woensdag 13 juni 2012

Verbeteringen van de Dell Fluid Data-architectuur verenigen en beschermen de opslaginfrastructuur en zorgen voor optimale schaalbaarheid


PERSBERICHT                     


Verbeteringen van de Dell Fluid Data-architectuur verenigen en beschermen de opslaginfrastructuur en zorgen voor optimale schaalbaarheid

·         Geavanceerd Compellent-platform verenigt en optimaliseert de opslag op blok- en fileniveau binnen één systeem
·         Het Dell Fluid File System biedt nieuwe functies voor replicatie en databescherming binnen opgewaardeerde Compellent-, EqualLogic- en PowerVault NAS-platforms
·         AppAssure 5 biedt een geavanceerde architectuur voor de beveiliging van bedrijfsapplicaties en -data ter verbetering van de schaalbaarheid, snelheid en efficiëntie


Dell Storage Forum, Amsterdam, 13 juni 2012 – Tijdens het Dell Storage Forum onthult Dell nieuwe oplossingen die zijn Fluid Data-architectuur verder verbeteren. Met de nieuwe producten kunnen klanten hun data op efficiënte wijze beheren en hun bedrijfsdata effectiever beschermen.

De verbeteringen omvatten onder meer updates van het Dell Fluid File System, waardoor de drie primaire storagereeksen van Dell gebruik kunnen maken van een gemeenschappelijk, gedistribueerd filesysteem van grootzakelijke kwaliteit. Verder komt Dell met een nieuw Compellent-platform dat op dynamische wijze data op blok- en fileniveau verenigt en een nieuwe versie van de AppAssure-software voor back-ups en recovery die ondersteuning biedt voor grotere datasets. Ten slotte introduceert Dell een nieuwe entry-level Brocade 16GB Fibre Channel-switch die ondersteuning biedt voor geavanceerde applicaties.

“Met de Dell Fluid Data-architectuur kunnen klanten de groei van hun bedrijfsdata bijbenen, zodat hun onderneming probleemloos kan groeien”, zegt Darren Thomas, vicepresident en directeur Dell Storage. “Met deze hecht geïntegreerde reeks van producten en oplossingen die gebruikmaken van functionaliteit uit ons complete storage-aanbod, zorgen we ervoor dat klanten minder geld kwijt zijn aan het uit de roulatie nemen van opslagsystemen en vergroten we het reactievermogen en de flexibiliteit van hun ICT-organisatie.”

Fluid File System: het beste van Compellent, EqualLogic en PowerVault
Na de introductie van het Dell Fluid File System in 2011 introduceert Dell een nieuwe release van het filesysteem binnen de nieuwe Dell Compellent FS8600 NAS. Dankzij de integratie van het Dell Fluid File System binnen de Compellent-architectuur profiteren gebruikers van de primaire storageplatformen van Dell – Compellent, EqualLogic en PowerVault — van een gemeenschappelijk, gedistribueerd filesysteem van grootzakelijke kwaliteit. Dit maakt het mogelijk om de snapshots, replicatiemogelijkheden en geïntegreerde databeveiliging te combineren met het beheer van gegevens op blok- en fileniveau binnen één grootzakelijk opslagplatform.

Een schaalbaar SAN en NAS binnen één Compellent-platform
Het geavanceerde Compellent-array dat is opgebouwd uit de SC8000 en FS8600, reduceert de opslagkosten door het beheer van een gevirtualiseerde, schaalbare pool van schijven die schaalbare opslag biedt voor blok- en filedata, zonder de noodzaak van ingrijpende opwaarderingen. De nieuwe array omvat nieuwe 6GB SAS-behuizingen in 2U-formaat met 12 3,5 inch of 24 2,4 inch schijven per behuizing.

De Dell Compellent SC8000 is de opvolging van de 12 generaties van Dell op ontwerpgebied en is voorzien van het nieuwe 64-bits besturingssysteem Compellent Storage Center 6.0. Klanten kunnen daarmee beschikken over een veerkrachtig platform dat de schaalbaarheid biedt die nodig is om de groei van de bedrijfsdata en organisatie zelf op te vangen.

Als integraal platform voor opslag op blok- en fileniveau maakt de SC8000 een einde aan de kosten en complexiteit die gepaard gaan met de ondersteuning van standalone oplossingen. Klanten kunnen extra kostenbesparingen realiseren dankzij innovatieve functies die de energiezuinigheid vergroten en de fresh air-technologie, die het systeem bestand maakt tegen hogere temperaturen.

De SC8000 bouwt verder op de bestaande SC40 Compellent-architectuur, die klanten een beschikbaarheidspercentage van 99.999 procent1) biedt tijdens 26 miljoen uur onafgebroken gebruik. De nieuwe geïntegreerde oplossing ondersteunt de bedrijfsgroei met een betrouwbare storageomgeving die meegroeit met de onderneming.

De Dell Compellent FS8600 biedt hoogwaardige, verticaal schaalbare storagecapaciteit die geïntegreerd is met de geautomatiseerde tiered storage-functionaliteit van Dell Compellent. Zo beschikken klanten over een efficiënt SAN en NAS binnen één oplossing. De FS8600 helpt bedrijven om grip te krijgen op de datagroei en de opslagkosten in te dammen. Daarvoor biedt het systeem naadloze schaalbaarheid tot één petabyte aan opslagcapaciteit binnen één namespace, waarbij de opslag automatisch in lagen wordt onderverdeeld.

De FS8600 is leverbaar in twee varianten met ondersteuning voor 8 GB Fibre Channel-verbindingen en de keuze uit 1 GbE- of 10 GbE-verbindingen met het netwerk van de klant. De investeringen van klanten in de nieuwe Compellent-oplossingen worden beschermd door het bekroonde Copilot ondersteuningsteam, dat recentelijk klantentevredenheidspercentage behaalde van meer dan 96 procent.(2) 

Fluid File System opgenomen in opgewaardeerde EqualLogic- en PowerVault-systemen
Dell introduceert daarnaast de tweede generatie van EqualLogic- en PowerVault NAS-systemen die gebruikmaken van het Dell Fluid File System: de EqualLogic FS7600 en FS7610 en de PowerVault NX3600 en NX3610.

De FS7600 (1 GbE) en FS7610 (10 GbE) kunnen worden geïntegreerd met nieuwe of bestaande arrays uit de EqualLogic PS-serie om verticaal schaalbare unified storage te bieden voor 1 GbE- en 10 GbE-omgevingen. De systemen bieden kersverse ondersteuning voor asynchrone replicatie, terwijl de opslag op file- en blokniveau kan worden beheerd met de EqualLogic Group Manager. De systemen bieden schaalbaarheid tot 509 TB binnen één namespace.

De PowerVault NX3600 (1 GbE) en NX3610 (10 GbE) zijn tweede generatie PowerVault NAS- en unified storage-systemen die ondersteuning bieden voor 10 GbE SAN-verbindingen en de functiereeks van het vorige model, de NX3500, uitbreiden. Net als bij de NX3500 beheert dit NAS-platform de files en metadata die binnen de MD iSCSI-arrays liggen opgeslagen. Voor de opslag van de blok- en filegegevens maakt het systeem gebruik van een pool van schijven. Elk PowerVault NX3600-systeem is schaalbaar tot een ruwe opslagcapaciteit van 576 TB. De capaciteit van een dual-NX3610 systeem kan met behulp van twee appliances worden opgeschaald tot 1 PB binnen één namespace.

Verbeterde beschikbaarheid en herstel van gegevens met AppAssure 5
Minder dan vier maanden na zijn overname van AppAssure brengt Dell AppAssure 5 uit. Deze nieuwe versie biedt klanten onafgebroken beveiliging van hun bedrijfsdata en stelt hen in staat om data naar wens te verplaatsen en herstellen. Dit resulteert in hoge niveaus van schaalbaarheid, snelheid en efficiëntie.

AppAssure zorgt voor verbeterde schaalbaarheid en prestaties dankzij een hergestructureerde objectgebaseerde data repository met back-upmogelijkheden en bescherming voor grotere datasets en Big Data-toepassingen. Met automatische deduplicatie en compressie op blokniveau zorgt de software ervoor dat er minder opslagcapaciteit nodig is voor back-ups. Daarnaast minimaliseert AppAssure het verbruik van WAN-bandbreedte door tijdens de replicatie louter geoptimaliseerde data over te dragen. Naar verwachting zullen er later dit jaar extra ondersteuning voor Linux en vertaalde versies beschikbaar komen.

AppAssure gaat een stap verder dan traditionele back-upoplossingen door gebruik te maken van snapshot- en replicatietechnieken. Hierdoor kan de software incrementele back-ups bieden voor een efficiënt gebruik van netwerk- en opslagbronnen en snel data-recovery.

In tegenstelling tot legacy back-upproducten maakt AppAssure een image van de gehele software stack. Hierdoor wordt de volledige bedrijfsapplicatie beschermd in plaats van alleen de bestanden. Gebruikers kunnen elke vijf minuten een snapshot maken en repliceren naar virtuele, fysieke of cloud-omgevingen, zodat systemen en data op elke locatie in slechts een paar minuten tijd beschikbaar kunnen worden gesteld. In het geval van een storing van een applicatie of server kan de volledige applicatie worden opgestart binnen een stand-by omgeving of in real time worden uitgevoerd in een scenario waarin data moeten worden hersteld. AppAssure controleert daarnaast automatisch de integriteit van back-ups om volledige herstelbaarheid te waarborgen.

Nieuwe Brocade 16 GB Fibre Channel-switch
Dell introduceert daarnaast de Dell Brocade DCX 6505, een nieuwe entry-level 16 GB Fibre Channel-switch die een aanvulling vormt op de midrange Brocade 6510 en Brocade 8510 SAN-backbone. Deze switch is gecertificeerd voor Dell Compellent-arrays en vereenvoudigt het ontwerp van verticaal schaalbare netwerken, zodat klanten kunnen profiteren van een reductie van de complexiteit, beheerinspanning en kosten. Tegelijkertijd optimaliseert de DCX 6506 de poortdichtheid en het ruimteverbruik dankzij een grootschalige consolidatie van legacy SAN’s.

Dell Compellent-gebruikers kunnen de Dell Fluid Data-architectuur te combineren met de 16 GB Fibre Channel-architectuur van Brocade om de flexibiliteit, stabiliteit en eenvoud van hun SAN-omgevingen te verbeteren. Op deze manier kunnen ze ondersteuning bieden voor geavanceerde toepassingen en diensten binnen sterk gevirtualiseerde, voor de cloud geoptimaliseerde omgevingen.

Beschikbaarheid:
·         De Dell Compellent FS8600, EqualLogic FS7600 en FS7610 en de PowerVault NX3600 en NX3610 zullen in het tweede helft van dit jaar verkrijgbaar zijn.
·         De Dell Compellent SC8000 zal deze maand wereldwijd verkrijgbaar zijn.
·         AppAssure 5 is vanaf vandaag verkrijgbaar in een Engelstalige versie.
·         De Brocade DCS 6505 zal deze maand wereldwijd verkrijgbaar zijn.

Aanvullende informatie:
·         Raadpleeg de Dell Storage Forum Online Press Kit voor productinformatie, afbeeldingen, video’s en meer.
·         Dell Storage Forum op Twitter
·         Dell Storage Forum op Facebook


Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen in staat stellen om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.nl.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Simone Versteeg
Dell
+31 (0)20-6744737
Dina-Perla Marciano
AxiCom
+31 (0)20 75469 86


1 Deze resultaten zijn gebaseerd op interne tests die Dell in januari 2012 uitvoerde. De Mean time between failures (MTBF) werd berekend op basis van een onafgebroken gebruik van meer dan 26 miljoen uur (van in totaal 6.724 systemen). Storingen die op de werkingsduur en beschikbaarheid van invloed waren, werden gemeten tijdens een periode van 6 maanden, te weten augustus 2011 tot en met januari 2012. Het verwachte gewogen gemiddelde voor de MTTR bedraagt 7,2 uur voor een 12-uurs SLA en 4,5 uur voor een 4-uurs SLA. Op basis van vergelijkingen van high-end hardwareplatforms zal de SC8000 naar verwachting een beschikbaarheid bieden die vergelijkbaar is met die van serie 30/40. De werkelijke beschikbaarheidsgegevens voor de SC8000 zullen ongeveer 6 maanden na de GA-introductie beschikbaar zijn.


2 De resultaten zijn gebaseerd op een enquête die Dell in april 2012 hield.

Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano

   
global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom.com|www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten