vrijdag 17 augustus 2012

Dell breidt het MKB Storage portfolio uit met een gebundelde Storage Array en vernieuwde Recovery Appliance

Dell presenteert de nieuwe PowerVault MD3, de dichtst gebundelde storagy array tot nu. De oplossing heeft een maximale opslagcapaciteit van 180 terabytes aan data in een 60-drive, 4U rack behuizing. Bovendien heeft Dell nieuwe functies aan de DR4000 disk-gebaseerde backup en recovery appliance toegevoegd voor een betere integratie met Symantec OST (OpenStorage). Vanaf nu wordt ook de mogelijkheid ondersteund om te repliceren van meerdere appliances naar één.

De MD3 gebundelde reeksen zijn ideaal voor entry-level, middelgrote of grootzakelijke organisaties die zoeken naar high-performnance computing oplossing om ruimte, energie en kosten te besparen. Met de 12U configuratie, gecombineerd met MD3 gebundelde array en twee MD3 gebundelde expansion behuizingen, kan de storage-oplossingen tot 180 harddrives worden opgeschaald. Tevens kan het tot 540 terabyte aan data opslaan en ondersteunt het Fibre Channel, SAS en iSCSI-protocollen.

De nieuwe MD3 gebundelde arrray’s bevatten Dynamic Disk Pools (DDP) die bijdragen aan het behoud van een betaalbare computing met hoge bandbreedte door het snellere herstel van defecte schijven dan de traditionele RAID-omgevingen. DDP in combinatie met de high performance tiering van Dell’s MD3 gebundelde storage array levert een continue bescherming van de data met een hogere productiviteit en lagere total cost of ownership.
De MD3 gebundelde array voldoet aan de behoeften van klanten die hun eerste storage installaties opzetten en zich voorbereiden op de spectaculaire groei van Big Data. Applicatie management omvat alles van algemene basic computing tot, high-perfomance computing omgevingen.
Vanaf deze maand zal de MD3 gebundelde array wereldwijd beschikbaar zijn met dezelfde software, firmware en management features als de PowerVault MD3 reeks. Hiermee profiteren klanten van dezelfde voordelen van de PowerVault MD platform maar dan in een kleiner formaat. Het modulaire systeem stelt klanten in staat om onafgebroken de storage-capaciteit met het bedrijf mee te laten groeien. Daarnaast kunnen ze snel reageren op veranderende omstandigheden met een flexibele infrastructuur die ontworpen is om high-performance computing toepassingen te ondersteunen.
Ook heeft Dell de DR4000 vernieuwd. De geavanceerde disk-gebaseerde backup en recovery-oplossing beschikt over innovatieve deduplicatie en compressie mogelijkheiden van het door Dell overgenomen Ocarina Networks.
Sinds de introductie in januari, tijdens het Dell Storage Forum in Londen, is de DR4000 zeer populair onder MKB klanten. Zij zochten vaak naar een diskgebaseerde oplossing voor het vervangen of uitbreiden van hun traditionele backup en recovery omgeving voor meer snelheid, betere toegankelijkheid en betrouwbaarheid.
De vernieuwede DR4000 ondersteunt de mogelijkheid om meerdere appliances te repliceren tot één. Hierdoor zijn klanten, met externe vestigingen of locaties, in staat alles te repliceren naar een centrale locatie.

Nieuwe updates van de DR4000 zijn onder meer de ondersteuning van Symantect OST (OpenStorage). De API ondersteunt externe intelligente storage-apparaten om goed te integreren met Symantec backup software toepassingen. Wanneer de DR4000 wordt gebruikt in combinatie met OST zal de backup toepassing de eigenschappen en mogelijkheden van het apparaat herkennen en kan het beter backup images beheren. De DR4000 met de DR Rapid Data Access kan prestaties aanzienlijk verhogen en kan nu tot 4 terabyte aan data per uur back-uppen wanneer men Symantec OST gebruikt.**
De nieuwe DR4000 functies zijn vanaf deze maand wereldwijd beschikbaar.

**Gebaseerd op tests uit de Dell Labs in juni 2012. Daadwerkelijke prestaties kunnen variëren gebaseerd op de DMA configuratie, aantal parallel backup streams in gebruik, % of deduplicatie in gebruik in de dataset, gebruik en onderdelen.

Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen in staat stellen om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.nl.

Neem samen met ons deel aan Dell World 2012 – The Power to Do More. Dit evenement biedt ICT-professionals de mogelijkheid om van elkaar te leren en de problemen en kansen te identificeren die verband houden met de belangrijkste technologische ontwikkelingen die voor een transformatie binnen het bedrijfsleven zorgen. Kom meer te weten op www.DellWorld.com of volg #DellWorld op Twitter.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Simone Versteeg Dell +31 (0)20-6744737 simone_versteeg@dell.com


Dina-Perla Marciano AxiCom +31 (0)20 75469 86 dina-perla.marciano@axicom-benelux.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten