woensdag 29 augustus 2012

FRITZ!Box-fabrikant AVM onthult innovaties op het gebied van breedband, thuisnetwerken, Smart Home en LTE tijdens IFA 2012

AVM geeft acte de présence tijdens IFA 2012 (hal 17/stand 115)
FRITZ!Box-fabrikant AVM onthult innovaties op het gebied van breedband, thuisnetwerken, Smart Home en LTE tijdens IFA 2012

  • Nieuw: FRITZ!Box 6810 LTE – verbeterde prestaties binnen LTE-netwerken
  • Nieuw: FRITZ!WLAN Repeater 310 – uiterst compact en krachtig bij 300 Mbit/s
  • Nieuw: FRITZ!Powerline 530E and 510E – nog kleiner en energiezuiniger
  • Nieuw: FRITZ!DECT 200 – AVM introduceert de allereerste intelligente stopcontact
Berlijn. De in Berlijn gevestigde communicatiespecialist AVM presenteert de allerlaatste innovaties tijdens de IFA 2012 onder de slogan “at home in your home.” AVM zal op stand 115 in hal 17 nieuwe producten presenteren die zijn ontwikkeld in reactie op de groeiende markt voor thuisnetwerken en de vraag naar steeds meer bandbreedte. Bezoekers van de stand van AVM zullen de voordelen van deze innovaties op het gebied van VDSL, LTE en thuisnetwerken uit eerste hand ervaren en een blik werpen op het allereerste intelligente stopcontact van AVM, dat het thuisnetwerk met de Smart Home verbindt.

FRITZ!Box 6810 LTE – nieuwe FRITZ!Box voor verbeterde LTE-prestaties en meer gebruikseenvoud
AVM breidt het aanbod van oplossingen voor LTE-breedband uit met de nieuwe FRITZ!Box 6810 LTE. Dit model is voorzien van een nieuw ontwerp dat speciaal voor LTE is ontwikkeld. Het combineert alle belangrijke communicatiefuncties binnen één apparaat: draadloze LTE, WLAN N, een LAN-poort en een DECT-basisstation. Gebruikers hebben geen vaste lijn meer nodig, aangezien de FRITZ!Box 6810 ondersteuning biedt voor telefoongesprekken via LTE (voice over LTE). De FRITZ!Box 6810 LTE werkt op beide LTE-frequenties: 800 MHz en 2,6 GHz. Omdat het apparaat slechts 6 cm breed en 13 cm hoog is, past het op elke vensterbank.

FRITZ!WLAN Repeater 310 – 300 Mbit/s en uiterst compact
AVM maakt tijdens de IFA gebruik van de gelegenheid om de nieuwe FRITZ!WLAN Repeater 310 te presenteren. Het charisma van dit model schuilt met name in het kleine en compacte ontwerp. Met een hoogte van slechts 8 cm en een breedte van circa 6 cm is de repeater nog kleiner dan een stopcontact. Het apparaat biedt uiterst krachtige prestaties, ondersteuning voor WLAN N-snelheden tot 300 Mbit/s en Transmit Beam Forming (TxBF) voor een hogere gegevensdoorvoer. De vijf LED’s op het veldsterkte-display maken het eenvoudig voor gebruikers om de meest geschikte locatie binnen hun huis te vinden. Het gemiddelde stroomverbruik van het apparaat ligt rond de 2 watt. De nieuwe FRITZ!WLAN Repeater kan met een simpele druk op de WPS-knop verbinding maken met de FRITZ!Box om er automatisch de nachtdienstinstellingen van over te nemen.

FRITZ!Powerline 530E en 510E – uiterst klein en nog energiezuiniger
AVM breidt de Powerline-reeks uit met de FRITZ!Powerline 530E en 510E. Dankzij hun 100 Mbit LAN-poorten zijn deze modellen nog energiezuiniger en besparen ze meer energie in de stand-bymodus. Dankzij hun minimale afmetingen (510E: 5,7 cm breed cm x 7,8 cm hoog x 2,7 cm diep) kunnen ze op onopvallende wijze op elk stopcontact worden aangesloten. De 530E is daarnaast voorzien van een geïntegreerd stopcontact. Net zoals de Powerline-producten 520E en 500E met gigabit LAN bieden de nieuwe modellen overdrachtssnelheden tot 500 Mbit/s via het bestaande stroomnet. FRITZ!Powerline is bij uitstek geschikt voor snelle thuiswerkverbindingen met een FRITZ!Box, een NAS-link, HD- en 3D-entertainment en de mogelijkheid om muziek en video te streamen vanuit elke locatie in huis.

FRITZ!DECT 200 – het allereerste intelligente stopcontact van AVM
AVM brengt voor het eerst het thuisnetwerk en de Smart Home samen. Tijdens de IFA zal het de FRITZ!DECT 200 demonstreren: een intelligent stopcontact dat gebruikmaakt van de succesvolle DECT-tecnologie voor het meten, afstellen en besturen van toepassingen voor thuisautomatisering. Andere slimme functies zijn een weekagenda, een zonsopgang/zonsondergang-functie die het apparaat automatisch kan in- en uitschakelen en de mogelijkheid van een koppeling met een Google-agenda. De FRITZ!DECT 200 meet het energieverbruik van alle apparatuur die ermee verbonden is – ook over langere perioden – en stelt de gebruiker via push mail op de hoogte van het stroomverbruik en de in- en uitschakeltijden. Met behulp van een FRITZ!Box met een geïntegreerd DECT-basisstation kan het intelligente stopcontact via een computer of telefoon worden beheerd. Dankzij de MyFRITZ!-dienst van de FRITZ!Box kunnen gebruikers ook toegang tot de FRITZ!DECT krijgen wanneer ze onderweg zijn. Net zoals alle FRITZ!-producten biedt de FRITZ!DECT 200 een updatefunctie, zodat er nieuwe toepassingen kunnen worden toegevoegd via firmware-updates. Het intelligente stopcontact is geïntegreerd met het thuisnetwerk op basis van DECT ULE (ultra-low energy). In tegenstelling tot andere technologieën voor draadloze thuisautomatisering werkt DECT ULE op zijn eigen frequentie van 1.880 MHz. Op deze manier kan het gegevensverkeer van de gebruiker niet worden onderschept en kan een bereik tussen de 50 en 300 meter worden geboden.

Alle innovaties live tijdens de IFA te zien
Deze en andere innovaties van AVM op het gebied van VDSL, LTE, WLAN, Powerline en DECT zijn live te bewonderen op stand 115 in hal 17.

Over AVM
AVM ontwikkelt en maakt producten voor uw breedbandverbinding. De in Berlijn gevestigde communicatiespecialist heeft talloze onderscheidingen ontvangen voor zijn innovatieve FRITZ!-familie. FRITZ! maakt snelle, gebruikersvriendelijke ADSL-toegang en gemakkelijk werken in netwerken mogelijk en zorgt voor goedkope internettelefonie en veelzijdige multimediatoepassingen.
AVM werd in 1986 opgericht in Berlijn en is een van de twee grootste aanbieders van breedbandapparatuur in Europa. Met een marktaandeel van meer dan 50 procent is AVM de grootste fabrikant in Duitsland, Europa's grootste markt. AVM heeft 400 werknemers en genereerde in boekjaar 2011 een omzet van €220 miljoen.
Meer persinformatie en beeldmateriaal is te vinden in het persgedeelte van AVM: www.avm.de/en/press. Bezoek ook de Facebookpagina.

AVM GmbH
Communications
Alt-Moabit 95, 10559 Berlin
Press Office
Samira Jordan
Telephone 030 39976-645Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano

   
global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom.com|www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten