donderdag 22 juli 2010

Barracuda zet NG Firewall hoog op de agenda

Volledige integratie met andere security-producten

Barracuda Networks plaatst de NG Firewall centraal in haar portfolio. De zeer schaalbare en functierijke toepassing speelt optimaal in op de behoefte aan een geïntegreerde security-oplossing, die ondermeer resulteert in vereenvoudigd beheer.

De firewall is afkomstig uit de overname van phion (genoteerd in het mid market segment van de beurs van Wenen, afkorting: PHIO), die de afgelopen tien jaar het product heeft ontwikkeld en vermarkt. Wereldwijd zijn er al duizenden organisaties die de Barracuda NG Firewall in het hart van hun beveiligingsplatform hebben geplaatst om zo hun TCO te verlagen en tegelijk de controle te vergroten. Daaronder bevinden zich ondermeer de Diamant Groep, IHC Merwede, het traffic center van de Gemeente Den Haag, EADS en negentig procent van de banken in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) . Barracuda heeft de afgelopen maanden besteed aan de integratie van de productreeks binnen het eigen portfolio.

Voor Barracuda is het evident dat informatiebeveiliging een toekomstbestendige benadering vereist. De complexiteit die een gelaagde beveiligingsinfrastructuur met zich meebrengt, maakt een integrale benadering met een centraal management cruciaal. Daarin voorziet Barracuda op twee manieren. De Barracuda NG firewall combineert een aanzienlijk aantal beveiligingsfuncties, waaronder SSL VPN en Network Access Control, met een vereenvoudigd beheer vanuit het Barracuda NG Control Center. Security managers zijn hiermee in staat om vanaf één locatie firewalls overal ter wereld te configureren en te beheren op een zeer granulair niveau. Hierdoor wordt het voor organisaties met meerdere vestigingen, thuiswerkers en mobiele gebruikers mogelijk om de inspanningen en kosten op het gebied van security management aanzienlijk terug te dringen.

De meest innovatieve onderdelen aan de firewall zijn de detectie van applicaties op laag 7 en bandbreedte beheer met automatische terugvallen naar backup lijnen zoals een 3G mobiele lijn. Organisaties kunnen op basis hiervan het aantal deeloplossingen terugdringen en de beschikbaarheid van applicaties optimaliseren, terwijl tegelijkertijd de kosten voor internetverbindingen kunnen worden teruggedrongen. Met de komst van de Barracuda NG Firewall uit de stal van phion beschikt Barracuda over een enterprise class firewall-product tegen betaalbare prijzen voor de hele markt. Deze dragen bij aan de compliancy-vereisten waaraan steeds meer organisaties dienen te voldoen, zeker wanneer deze internationaal actief zijn.

“De tijd van deeloplossingen in de beveiliging is voorbij. Organisaties hebben behoefte aan een holistische benadering, waarbij elk onderdeel centraal uitgerold en beheerd kan worden”, stelt Tonny Roelofs, Manager Nederland bij Barracuda Networks. “Wij bieden security managers en IT-beheerders met de Barracuda NG Firewall en onze andere oplossingen de mogelijkheid om aanzienlijk te besparen op licenties, tijd en andere investeringen. Door onze wereldwijde 24/7 support en het feit dat alle verschillende onderdelen ondergebracht zijn in één platform, is de leercurve voor klanten en voor onze partners een stuk korter en minder kostbaar.”

Over Barracuda Networks Inc.
Barracuda Networks Inc. combineert op locatie geïnstalleerde gateways en software met cloud-diensten en geavanceerde ondersteuning op afstand om klanten uitgebreide oplossingen op het gebied van beveiliging, netwerktechnologie en opslag te bieden. Het uitgebreide productaanbod van Barracuda omvat onder meer oplossingen die bescherming bieden tegen bedreigingen via e-mail, internet en instant messenger-toepassingen, en producten die de beschikbaarheid van toepassingen, de netwerktoegang, het archiveringsproces, het maken van back-ups en de informatiebeveiliging optimaliseren.

Coca-cola, FedEx, Harvard University, IBM, L’Oreal enn Europcar zijn slechts enkele voorbeelden van de meer dan 100.000 bedrijven en organisaties die hun IT-infrastructuur hebben beveiligd met de betaalbare, eenvoudig te beheren en implementeren oplossingen van Barracuda Networks. Barracuda Networks is een niet-beursgenoteerde onderneming met haar internationale hoofdkantoor in Campbell, Californië. Raadpleeg voor meer informatie www.barracuda.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten