dinsdag 7 augustus 2012

Gartner roept IntraLinks uit tot Lead Vendor in de categorie ‘Team Platform and Social Software Suites’


IntraLinks behaalt toppositie voor zesde jaar op rij

Amsterdam, 7 augustus 2012 — IntraLinks® (NYSE: IL), wereldwijd leverancier van zakelijke oplossingen voor contentbeheer en samenwerking, maakt bekend dat het door Gartner is uitgeroepen tot de grootste leverancier van ‘team platform’ en ‘social software suites’. Op basis van zijn wereldwijde omzet in 2011 bezit IntraLinks een marktaandeel van 22,5 procent, waarmee het Microsoft (20,1%), IBM (15,5%) en Jive Software (6.9%) achter zich laat. Dit is het zesde jaar op een rij dat Gartner IntraLinks uitroept tot leider in de markt voor ‘team platforms’ en ‘social software suites’ (voorheen ‘team collaboration’ genoemd).

Gartner heeft een jaarrapport gepubliceerd met wereldwijde marktaandelen voor alle softwaremarkten. Voor dit doel analyseerde het de markt voor web conferencing, team platforms en social software. Het rapport is gebaseerd op Gartners’ analyse van leveranciers en de door hen gerapporteerde omzetten. Een opvallende onderzoeksbevinding is dat de totale markt voor team collaboration-software in 2011 met 21 procent groeide. In deze markt wist IntraLinks wereldwijd de hoogste omzet te realiseren.

“SaaS- en cloud computing-diensten worden al meer dan een decennium lang gebruikt. Deze technologie vindt nog steeds nieuwe toepassingen binnen het bedrijfsleven”, schrijft Tom Eid, vice president Research bij Gartner. “Hoewel het gebruik van deze technologie zich uitbreidt naar een bredere reeks van toepassingen en oplossingen, wordt deze nog altijd het meest ingezet voor horizontale applicaties met gemeenschappelijke processen. Dat gebeurt dan veelal binnen gedistribueerde virtuele teams en in het kader van Web 2.0-initiatieven.”**

Op basis van interviews met, en enquêtes onder, senior ICT- en business managers heeft IntraLinks binnen de markt een sterke behoefte geïdentificeerd aan oplossingen die veilige samenwerking faciliteren. Cloud computing-producten geïnspireerd op consumententechnologie maken hun intrede op de werkvloer – het fenomeen van “bring your own collaboration (BYOC)” – en zetten de ICT-organisatie, governance en het risicobeheer onder druk. De goedbedoelende gebruikers gaan vaak voorbij aan een juiste naleving van het bedrijfsbeleid in ruil voor een hogere productiviteit.

ICT-afdelingen en risicobeheerders zijn continu op zoek naar het juiste evenwicht tussen een hogere productiviteit en het juiste niveau van controle en het overzicht. Hiertoe doen ze een beroep op oplossingen van grootzakelijke kwaliteit, zoals die van IntraLinks. IntraLinks maximaliseert de waarde van zakelijke content door vrijheid om data uit te wisselen te combineren met de juiste middelen voor processturing en -bewaking.

“De erkenning door Gartner onderstreept onze leiderschapspositie binnen de groeiende markt voor zakelijke cloudgebaseerde technologie”, aldus Rainer Gawlick, chief marketing officer bij IntraLinks. “De oplossingen van IntraLinks stellen organisaties in staat om toezicht, beveiliging en compliance van grootzakelijk niveau toe te passen op hun interne bedrijfsprocessen. Tegelijkertijd worden de integriteit van gevoelige en bedrijfskritische informatie binnen en buiten de firewall te waarborgen.”

*Gartner is begonnen met het analyseren van deze specifieke markten omdat de voortdurende convergentie van grootzakelijke team collaboration-oplossingen en sociale software voor nieuwe omzetkansen zorgt nu het gebruik van platformoplossingen steeds prominenter wordt. ‘Market Share: All Software Markets, Worldwide, 2011,’ March 2012, G00228712 is een jaarrapport met gedetailleerde informatie over de marktaandelen van leveranciers van infrastructuur- en applicatiesoftware voor de belangrijkste wereldregio’s. Voor het rapport analyseerde Gartner de omzet van zo’n 400 softwareleveranciers binnen 20 softwaremarkten en 104 software-deelmarkten in 53 landen.

**Gartner, Inc. ‘Forecast Analysis: Enterprise Application Software Worldwide, 2011-2016, 1Q12 Update’, Analyst(s): Tom Eid, Yanna Dharmasthira, Chad Eschinger, Bianca Francesca Granetto, Joanne M. Correia, Sharon A. Mertz, Chris Pang, Hai Hong Swinehart, Dan Sommer, Bhavish Sood, april 2012.

Over IntraLinks
IntraLinks is een vooraanstaand leverancier van Software-as-a-Service oplossingen voor veilig beheer van content, uitwisseling van bedrijfskritische informatie en samenwerking binnen en tussen organisaties. Ruim één miljoen professionals uit verschillende markten, zoals financiële dienstverlening, biotechnologie, energie, industrie, juridische dienstverlening, verzekeringen, ontroerend goed en technologie, maar ook overheden maken gebruik van de gebruiksvriendelijke cloudgebaseerde oplossingen van IntraLinks. Gebruikers kunnen informatie-intensieve bedrijfsprocessen en workflows versnellen en op een manier die  voldoet aan eisen op het gebied van risicomanagement en wet- en regelgeving. Daarnaast biedt het hen de mogelijkheid om samen te werken met klanten, partners en concurrenten op een veilige, controleerbare en compliant manier. Professionals van ruim 800 van de Fortune 1000 bedrijven maken nu al gebruik van de oplossingen van IntraLinks. Kijk voor meer informatie op: www.intralinks.com of http://blog.intralinks.com. Volg IntraLinks ook op twitter via: http://twitter.com/intralinks en/of op Facebook via: www.facebook.com/IntraLinks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten