dinsdag 5 juni 2012

Verizon neemt Hughes Telematics, Inc. over


PERSBERICHT
  
 

VOOR DIRECTE PUBLICATIE                                                   Mediacontact:
5 juni 2012                                                                                         Bob Varettoni                                                                                                                                                                                Verizon
                                                                                                              908-559-6388                                                                                                                                                                                 robert.a.varettoni@verizon.com

Jeffrey Nelson
Verizon
917-968-9175

Kevin Link
Hughes Telematics, Inc.
404-573-5804
kevin.link@hughestelematics.com                   


Verizon neemt Hughes Telematics, Inc. over

Verizon breidt portfolio voor de auto-industrie en telematica voor wagenparken uit en versnelt groei binnen de opkomende M2M-markt

Amsterdam –Verizon Communications Inc. (NYSE, Nasdaq: VZ) en Hughes Telematics, Inc. (OTCBB: HUTC) maken bekend dat ze een definitieve fusieovereenkomst hebben bereikt. Verizon zal Hughes Telematics, Inc. (HTI) overnemen voor 12 dollar per aandeel in contanten. Dit komt neer op een totale overnamesom van 612 miljoen dollar.
             Met deze overnametransactie breidt Verizon zijn aanwezigheid binnen de auto-industrie en de markt voor telematica voor wagenparken uit. Daarnaast zal de overname de groei versnellen binnen strategische markten. Eén daarvan is de opkomende markt voor machine-to-machine (M2M)-diensten, die steeds populairder worden als gevolg van consumententrends en een steeds meer verbonden levensstijl. HTI is leider in de implementatie van geavanceerde verbindingsdiensten voor bedrijfsvoertuigen. Deze diensten zijn ingericht rond een basisplatform met gebruiksvriendelijke functionaliteit op het gebied van veiligheid, beveiliging en infotainment. HTI levert diensten aan wagenparken, de aftermarket en original equipment manufacturers (OEM’s). Daarnaast levert het producten en diensten aan aanbieders en gebruikers van mHealth (mobiele gezondheidsdiensten).
De Raad van Bestuur van HTI heeft de overnametransactie unaniem goedgekeurd na aanbevelingen door speciale comité. De transactie werd eveneens unaniem aangenomen door de aanwezige stemgerechtigde directeurs van Verizon. De transactie werd verder schriftelijk goedgekeurd door stemgerechtigde grootaandeelhouders van  HTI.
Voordat de transactie kan worden voltooid, moet de door de antitrustwet Hart-Scott-Rodino ingestelde wachtperiode ten einde komen of vroegtijdig worden beëindigd en moet er aan andere geldende normen worden voldaan.
De fusie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2012 worden voltooid. Verizon is voornemens om het bestaande managementteam van HTI in stand te houden en zijn kersverse bedrijfsonderdeel onder te brengen binnen de Verizon Enterprise Solutions-groep. Het hoofdkantoor van HTI blijft gevestigd in Atlanta.
"Wij verwachten dat M2M en telematica de bedrijfsgroei van Verizon een forse impuls zullen geven. Met deze strategische overname willen wij de ontwikkeling versnellen van innovatieve oplossingen die bestaande klanten van HTI en Verizon helpen om nieuwe kansen te ontsluiten," zegt John Stratton, president van Verizon Enterprise Solutions. "De uitbreiding van ons huidige portfolio met het krachtige dienstenplatform en de geavanceerde toepassingen van Hughes Telematics zal resulteren in een uiterst hoogwaardig aanbod van oplossingen. De krachtige combinatie van het wereldwijde IP-netwerk en cloud-, mobiliteits- en beveiligingsoplossingen van Verizon met het flexibele dienstverleningsplatform van Hughes Telematics biedt ons de potentie om ook buiten de auto-industrie en transportmarkt nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen, zoals op het gebied van mHealth, asset tracking en huisautomatisering."
HTI zal een centrale rol vervullen binnen de strategie van Verizon om platformgebaseerde oplossingen aan te bieden die aansluiten op de specifieke behoeften van branches. Verizon richtte eerder dit jaar een nieuw bedrijfsonderdeel op dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van telematica-oplossingen die gebruikmaken van het wereldwijde IP-netwerk en de cloud-,  beveiligings-, mobiliteits- en M2M-diensten van het bedrijf.
Jeff Leddy, CEO van HTI: "Deze transactie biedt aandeelhouders van Hughes Telematics een forse premie op de huidige aandelenkoers. We zijn er trots op om toe te treden tot een onderneming van wereldformaat zoals Verizon. Dit zal ons in staat stellen om ons brancheleidende dienstenaanbod verder te ontwikkelen en uit te breiden. De nieuwe bedrijfscombinatie biedt een unieke gelegenheid om het innovatietempo en de wereldwijde groei te versnellen en ons gecombineerde aanbod naar meer klanten en branches in alle delen van de wereld te brengen."
Verizon Enterprise Solutions biedt wereldwijde verbindingen die de groei aanjagen, voor zakelijke innovatie zorgen en de samenleving verder helpen. Met branchespecifieke oplossingen en een complete reeks van wereldwijde wholesale-producten en –diensten die worden aangeboden via veilige mobiliteits-, cloud-, strategische netwerken en geavanceerde communicatieplatforms, helpt Verizon Enterprise Solutions organisaties om overal ter wereld nieuwe kansen aan te boren voor innovatie, investeringen en zakelijke transformatie. Raadpleeg voor meer informatie verizon.com/enterprise.
Verizon werd vertegenwoordigd door de UBS Investment Bank en Debevoise & Plimpton LLP.  HTI werd vertegenwoordigd door Barclays en Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP. Het speciale comité van de Raad van Bestuur van HTI werd vertegenwoordigd door Moelis & Company LLC en Nelson Mullins Riley & Scarborough LLP.

Over Hughes Telematics, Inc.

Hughes Telematics, Inc. (OTCBB: HUTC) is leider in de implementatie van geavanceerde verbindingsdiensten. Het levert locatiegebaseerde diensten aan consumenten, fabrikanten, wagenparken en dealers op basis van draadloze tweewegverbindingen. In-Drive®, de aftermarket-oplossing van HTI, biedt klanten gebruiksvriendelijke functionaliteit op het gebied van veiligheid, beveiliging, onderhoud en gegevensverbindingen. Networkfleet, Inc., een volledige dochteronderneming van HTI in San Diego, Californië, is de leverancier van remote vehicle diagnostics. Dit is een geïntegreerd GPS-systeem voor het volgen van bedrijfswagens en bewaken van de CO2-uitstoot. Lifecomm, een bedrijf in Atlanta, Georgia waarin HTI een meerderheidsaandeel heeft, houdt zich bezig met de ontwikkeling van een lichtgewicht mobiele apparatuur die gebruikers met een simpele druk op een knop toegang biedt tot noodhulpdiensten. Meer informatie over HTI is te vinden op www.hughestelematics.com


####
Over Verizon Enterprise Solutions
Verizon Enterprise Solutions biedt wereldwijde verbindingen die de bedrijfsgroei bevorderen, ondersteuning bieden voor zakelijke innovatie en de samenleving verder helpen. Het bedrijf levert branchespecifieke oplossingen en een complete reeks van wereldwijde producten en diensten via veilige mobiele, cloud- en strategische netwerken en geavanceerde communicatieplatforms. Verizon Enterprise Solutions helpt organisaties om overal ter wereld in te springen op nieuwe kansen voor innovatie, investeringen en zakelijke transformatie. Raadpleeg voor meer informatie verizon.com/enterprise.


Over Verizon
Verizon Communications Inc. (NYSE, NASDAQ: VZ) heeft zijn hoofdkantoor in New York en is marktleider in het leveren van breedband en andere draadloze en draadgebaseerde communicatieoplossingen aan consumenten, bedrijven, de overheid en groothandelaren. Verizon Wireless runt het meest betrouwbare draadloze netwerk in de VS met meer dan 104 miljoen verbindingen door het land. Ook biedt Verizon geconvergeerde communicatie, informatievoorziening en entertainmentdiensten via het meest geavanceerde glasvezelnetwerk van de VS en levert het bedrijf naadloze zakelijke oplossingen aan klanten over de hele wereld. Verizon maakt gebruik van een divers personeelsbestand van meer dan 196.000 mensen en behaalde in 2010 als Dow 30 aangeschreven een geconsolideerde omzet van 111 miljard dollar. Voor meer informatie, bezoek  www.verizon.com.


####

VERIZON'S ONLINE NEWS CENTER: Verizon´s persberichten, speeches en biografieën van bestuursleden, mediacontacten, hoge kwaliteit video, beelden en andere informatie zijn beschikbaar op Verizon's News Center: http://www.verizon.com/news /. Voor het ontvangen van persberichten per e-mail, ga naar de News Center en registreer voor aangepaste automatische aanlevering van nieuwsberichten van Verizon.
Dit betreft een niet-officiële vertaling. Voor de officiële tekst verwijzen wij graag naar ons originele Engelstalige bericht.

Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano

   
global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom.com|www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten