maandag 26 juli 2010

LANCOM levert WLAN voor JubJam 100, het grootste scoutingkamp van Europa

Draadloos netwerk biedt tijdens JubJam100 ondersteuning voor 13.000 scouts en stafleden

Een tiendaagse enerverende scoutingervaring te land, ter zee en in de lucht voor meer dan 13.000 scouts en stafleden. Zo viert de Scouting Nederland in 2010 haar 100e verjaardag met het grootste scoutingkamp van Europa. Een uiterst omvangrijk draadloos netwerk zal dekking bieden voor het gehele kampeerterrein van 60 hectare, garant staan voor efficiënte processen en stafleden en deelnemers van breedbandverbindingen voorzien. De WLAN-technologie die hiervoor nodig is, wordt geleverd door de Duitse netwerkspecialist LANCOM.

Het draadloze netwerk van JubJam100 is al net zo veelzijdig als het kamp zelf. De infrastructuur is daadwerkelijk multifunctioneel. In totaal bieden 11 outdoor access points WLAN-dekking op strategische locaties waar een groot aantal scouts bijeenkomen of waar stafleden achter de schermen bezig zijn. Het netwerk is in de eerste plaats voor logistieke doeleinden bestemd, zoals het online bestellen van proviand voor de 13.000 mensen in het kamp, het bijwerken van de JubJam100-homepage, het uploaden van videonieuws voor ScoutTV, en het streamen van het live radiostation van het scoutingkamp, ScoutFM. De resterende bandbreedte is beschikbaar voor privéverbindingen via het internetcafé van het kamp of via de wireless hotspot waarop deelnemers zich op uiterst eenvoudige wijze kunnen aanmelden. De organisatoren van JubJam100 verwachten dat er in totaal zo’n 1.700 scouts en stafleden tegelijkertijd online zullen zijn.

Om te waarborgen dat er voor alle toepassingen en gebruikers voldoende bandbreedte beschikbaar is, hebben de organisatoren van JubJam100 gekozen voor hoogwaardige WLAN-technologie van de Duitse leverancier LANCOM. Alle access points in het kamp zijn outdoor-modellen met speciale behuizingen en ingebouwde verwarmings- en koelingselementen, zodat het netwerk onder alle weersomstandigheden op betrouwbare wijze kan blijven functioneren. De access points zijn uitgerust met twee radiomodules met een overdrachtsnelheid van 54 Mbps. Een van deze radiomodules wordt gebruikt om een draadloze backbone te creëren. De andere radiomodule biedt ondersteuning voor de radiocellen van het netwerk en de hotspot.

Alle interne en externe toepassingen draaien op dezelfde infrastructuur en worden op veilige wijze van elkaar gescheiden door middel van virtuele netwerken. Een WLAN-controller van LANCOM die in de controlekamer van het kampeerterrein is opgesteld draagt zorg voor de hotspot-functionaliteit en het volledige netwerkbeheer.

“Dankzij ons uiterst snelle draadloze netwerk zijn we in staat om een traditionele activiteit van scouting te combineren met uiterst geavanceerde informatie- en communicatietechnologie”, aldus Remko Welling, de netwerkbeheerder van de JubJam100. “Dit is een fundamentele vereiste in een tijd waarin jongeren gewend zijn om waar ze zich ook maar begeven internettoegang te hebben en in contact te blijven met hun vrienden en sociale netwerken—zelfs tijdens een scoutingkamp.”

Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-organisaties, overheden en andere instellingen. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN) en draadloze netwerken (Wireless LAN). Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Barcelona en Amsterdam. Ralf Koenzen is de oprichter en Managing Director van LANCOM Systems. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten