donderdag 16 augustus 2012

Institutional Venture Partners kiest IntraLinks Connect ter ondersteuning van de grootste fondsenwerving van hun geschiedenis


De gerenommeerde investeringsmaatschappij Institutional Venture Partners (IVP), die bekend is van onder meer Shazam, Twitter en Zynga, kiest voor IntraLinks Connect℠ ter ondersteuning van de kapitaalwerving voor het IVP XIV fonds. Met een omvang van 1 miljard dollar is dit het grootste investeringsfonds uit de 32-jarige geschiedenis van het bedrijf. Institutional Venture Partners investeert in bedrijven die de eerste fasen van hun groei al achter de rug hebben. Alle bestanden en communicatie die verband houden met de due dilligence rondom investeringsfondsen kunnen dankzij IntraLinks Connect nu worden opgeslagen binnen een veilig platform. De toegangsrechten binnen de wereldwijde investeerders gemeenschap kunnen daarbij per persoon gedefinieerd worden.

“IntraLinks speelde een cruciale rol bij de kapitaalwerving voor investeringsfonds XIV”, aldus Gina Bauman, Marketingdirecteur van Institutional Venture Partners. “We zijn zeer te spreken over de intuïtieve gebruikersinterface en krachtige mogelijkheden van IntraLinks. We kunnen klanten op uiteenlopende niveaus toegang tot bestanden en documenten bieden, in de wetenschap dat onze gegevens veilig zijn. Dit biedt belangrijke toegevoegde waarde voor onze bedrijfsvoering.”

IVP zette IntraLinks Connect aanvankelijk in voor de communicatie met zijn stille vennoten, zoals het verstrekken van kwartaalupdates voor zijn investeringsfondsen, rekeninginformatie voor investeerders en presentatiemateriaal. In het verleden maakte het bedrijf voor de werving van kapitaal gebruik van reguliere e-mail. Hierdoor was het moeilijk om na te gaan welke klanten daadwerkelijk informatie hadden ontvangen. Bovendien moesten deze processen handmatig worden bijgehouden, wat veel waardevolle tijd van het personeel in beslag nam. De beslissing van IVP om kapitaal te werven met behulp van IntraLinks Connect resulteerde in een naadloze overstap, omdat de stille vennoten reeds gebruikmaakten van de technologie van Intralinks en zodoende bekend waren met de gebruikersinterface en procedures voor veilige gegevensuitwisseling.

“De kapitaalwerving voor het grootste investeringsfonds in hun geschiedenis vormt een belangrijke mijlpaal voor IVP, en al evenzeer voor ons”, aldus Rainer Gawlick, chief marketing officer bij IntraLinks. “Aangezien hun klanten reeds vertrouwd waren met het platform van IntraLinks, verliep het proces uiterst eenvoudig en was IVP in staat om zich volledig op zijn kerncompetenties te concentreren.” 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten