woensdag 28 juli 2010

ICT SPIRIT maakt desktopvirtualisatie laagdrempelig met vWorkspace

ICT-dienstverlener verwelkomt Quest in portfolio

Quest Software (Nasdaq: QSFT) en ICT SPIRIT hebben een samenwerkingsverband gesloten om de vWorkspace te gaan aanbieden bij organisaties in het MKB. De ICT-dienstverlener uit Oost Nederland ziet in het desktopvirtualisatieproduct van Quest de ideale aanvulling op het portfolio om kleinere organisaties uit te rusten met virtuele werkplekken.

Quest vWorkspace is platformonafhankelijk en ondersteunt verschillende vormen van desktopventralisatie, waaronder Microsoft Hyper-V-gebaseerde virtuele desktops, Remote Desktop Session hosts (voorheen bekend als Terminal Servers) en fysieke/blade PC’s. vWorkspace zorgt voor veilige en efficiënte managementfunctionaliteit, waaronder connection brokering, desktop provisioning en optimaliseert de gebruikerservaring. Het product biedt support voor Microsoft Windows 7 en Windows Server 2008 R2 met Hyper-V.

ICT Spirit is het Microsoft Competence Center voor Oost Nederland met specifieke kennis en kunde van Microsoft-technologieën en -oplossingen. Het was voor de ICT-dienstverlener dan ook al snel duidelijk dat het met de oplossing van Quest Software een nieuwe markt kon aanboren. Na een introductiegesprek met distributeur SecureComm en vertegenwoordigers van de softwareleverancier werd vWorkspace aangeboden bij een klant. Dit gezamenlijke project diende meteen als lakmoesproef en vormde voor ICT SPIRIT het bewijs dat de functionaliteit en beheersbaarheid van de software dik in orde is.

Voor Werner van Unen, Country Manager bij Quest Software, is dit een toonvoorbeeld van een goede samenwerking. “Dit is er één uit het boekje. Goede partnerships zijn niet gebaseerd op lange certificeringstrajecten en complexe programma’s. Ze ontstaan op basis van een gezamenlijk doel en worden ingevuld met concrete business opportunities. We zijn blij dat we ICT SPIRIT aan onze zijde hebben om de vWorkspace-boodschap te verkondigen.”

Tom Altena, directeur van ICT SPIRIT, is met name te spreken over de gunstige prijs/kwaliteitverhouding van het pakket: “De andere producten die we gebruiken voor desktopcentralisatie, zitten op een hoger prijspeil, waardoor ze voor bedrijven met maximaal vijftig werkplekken minder interessant zijn. Nu kunnen we deze klanten wel bedienen,waardoor we een nieuw marktpotentieel kunnen aanboren. Na de succesvolle eerste ervaringen gaan we nu een hosted concept ontwikkelen op basis van vWorkspace, waardoor we de werkplekken kunnen insourcen.”

Over Quest Software
Meer dan ooit tevoren moeten organisaties slim werken en hun efficiency verbeteren. Quest Software creëert en ondersteunt producten voor systeemmanagement– door het helpen van onze klanten gaan we iedere dag sneller en makkelijker IT-uitdagingen aan. Bezoek www.quest.com voor meer informatie.
# # #

Quest, Quest Software, Spotlight, Foglight, vWorkspace en het Quest logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Quest Software in de Verenigde Staten en sommige andere landen. Alle andere merken of productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.


Web Links waar in dit bericht naar verwezen wordt:
Quest Software: http://www.quest.com/
ICT SPIRIT: http://www.ICTSPIRIT.nl/
vWorkspace: http://www.vworkspace.com/solutions/vWorkspace/enterprise.aspx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten