donderdag 8 juli 2010

Quest Software en Dataplus gaan samenwerken met focus op gezondheidszorg

vWorkspace centraal in samenwerking op gebied werkplekken

Quest Software (Nasdaq: QSFT) en Dataplus hebben een samenwerkingsverband gesloten om de beheer- en virtualisatiesoftware van Quest te verkopen en te implementeren. De focus ligt daarbij op de desktopvirtualisatieoplossing vWorkspace, dat een zeer goed platform biedt voor de uitrol en het beheer van hybride omgevingen met fysieke en virtuele desktops.

Quest Software heeft van haar virtualisatieportfolio een speerpunt gemaakt, gezien de rijke functionaliteit van producten als vWorkspace en Vizioncore. Dat laatste product maakt sinds kort deel uit van de Quest Software Server Virtualization Management Group. Parallel aan deze ontwikkeling is uitbreiding van het indirecte verkoopkanaal tot prioriteit verheven, met onder andere deze samenwerking tussen Dataplus en Quest Software tot gevolg.

Dataplus is een gerenommeerd Microsoft-partner die vorig jaar door deze leverancier beloond werd als ‘Licensing Partner of the Year’. Dataplus treedt op als adviseur en beheerder voor verschillende koepelorganisaties in de zorg en heeft van alle Microsoft-partners de grootste klantenkring in dit segment. Quest ziet deze markt als zeer interessant, vanwege het feit dat zorginstellingen steeds meer een beroep doen op IT-middelen om productiever en veiliger te werken. Met name desktopvirtualisatie is hier bezig aan een opmars vanwege een grotere flexibiliteit, lagere investeringen in hardware- en software en een betere beschikbaarheid.

Werner van Unen, Country Manager bij Quest Software, vindt het verheugend dat Dataplus strategisch partner geworden is. “Vooraanstaande partijen uit het kanaal, zoals Dataplus, weten ons steeds beter te vinden en vice versa. Wij zorgen ervoor dat we een reëel en lonend channel-model hebben en dat onze producten aanvullend op hun eigen dienstverlening en competitief zijn. Daarvoor hebben we een uitgebreid portfolio met beheer- en beveiligingsproducten, maar ook zeker voor vWorkspace, waarvoor veel interesse is uit de markt. We zullen er alles aan doen om de samenwerking met Dataplus succesvol te maken en zo onze positie in Nederland verder te versterken.”

Erwin Blaauw, Commercieel Directeur van Dataplus, vult aan: “De reden dat Dataplus voor Quest heeft gekozen heeft te maken met de potentie, die we zien in hun portfolio. Hiermee krijgen we de beschikking over ontelbare oplossingen, die we bij veel klanten kunnen inzetten. Je praat dan bijvoorbeeld over server- en werkplekvirtualisatie. Ook de steeds verder gaande samenwerking met Microsoft sluit naadloos aan op ons profiel. Wij zijn ervan overtuigd dat Dataplus met deze samenwerking op nog breder gebied onze klanten kan ondersteunen. Juist in de tijd van recessies wordt er gekeken naar oplossingen die technisch voldoen en een gunstige prijs hebben.

Over Quest Software
Meer dan ooit tevoren moeten organisaties slim werken en hun efficiency verbeteren. Quest Software creëert en ondersteunt producten voor systeemmanagement– door het helpen van onze klanten gaan we iedere dag sneller en makkelijker IT-uitdagingen aan. Bezoek www.quest.com voor meer informatie.
# # #

Quest, Quest Software, Spotlight, Foglight, vWorkspace en het Quest logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Quest Software in de Verenigde Staten en sommige andere landen. Alle andere merken of productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.


Web Links waar in dit bericht naar verwezen wordt:
Quest Software: http://www.quest.com/
Dataplus: http://www.dataplus.nl/
vWorkspace: http://www.vworkspace.com/solutions/vWorkspace/enterprise.aspx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten