maandag 6 juni 2011

Nieuwe UMTS/3G/HSPA+ mobiele data routers voor outdoor toepassingen

Outdoor apparaten brengen netwerkconnectiviteit naar systemen, camera’s en locaties

Aken, 6 juni 2011 – De Duitse netwerkspecialist LANCOM Systems breidt haar productaanbod uit met twee nieuwe VPN routers voor outdoor toepassingen:
De LANCOM OAP-3G is een mobiele data router met geïntegreerde multi-mode HSPA+ modem. De LANCOM OAP-321-3G biedt daarnaast ook 802.11n draadoos LAN. Het apparaat heeft een waterdichte, zeer duurzame metalen behuizing (IP66 beschermingsklasse) en zijn ontworpen om tussen -33 en +70°C te kunnen functioneren. Toepassingen voor de routers zijn onder andere het gebruik van mobiele netwerken om Internetverbinding te bieden aan outdoor systemen zoals videocamera’s, verkeersmonitoring systemen en zonne- of windkracht panelen. Het model wat uitgerust is met draadloos LAN is ideaal om nomadische hotspots op te zetten, bijvoorbeeld op evenementen of in havens, of voor het ver-netwerken van bouwplaatsen.


Wanneer HSPA+ wordt gebruikt en (afhankelijk van het mobiele data service contract) kunnen de apparaten een piek bereiken in databereik van 21 Mbps voor downlinks en 5.76 Mbps voor uplinks. De ingebouwde mobiele data modem is compatibel met lagere snelheden als UMTS/3G, EDGE en GPRS, dus flexibiliteit en betrouwbaarheid wordt vergroot. Op de LAN kant zijn zowel de OAP-3G en de OAP-321-3G uitgerust met een Gigabit Ethernet interface. De OAP-321-3G biedt daarnaast ook een draadloze radio module (IEEE 802.11abg) om een lokaal WLAN netwerk werkend in de 2.4 of 5-GHZ band op te zetten.

Stroom wordt voorzien via een geintegreerde universele power adapter voor 10-28 volt DC. Dit betekent dat de apparaten kunnen worden voorzien van elektriciteit van bijvoorbeeld zonnepanelen. Met twee opties om ze op te hangen – aan de muur of aan een paal – kunnen de apparaten overal worden opgezet waar ze nodig zijn. De geïntegreerde GPS positioning biedt bescherming tegen diefstal en voor locatie bepaling.

Inclusief IPsec VPN, firewall en virtualisatie
De routers bieden standaard vijf IPsec VPN kanalen met de daarbij behorende hardware versnelling. Een upgrade verhoogt het aantal VPN kanalen tot 25. Dankzij een intelligent tunneling mechanisme, zijn de routers in staat op een streng beveiligde IPsec VPN connectie op te zetten via elk mobiel data netwerk. Meer nog, beide apparaten ondersteunen tot 16 virtuele IP netwerken: Virtualisatie stelt de LANs en WAN interfaces in staat om gebruikt te worden voor meerdere doeleinden. De geïntegreerde firewall biedt de laatste beveiligingsopties zoals stateful inspection, inbraakdetectie en DoS bescherming.

Beide apparaten zijn beschikbaar voor levering. De LANCOM OAP-3G is beschikbaar voor een aanbevolgen retail prijs van 1299 euro exclusief BTW. De aanbevolen retail prijs van de LANCOM OAP-321-3G is 1499 euro exclusief BTW.

Voor klanten die routers van een standard 230-V stroomuitgang willen voorzien, zal LANCOM een optionele stroomvoorzieningsunit met IP 66-rated outdoor behuizing leveren vanaf eind juni. De LANCOM OAP-320PSU werkt in temperaturen van -25 tot +40°C en is voorzien van alle benodigde kabels. De aanbevolgen retail prijs voor de LANCOM OAP-320PSU is 184 euro exclusief BTW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten