marciano@axicom-benelux.com |www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten