donderdag 8 juli 2010

Barracuda Spam & Virus Firewall beschermt bedrijven tegen data leakage en biedt meer mogelijkheden tot e-mailfiltering

Nieuwe functies verhogen de handhaving van beleid voor spam-scans, virus-checks en inhoudsfilters voor inkomende en uitgaande mail

Barracuda Networks Inc., toonaangevend leverancier van beveiligings-, opslag en netwerkoplossingen, kondigt vandaag de nieuwe functies aan van haar Barracuda Spam & Virus Firewall. Deze faciliteren volledige scans van inkomende en uitgaande mail vanuit één appliance en stellen een organisatie in staat haar e-mailreputatie te beschermen en bevatten een bredere inspectie van de inhoud, gebaseerd op beleid voor inkomende en uitgaande e-mail. Deze verbeteringen zorgen ervoor dat vertrouwelijke of gevoelige informatie niet wordt verspreid buiten de organisatie.

“Het is voor organisaties cruciaal, met name binnen sterk gereguleerde sectoren, om de mogelijkheid te hebben intellectueel eigendom en andere gevoelige informatie te beschermen, zodat deze niet ongeautoriseerd wordt verspreid,” zegt Stephen Pao, vice president product management voor Barracuda Networks. “De nieuwe Barracuda Spam & Virus Firewall breidt onze krachtige mogelijkheden om inhoud te scannen uit en maakt het eenvoudiger voor klanten om het filteren van zowel inkomende als uitgaande mail te beheren vanuit één toepassing.”

Beleid handhaven door uitgaande mail te scannen
De nieuwe Barracuda Spam & Virus Firewall biedt IT-beheerders de mogelijkheid om beleid te definiëren om te voorkomen dat vertrouwelijke of gevoelige informatie de organisatie verlaat. Ziekenhuizen en andere zorginstellingen moeten voldoen aan wet- en regelgeving, wat tevens de waarborging van vertrouwelijke en gevoelige patiëntinformatie zoals credit card-gegevens of burgerservicenummers als ook persoonlijke gezondheidsinformatie inhoudt. Zij kunnen met de firewall vooraf ingestelde woordenboeken toepassen om uitgaande e-mail te scannen en zo naleving van de regelgeving te verzekeren. In toevoeging daarop kunnen administraties aparte regels instellen voor filtering van inkomende en uitgaande mail, en de uitgaande mail in quarantaine nakijken op beleidschending voor de mail wordt bezorgd.

Kant-en-klaar zakelijk beheer
Daarnaast biedt Barracuda Spam & Virus Firewall nu een grotere granulariteit van haar rolgebaseerde beheerinterface, waardoor toewijzing van beleid voor zender en ontvanger per domein kan worden ingeregeld. Deze verbeteringen zijn nuttig voor grotere organisaties die het beheer uitbesteden over verschillende divisies en voor service providers die de controle van een granulair beleid voor hun klanten op zich nemen.

Prijzen en beschikbaarheid
De Barracuda Spam & Virus Firewall firmware release 4.1 is per direct beschikbaar in acht modellen met prijzen variërend van $699 tot $89,999. Voor meer informatie kijk op www.barracudanetworks.com/spam

Over de Barracuda Spam & Virus Firewall
De Barracuda Spam & Virus Firewall is beschikbaar in acht modellen zonder extra kosten per gebruiker. Een enkele Barracuda Spam & Virus Firewall ondersteunt tot 100.000 actieve gebruikers en meerdere units kunnen geclusterd worden om zo een nog grotere capaciteit en beschikbaarheid te garanderen. De architectuur bestaat uit twaalf beschermlagen:
Denial of Service en beveiliging, rate control, IP-analyse, authenticatie van afzender, verificatie van ontvanger, virusbescherming, beleid (gebruikerspecifieke regels), vingerafdruk analyse, intentieanalyse, afbeeldingsanalyse, Bayesiaanse analyse en een Spam Rules Scoring engine. In toevoeging daarop bevat de gehele Barracuda Spam & Virus Firewall-lijn simultane inkomende en uitgaande mailfilters met inbegrip van geraffineerde uitgaande mailfiltertechnieken, zoals rate control, domeinrestricties, gebruikersauthenticatie (SASL), blokkering van sleutelwoorden- en bijlagen, drielaagse virusblokkade en gebruikersondersteuning op afstand voor uitgaande mailfiltering. De gelaagde benadering van Barracuda Spam & Virus Firewall minimaliseert de verwerkingstijd per e-mail en verbetert zo de prestaties om miljoenen berichten per dag te kunnen verwerken.

Over Barracuda Networks Inc.
Barracuda Networks Inc. combineert op locatie geinstalleerde gateways en software met cloud-diensten en geavanceerde ondersteuning op afstand om klanten uitgebreide oplossingen op het gebied van beveiliging, netwerktechnologie en opslag te bieden. Het uitgebreide productaanbod van Barracuda omvat onder meer oplossingen die bescherming bieden tegen bedreigingen via e-mail, internet en instant messenger-toepassingen, en producten die de beschikbaarheid van toepassingen, de netwerktoegang, het archiveringsproces, het maken van back-ups en de informatiebeveiliging optimaliseren.

Coca-cola, FedEx, Harvard University, IBM, L’Oreal enn Europcar zijn slechts enkele voorbeelden van de meer dan 100.000 bedrijven en organisaties die hun IT-infrastructuur hebben beveiligd met de betaalbare, eenvoudig te beheren en implementeren oplossingen van Barracuda Networks. Barracuda Networks is een niet-beursgenoteerde onderneming met haar internationale hoofdkantoor in Campbell, Californië. Raadpleeg voor meer informatie www.barracuda.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten