vrijdag 23 juli 2010

PUMA Phone klaar om de Nederlandse markt te veroveren


20 juli 2010 – De PUMA Phone zal vanaf half augustus in alle Vodafone winkels in Nederland verkrijgbaar zijn. Met opvallende toepassingen en functies is de PUMA Phone net dat beetje anders dan andere telefoons.

De achterzijde van de PUMA Phone is uitgerust met zonnecellen die zonlicht in energie omzetten. Dit is geheel in lijn met het streven van PUMA om duurzaam te ondernemen en de CO2-uitstoot te reduceren. Een uur zonlicht levert genoeg stroom op om 1 uur en 30 minuten lang MP3-bestanden af te spelen, en genoeg energie om zo’n 30 SMS-berichten te verzenden.

De toewijding van PUMA aan duurzaamheid vindt tevens uiting in de milieuvriendelijke verpakking van de PUMA Phone, die is vervaardigd van gerecycled karton en krantenpapier. Bovendien is voor de verpakking zo min mogelijk materiaal gebruikt. De doos zelf is voorzien van een handvat, zodat klanten na aanschaf geen plastic tas nodig hebben.

De van binnen en buiten volledig op maat ontwikkelde PUMA Phone is een uiterst gebruiksvriendelijk toestel dat een actieve levensstijl ondersteunt en bevordert. In combinatie met het enorme arsenaal aan functies weet de telefoon zich hierdoor duidelijk van andere telefoons te onderscheiden. Zo kunnen gebruikers zich de taal van PUMA eigen maken door het versturen van berichten met speciale
PUMA-pictogrammen. Deze eigenzinnige en soms sarcastische vorm van messaging op basis van pictogrammen is slechts een van de voorbeelden van het unieke karakter van de PUMA Phone.

Naast alle bericht- en internetfuncties die gebruikers van een smartphone mogen verwachten, biedt de PUMA Phone een reeks van sportgerelateerde toepassingen voor uiteenlopende gebruikers, van mensen die fit willen blijven tot getrainde hardlopers.

Met de ingebouwde GPS-tracker kunnen gebruikers hun snelheid aflezen, evenals de afstand die zij al rennend of skiënd hebben afgelegd. Via het aanraakscherm kunnen zij de stopwatchfunctie bedienen, net zoals ze met een echte stopwatch zouden doen. Daarnaast biedt de PUMA Phone een zeilkompas voor watersportliefhebbers en een stappenteller waarmee zij kunnen nagaan hoeveel calorieën zij hebben verbrand en hoeveel stappen nodig waren om bij de supermarkt, school of het café aan te komen.

Gebruikers die met hun mobiele telefoon naar muziek willen luisteren, kunnen een beroep doen op de muziekspeler met `spin & scratch’-functie. Hiermee kunnen ze precies zoals hun favoriete deejay muziektracks afspelen op een draaitafel. Het toestel biedt daarnaast een ingebouwde analoge radio die oogt en functioneert als een levensechte radio.


De PUMA Phone is ontworpen als online metgezel voor jonge en communicatief ingestelde mensen. Het toestel biedt onder meer videogesprekken voor persoonlijk contact met vrienden en een functie voor het in real time uitwisselen van foto’s tussen PUMA Phones via Bluetooth.

“Net zoals PUMA een uniek sport/lifestyle-merk is, is de PUMA Phone een unieke mobiele telefoon,” aldus Jochen Zeitz, de CEO van PUMA. “We willen onze doelgroep aan ons verbinden op een manier die aansluit bij alles waar PUMA voor staat. De PUMA Phone combineert sport, lifestyle en mode en straalt het enthousiasme, de spontaniteit en de individualiteit uit waar PUMA bekend om staat.”

Met het draaimenu kunnen gebruikers van de mobiele telefoon op eenvoudige wijze navigeren door multimediacontent en toegang krijgen tot speciale diensten van PUMA. Zo kunnen ze het laatste sportnieuws en actuele informatie van puma.com opvragen, PUMA-toepassingen downloaden en PUMA-producten aanschaffen.

De simlockvrije PUMA Phone is verkrijgbaar tegen een adviesprijs van €399 of vanaf 0 euro in combinatie met een Vodafone abonnement. Later dit jaar zal het toestel ook bij andere mobiele providers, retailers en etailers in andere Europese en Internationale markten verkrijgbaar zijn.


Belangrijke functies van de PUMA PHONE zijn:

• Ingebouwde zonnecollector met oplaadindicator (één uur zonlicht biedt genoeg stroom om 1 uur en 30 minuten lang MP3-bestanden af te spelen, of genoeg energie om ongeveer 30 SMS-berichten te verzenden)
• Touchscreen: aanraakbaar 2,8 inch scherm met een resolutie van 240 x 320 QVGA en TFT-breedbeeldhoek
• Toegang tot Facebook, Twitter, YouTube en Flickr via de PUMA World portal
• Camera: 3,2 megapixels met LED-flash en x6 zoom; foto’s delen via Bluetooth
• Video: VGA video call-camera; video’s afspelen op volledig scherm, video-opnamen, video-streaming en progressief downloaden van video´s
• Muziek: ondersteuning voor een breed scala aan muziekformaten, een afspeellijst en FM-radio
• Lokalisatietechnologie: GPS, kompas, geotagging, routeplanning en kaarten
• Sport: stappenteller, GPS-tracker en stopwatch
• Internet: open browsing met WAP Push
• Messaging: mobiele e-mailclient en webmail-kennisgevingen; instant messaging; MMS en SMS
• HSPA en W-CDMA/EDGE/GPRS/GSM-verbindingen; Bluetooth; USB 2.0
• Gesprekstijd tot 5 uur met 350 uur stand-bytijd; videogesprektijd 140 minuten; speeltijd muziekspeler 24 uur; videospeler 5 uur
• Tablet-formaat; gewicht 115g, afmetingen 102mm x 56mm x 13mm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten