donderdag 23 augustus 2012

Dell breidt aanbod van netwerkoplossingen uit


Dell breidt aanbod van netwerkoplossingen uit
Verbeterde productiviteit en prestaties van campusnetwerken en small business kernnetwerken

·         Switches uit de Dell PowerConnect 8100-reeks bieden een antwoord op de uitdagingen bij het ondersteunen van de hoge kwaliteit media, het communicatieverkeer en de samenwerking
·         Nieuwe netwerkswitches verbeteren de prestaties en schaalbaarheid van campusnetwerken en reduceren de totale eigendomskosten
·         Klanten kunnen profiteren van een integrale Dell 10 GbE-oplossing met 12e-generatie Dell PowerEdge-servers, EqualLogic- en Compellent-storage arrays en een door Dell ontworpen netwerkplatform dat kant-en-klare ondersteuning biedt voor 40 GbE-infrastructuren.

Tweet-suggestie: Nieuwe Dell PowerConnect 8100-netwerkswitches verbeteren de efficiëntie en schaalbaarheid van campusnetwerken. #dellnetworking

Amsterdam, 23 augustus 2012 – Dell introduceert de Dell PowerConnect 8100-reeks van managed 10 Gigabit Ethernet (GbE)-switches. Deze oplossingen vormen als het ware bouwblokken waarmee klanten snel toepassingen in gebruik kunnen nemen, hun bedrijfsprocessen kunnen opschalen en kostenreducties kunnen realiseren. De netwerkswitches uit de PowerConnect-reeks kenmerken zich door een krachtig prestatievermogen en een hoge dichtheid. Ze zijn speciaal ontwikkeld om de flexibiliteit van campus netwerken en de core netwerken van middelgrote ondernemingen te vergroten.

Met de snelle groei van hoge kwaliteit media, het communicatieverkeer en zakelijke workloads staan beheerders van campus netwerken en de netwerken van kleine ondernemingen onder steeds grotere druk om de productiviteit te verbeteren, voor efficiëntie te zorgen en het beheer te vereenvoudigen. Dell heeft de nieuwe PowerConnect 8100-reeks ontwikkeld om te voorzien in vraag naar oplossingen die een combinatie bieden van schaalbaarheid, prestatievermogen, gebruikseenvoud en kostenefficiëntie voor netwerken die 24/7 operationeel moeten zijn.

Ontwikkeld met het oog op moderne ondernemingen
Klanten kunnen oudere core lagen en aanvullende netwerklagen vervangen door schaalbare netwerkoplossingen met een hogere dichtheid om de flexibiliteit te verkrijgen die nodig is voor een opwaardering naar 10 GbE- en 40 GbE-infrastructuren. De nieuwe switches bieden de mogelijkheid van een integrale 10 GbE-oplossing met 12e-generatie Dell PowerEdge-servers met 10 GbE-capaciteit en 10 GbE storage-arrays van Dell EqualLogic en Dell Compellent. Belangrijke functies zijn onder meer:

·         Netwerkprestaties: De 8100 levert lijnsnelheidsprestaties van 10 GbE, minimaliseert latency en biedt tot vier 40 GbE-poorten. De switches zijn geoptimaliseerd voor videoconferencing, virtual desktop infrastructures (VDI’s) en unified communications & collaboration (UCC) voor geïntegreerde campusaggregatie voor middelgrote bedrijven.
·         Schaalbare dichtheid: Gebruikers kunnen maar liefst zes switches stacken en deze op uiterst eenvoudige wijze beheren. Op deze manier kunnen ze waar nodig snel capaciteit toevoegen en een betrouwbare infrastructuur afleveren die simpelweg werkt.
·         Efficiënte werking: De 8100-reeks vereenvoudigt de integratie voor middelgrote SAN’s door optimalisatie van het iSCSI-verkeer en geautomatiseerde configuratie in het geval van Dell EqualLogic storage arrays. De netwerkswitches bieden ook ondersteuning voor lossless gegevensoverdracht binnen geconvergeerde (DCB)-netwerken.

Efficiënte oplossingen voor campussen en kleine bedrijven die de totale eigendomskosten reduceren
De PowerConnect 8100-reeks is gebaseerd op de Virtual Networking Architecture (VNA) van Dell. Daarmee krijgen klanten beschikking over een open netwerk-framework dat een efficiënte ICT-infrastructuur en intelligente verwerking van workloads mogelijk maakt, ondersteund door technologie, oplossingen en producten die speciaal ontwikkeld zijn voor datacenters en campusomgevingen. Klanten kunnen de kostenefficiëntie van hun ICT-processen vergroten door:
·         Keuzevrijheid qua platform: Klanten kunnen kiezen uit vier modellen om een flexibele implementatie te waarborgen. Er zijn netwerkswitches met 24 of 48 poorten, dedicated RJ-45- of glasvezelmodellen en switches met uitbreidingsopties zoals QSFP+ poorten met 40 GbE-ondersteuning. Dit houdt in dat klanten hun netwerkinfrastructuur kunnen uitbreiden wanneer de bedrijfsgroei daarom vraagt.
·         Eenvoudige implementatie: De gereedschapsloze ReadyRails van Dell maakt het mogelijk om de oplossingen in een kwestie van minuten in plaats van uren in gebruik te nemen. Dankzij de USB Rapid Deployment-poorten is het niet nodig om elke switch handmatig te configureren of bij te werken, zodat klanten tijd en geld kunnen besparen.
·         Energiezuinigheid: De netwerkswitches zijn ontwikkeld op basis van de Energy Efficient Ethernet (EEE)-standaard (802.3az) voor intelligent beheer van het stroomverbruik. Voor elke inactieve poort wordt de voeding gereduceerd, hetgeen bijdraagt aan een reductie van de operationele kosten.
·         Uitgebreid beheer en ondersteuning: Met Dell OpenManage Network Manager 5.2 kunnen gebruikers hun switches snel configureren en op eenvoudige wijze beheren. Daarbij worden ze ondersteund door de krachtige garantievoorwaarden, services en ondersteuning die van toepassing zijn op alle Dell Networking-producten.

Citaten
“We investeren fors in ons aanbod van netwerkoplossingen, waaronder PowerConnect en Force10, zodat we klanten volledige 10 GbE- of 40 GbE-netwerkoplossingen kunnen aanbieden, zowel in de campus en zin het datacenter”, zegt Dario Zamarian, vicepresident en directeur van Dell Networking. “Met een breed aanbod van netwerkoplossingen die een aanvulling vormen op de servers, storage-systemen en apparatuur van eindgebruikers staat Dell garant voor innovatieve en gestroomlijnde oplossingen.”

“De Dell PowerConnect  8100 Ethernet-switch biedt de functionaliteit die nodig is voor een op standaarden gebaseerde netwerkarchitectuur”, zegt Brent Salisbury, Lead Network Architect aan de Universiteit van Kentucky. “Ik ben zeer te spreken over de manier waarop de stacking-mogelijkheden onze investeringen beschermen. Ze bieden ons de mogelijkheden om te betalen naarmate we groeien en vereenvoudigen het beheer. Verder heb ik grote waardering voor de manier waarop Dell de branche naar een hoger peil uittilt door klanten toegevoegde waarde te bieden.”

Beschikbaarheid
De PowerConnect 8100-reeks is vanaf 29 augustus wereldwijd verkrijgbaar via Dell en de wereldwijde PartnerDirect channel-partners vanaf een prijs van €10.975.

Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen optimale waarde bieden. Raadpleeg voor meer informatie http://www.dell.nl/.

Neem samen met ons deel aan Dell World 2012 – The Power to Do More. Dit evenement biedt ICT-professionals de mogelijkheid om van elkaar te leren en de problemen en kansen te identificeren die verband houden met de belangrijkste technologische ontwikkelingen die voor een transformatie binnen het bedrijfsleven zorgen. Kom meer te weten op
www.DellWorld.com of volg #DellWorld op Twitter.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Simone Versteeg
Dell
+31 (0)20-6744737
Dina-Perla Marciano
AxiCom
+31 (0)20 75469 86


Dell en PowerConnect zijn merken van Dell Inc. Dell maakt geen aanspraak op het eigendom van de merken en namen van derden.

*Aanbiedingen kunnen worden gewijzigd. Het is niet mogelijk om aanbiedingen te combineren met andere aanbiedingen. Op de prijs zijn mogelijk belastingen, verzendkosten, administratiekosten en andere kosten van toepassing. Op aankopen via Dell PartnerDirect Partners zijn beperkingen van kracht. Deze worden uiteengezet in de algemene voorwaarden van het Dell PartnerDirect-programma op www.dell.com/partner/PDterms. Dell behoudt zich het recht voor om bestellingen te annuleren die het gevolg zijn van foutieve prijsvermeldingen of andere fouten. Het maximumaantal eenheden waarop korting kan worden gegeven, bedraagt vijf per klant.

Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano

   
global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom.com|www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten