woensdag 8 juni 2011

Dell levert nieuwe storage-oplossingen voor het virtuele tijdperk op basis van zijn Fluid Data-architectuur

Dell levert nieuwe storage-oplossingen voor het virtuele tijdperk op basis van zijn Fluid Data-architectuur

• Nieuwe Dell EqualLogic FS7500 voegt schaalbare NAS en unified storage-mogelijkheden toe aan Dell EqualLogic-platform voor 10 keer meer schaalbare file shares dan die van legacy unified storage-oplossingen
• Nieuwe Dell EqualLogic-software biedt ondersteuning voor Data Center Bridging via iSCSI en geautomatiseerde load balancing
• Dell Compellent demonstreert interoperabiliteit met 16Gbps Fibre Channel-infrastructuren
• Dell PowerVault MD3600f/MD3620f voegt Fibre Channel-functionaliteit toe aan PowerVault-productreeks

Amsterdam, 8 juni 2011 – Tijdens het Dell Storage Forum, een evenement voor klanten en partners, introduceert Dell nieuwe oplossingen gebaseerd op zijn Fluid Data-architectuur. Deze producten kenmerken zich door een optimale kostenstructuur, prestatie en beveiliging en bieden opslagcapaciteit die mee kan groeien met de organisatie van de klant. Oplossingen die tijdens het evenement aan bod komen zijn het eerste geïntegreerde Dell EqualLogic-platform, verbeterde functies van de Dell EqualLogic-software, een Dell Compellent-demonstratie van 16Gbps Fibre Channel en de toevoeging van Fibre Channel-functionaliteit aan de PowerVault-productreeks.

Met deze oplossingen komt Dell steeds dichter bij de realisatie van een Fluid Data-architectuur die klanten helpt om hun gegevens op efficiënte en flexibele wijze te beheren. Dell wordt hierbij niet gehinderd door verouderde opslagtechnologieën of een starre visie die geen rekening houdt met de behoeften van klanten in dit virtuele tijdperk. Het bedrijf concentreert zich daarentegen op de ontwikkeling en overname van intellectueel eigendom op het gebied van opslagtechnologie, die de productiviteit en efficiëntie verhoogt binnen sterk gevirtualiseerde datacenters.

Dell Dell EqualLogic FS7500
De EqualLogic FS7500 voegt schaalbare network attached storage (NAS)-mogelijkheden toe aan de EqualLogic-productreeks en is daarmee de enige hoogwaardige en schaalbare unified storage-oplossing voor middelgrote implementaties die op de markt verkrijgbaar is. De EqualLogic FS7500 maakt gebruik van het Dell Scalable File System, een hoogwaardig, geclusterd bestandssysteem dat op intellectueel eigendom van Dell is gebaseerd. De architectuur van het bestandssysteem biedt mogelijkheden die tot dusver alleen te vinden waren in uiterst kostbare oplossingen, zoals geavanceerde caching, load balancing en multi-threading voor een snelle I/O-verwerking. Hiermee geeft Dell de aanzet voor de ontwikkeling van een functierijk en uiterst schaalbaar bestandssysteem. Net als bij andere EqualLogic-producten zullen de nieuwe functies kosteloos aan klanten beschikbaar worden gesteld.

Bestandsopslagsystemen zijn traditioneel gezien moeilijk uitbreidbaar vanwege de complexiteit die gepaard gaat met het beheer van meerdere bestandsservers en beperkingen ten aanzien van de omvang van bestandssystemen. In tegenstelling tot andere unified storage-oplossingen is er bij het bestandssysteem van de FS7500 geen sprake van een bovengrens van 8, 16 of 50 TB. Eén EqualLogic FS7500 file share kan worden opgeschaald naar 510 TB aan ruwe opslagcapaciteit.

Klanten die bedrijfstoepassingen willen consolideren binnen een geïntegreerd platform vragen om maximale flexibiliteit, zodat ze onverwachte veranderingen binnen hun applicatieomgevingen kunnen ondervangen. Deze flexibiliteit wordt niet geboden door legacy oplossingen. Het EqualLogic unified storage-platform biedt daarentegen online opslagcapaciteit en schaalbare prestaties voor zowel bestands- en blokinterfaces, zodat klanten hun platform probleemloos kunnen opschalen om in hun zakelijke behoeften te voorzien.

Belangrijke functies van de EqualLogic FS7500 zijn onder meer:
• Schaalbaarheid in alle richtingen met geautomatiseerde fail-over en één naamruimte
• schaalbare ondersteuning voor CIFS en NFS
• een integrale softwareoplossing
• de mogelijkheid om één share op te schalen naar 510 TB
• geïntegreerd EqualLogic-beheer
• voor gebruikers toegankelijke snapshots
• back-ups op basis van het Network Data Management Protocol (NDMP) ups

Nieuwe versie van de Dell EqualLogic-software
Versie 5.1 van de EqualLogic-software biedt belangrijke verbeteringen op het gebied van iSCSI-netwerktechnologie dankzij ondersteuning voor Data Center Bridging (DCB). Als brancheleider in iSCI-opslag speelde Dell een belangrijke rol bij de ontwikkeling van deze standaard. De geautomatiseerde load balancing en verbeterde integratie met VMware-omgevingen staan daarbij garant voor hogere prestaties.

Belangrijke functies en voordelen zijn onder meer:
• DCB-ondersteuning: DCB verbetert de quality of service te verbeteren door zorg te dragen voor een consistent en gelijkmatig netwerkverkeer binnen geconvergeerde SAN-/LAN-structuren.
• Verbeterde load balancing-mogelijkheden: automatische load balancing van het opslagverkeer tussen EqualLogic-arrays (tot drie keer zo veel verkeer dan eerdere versies van de EqualLogic-software).[1]
• Verbeterde ondersteuning voor thin provisioning met VMware vSphere 4.1: speciaal ontwikkeld voor het reduceren van de hersteltijd en minimaliseren van de kans op gegevensverlies.

Dell Compellent demonstreert interoperabiliteit met 16Gbps Fibre Channel-infrastructuren
Vandaag demonstreert Dell de compatibiliteit tussen een Dell Compellent Storage Center SAN met een Brocade 6510 16Gb Fibre Channel-switch en een Brocade 1860 16Gb fabric-adapter. Deze herfst zal Dell zijn leiderschapspositie op het gebied van grootzakelijke opslag versterken met de introductie van 16Gbps Fibre Channel-oplossingen. Met deze nieuwe technologie kunnen klanten de kracht van hun SAN-omgeving ontsluiten ter ondersteuning van een nieuwe generatie van toepassingen en cloud computing-diensten. Dankzij deze prestatieverbeteringen kunnen bedrijven hun bestaande investeringen beschermen en beschikken over een toekomstgerichte infrastructuur die tegen de explosieve gegevensgroei is opgewassen. Door het combineren van de Fluid Data-architectuur van Dell met de 16Gbps Fibre Channel-infrastructuur van Brocade biedt Dell klanten hoogwaardige SAN-oplossingen waarmee ze de technologische ontwikkelingen voor kunnen blijven.

Dell PowerVault MD3600f en 3620f
De PowerVault MD3600f storage arrays bieden 8 Gb Fibre Channel-verbindingen, met behoud van de vertrouwde hardware- en softwarefunctionaliteit van de PowerVault MD32x0/36x0-arrays. De arrays bieden een niveau van bedrijfscontinuïteit dat naadloos aansluit op de behoefte van klanten aan oplossingen die high availability en disaster recovery bieden.

Belangrijke functies zijn onder meer:
• Met in totaal acht 8Gbps Fibre Channel-poorten (vier per controller) kunnen klanten beschikken over een configuratie met maximaal vier redundant verbonden servers, zonder de noodzaak van een switch of 64 servers indien een switch wordt gebruikt.
• Klanten kunnen extra opslagcapaciteit toevoegen aan de PowerVault MD1200- en/of MD1220-behuizingen, met een maximum van 96 harde schijven. Voor drive tiering-doeleinden kunnen ze behuizingen van 3, 5 en 2,5 inch achter hun basiseenheden combineren om optimaal in hun applicatiebehoeften te voorzien. Binnen elke behuizing kunnen SSD-, SAS-, near-line SAS- en zelfversleutelende schijven worden gecombineerd.
• Snapshots, virtual disk copy, replicatie op afstand en andere vormen van gegevensbeveiliging.

Citaat
“We blijven onze opslagdivisie naar een hoger peil uittillen door de ontwikkeling en overname van intellectueel eigendom. Onze Fluid Data-architectuur is gebaseerd op een strategie die klanten in staat stelt om de complexiteit en kosten van hun gegevensbeheer te reduceren. De aankondigingen van vandaag tonen aan dat wij grote stappen maken bij het realiseren van onze strategie met producten, die de kracht van integratie en innovatie over ons hele porfolio demonstreren.” – Darren Thomas, vicepresident en directeur van Dell Storage

Prijzen en beschikbaarheid:
• De EqualLogic FS7500 zal in het derde kwartaal van 2011 verkrijgbaar zijn.
• Versie 5.1 van de EqualLogic-firmware kan in het derde kwartaal van 2011 worden gedownload via de EqualLogic Support-website. De kosten voor de EqualLogic-software zijn inbegrepen in de prijs van de arrays. Klanten met een geldige Dell ProSupport1-overeenkomst kunnen software-updates zonder extra licentiekosten downloaden.
• De Dell PowerVault MD36x0f-arrays zijn met ingang van 14 juni 2011 verkrijgbaar.

Aanvullende informatie:
• Facebook en Microsite-pagina's van het Dell Storage Forum
• Dell Storage
• Dell EqualLogic
• Dell Compellent
• Dell PowerVault
• Dell PowerConnect
• Direct2Dell-weblog
• Dell op Twitter

About Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die klanten meerwaarde bieden. Zie voor meer informatie www.dell.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Simone Versteeg Dell +31 (0)20-6744737 simone_versteeg@dell.com

Marcus Birke AxiCom +31 (0)20 626 4092 marcus.birke@axicom-benelux.com

Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano


global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | herengracht 138-140 | 1015 BW Amsterdam | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom-benelux.com |www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten