maandag 20 juni 2011

Gemeente Amsterdam slaat voor Koala Games handen in elkaar met Olympisch Stadion en Dell

NIEUWS

Gemeente Amsterdam slaat voor Koala Games handen in elkaar met Olympisch Stadion en Dell


AMSTERDAM, 20 juni 2011 – Dit jaar zullen de Koala Games voor de 9de keer plaatsvinden. Op vrijdag 24 juni gaan meer dan 200 zeer moeilijk lerende kinderen (ZMLK) in het Olympisch Stadion kennismaken met verschillende sporten.

Sinds 2003 nemen kinderen uit de regio Amsterdam, met veel plezier deel aan de Koala Games en zijn er plannen om het evenement voor het 10-jarige jubileum in 2012 uit te breiden naar heel Nederland. Samen met Dell , SportService gemeente Amsterdam en tientallen vrijwilligers zal het Olympisch Stadion de sportdag organiseren en begeleiden.

De sportdag is allereerst bedoeld om de kinderen een leuke dag te bezorgen, maar is er ook om ze kennis te laten maken met diverse sporten. Juist leerlingen uit het ZMLK-onderwijs zijn namelijk ondervertegenwoordigd bij sportverenigingen. Dit initiatief spoort deze kinderen aan om structureel te gaan sporten.

De kinderen worden onderverdeeld in groepen van ongeveer 15 kinderen en elke groep gaat onder de vlag van een land in de wedstrijd. Dit houdt ook een traditioneel defilé aan het begin van de spelen in net als bij de “echte” Olympische Spelen. Ook worden de Koala Games officieel geopend, door een vertegenwoordiger van de overheid en wordt er een Olympische fakkel ontstoken. Dit jaar voorziet Eric van der Burg, wethouder sport gemeente Amsterdam, in deze taak.


“Maatschappelijke betrokkenheid maakt deel uit van de ondernemerscultuur van Dell en activiteiten zoals de Koala Games worden met plezier gedragen door onze medewerkers”, aldus Renzo Taal, Directeur van Dell. “Dell is vaak betrokken bij dit soort activiteiten en de Koala Games ondersteunen wij als sinds een aantal jaren. Bij Dell zijn wij gewend om de behoeften van onze klanten centraal te stellen. Gebaseerd op deze filosofie slaat onze maatschappelijke betrokkenheid als bedrijf bij de Koala Games over op onze collega’s die bereid zijn dit soort activiteiten persoonlijk te ondersteunen.”


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Djoeke Suring, djoeke.suring@olympischstadion.nl / 020-3054400


Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marcianoglobal technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | herengracht 138-140 | 1015 BW Amsterdam | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom-benelux.com |www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten