woensdag 8 juni 2011

Kaseya introduceert nieuwe Directory Services- en Policy Management-modules

Nieuwe oplossingen bieden geautomatiseerde synchronisatie van Active Directory en een consistent beheer van SLA-beleidsregels

LAUSANNE, ZWITSERLAND – 6 juni 2011 — Kaseya®, 's werelds grootste leverancier van software voor het automatiseren van het beheer van ICT-systemen, introduceerde vandaag Kaseya Directory Services en Kaseya Policy Management. Deze nieuwe modules bieden ICT-professionals een verbeterde manier om netwerken te bewaken en beheren. Met Kaseya Directory Services kunnen klanten de synchronisatie van hun Microsoft Active Directory-infrastructuur met Kaseya automatiseren. Hierdoor krijgen ze een integraal overzicht op het netwerk vanuit het Kaseya IT Automation Framework en kunnen ze de toegangsrechten en bestandsrechten harmoniseren voor een efficiëntere dienstverlening. Kaseya Policy Management vereenvoudigt het definiëren, instellen en op afstand toepassen van beleidsregels voor groepen ICT-systemen binnen geografisch verspreide organisaties.


Belangrijke functies van Kaseya Directory Services zijn onder meer:

• Integratie met Active Directory – beheerders kunnen groepen gebruikers en computers selecteren en aan Kaseya toewijzen om ze specifieke rechten en toegangsopties toe te kennen.
• De mogelijkheid om op afstand wachtwoorden te resetten en accounts te deactiveren – beheerders kunnen rechtstreeks vanuit het Kaseya Portal gebruikerswachtwoorden resetten of accounts deactiveren.
• Geïntegreerd aanmeldingsproces– beheerders kunnen zich aanmelden op het Kaseya Web Management-portaal met hun aanmeldingsgegevens voor het desbetreffende domein. Eindgebruikers kunnen op afstand een verbinding maken met hun werkcomputer op basis van hun standaard aanmeldingsgegevens.
• Waarschuwingen en kennisgevingen – beheerders kunnen een reeks van waarschuwingen configureren om relevante medewerkers op de hoogte te stellen van wijzigingen in Active Directory, zoals de toevoeging van nieuwe gebruikers en computers.

Nu ICT-organisaties steeds meer computers moeten beheren binnen gedistribueerde netwerken op basis van uiteenlopende criteria en SLA-normen voor onder meer de beveiliging, groeit de noodzaak van beleidsbeheer. Met Kaseya Policy Management kunnen ICT-professionals beleidsregels beheren per organisatie, gebruikersgroep of computer. Op deze manier kunnen ze op snelle en efficiënte wijze per locatie service level agreements instellen, toepassen en beheren.

Belangrijke functies van de Policy Management-module zijn onder meer:
• Definitie en beheer van beleidsregels – beheerders kunnen meerdere beleidsregels definiëren, van een naam voorzien, toepassen en inbedden binnen uiteenlopende niveaus (bedrijfsbreed of voor specifieke groepen of computers). De beleidsinstellingen hebben betrekking op de belangrijkste functies van het Kaseya Management Framework, zoals:
 instellingen voor beheer op afstand
 toegang tot het portaal
 onderhoudsroutines
 bewakingsalarmen, waarschuwingen en patchbeleid
• Dashboard – beheerders kunnen in één oogopslag de status aflezen van alle beleidsregels binnen het systeem. Verder kunnen ze belangrijke informatie raadplegen, zoals het aantal computers dat wel of niet aan de richtlijnen voldoet en computers waarop de beleidsregels niet zijn toegepast.
• Geautomatiseerde toewijzing van beleidsregels – dankzij een geautomatiseerde toewijzingsplanning kunnen nieuwe computers eenvoudiger in beheer worden genomen. Als er een nieuwe beleidsregel wordt toegepast, zullen latere wijzigingen van de beleidsregel automatisch worden toegepast op de toegewezen computers.
• Gecombineerde beleidsregels – met behulp van de flexibele toewijzingsplanning kunnen beheerders aan elke groep meerdere beleidregels toewijzen.

“Het bedrijfsbrede beheer van uiteenlopende beveiligingsmodellen vormde tot nu toe een aanhoudende bron van zorg voor ICT-organisaties,” aldus Gerald Beaulieu, directeur Product Marketing bij Kaseya. “Met Kaseya Directory Services kunnen klanten hun bestaande investeringen in Active Directory koppelen aan hun Kaseya-omgeving, zodat de toegangsrechten en beveiliging gelijke pas houden met Kaseya. Kaseya Policy Management stelt ICT-beheerders in staat om de uniformiteit te waarborgen van de instellingen die worden toegepast op de computers die zij in beheer hebben. Daarnaast kunnen ze op snelle wijze computers identificeren die niet aan de gedefinieerde beleidsregels voldoen.”

Beschikbaarheid
De modules Kaseya Directory Services en Kaseya Policy Management zijn vanaf juni 2011 verkrijgbaar voor nieuwe en bestaande klanten in de vorm van een abonnement of permanente licentie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten