dinsdag 4 oktober 2011

Kaseya verlicht druk op ICT-organisatie door automatisering van update- en patchingproces

Kaseya®, ‘s werelds grootste leverancier van software voor het automatiseren van het beheer van ICT-systemen, introduceert een nieuwe module: Kaseya Software Deployment and Update. Deze oplossing stelt ICT-organisaties in staat om populaire softwaretoepassingen te installeren, updaten en beheren binnen uiteenlopende domeinen en computers op afstand. De nieuwe module van Kaseya stelt dienstverleners en ICT-afdelingen in staat om veel gebruikte toepassingen zoals Adobe Reader, Firefox, Flash, Java, Skype en interne software applicaties regelmatig en met het grootste gemak te updaten via de Kaseya portal.

Het bijwerken van populaire softwaretoepassingen is vandaag de dag net zo belangrijk als het up-to-date houden van Windows. Hackers richten zich net zo vaak op kwetsbaarheden in veel gebruikte toepassingen als die in de Windows werksystemen. Kaseya helpt ICT-afdelingen en managed service providers om de beveiliging in stand te houden door ervoor te zorgen dat alle softwaretoepassingen binnen het netwerk up-to-date te zijn. Voor de introductie van de Kaseya Software Deployment en update module waren ICT-beheerders veel tijd kwijt met het handmatig monitoren van software updates, ingewikkelde installatiescripts creëren over diverse werksystemen en ze over een gedistribueerd netwerk uitrollen en het beste ervan hopen.

“De nieuwe update module van Kaseya Software Deployment maakt het automatisch updaten van software uiterst eenvoudig” , aldus Ted Swanson, de CEO van IT Solutions Consulting. “Het enige dat je hoeft te doen, is toepassingen binnen het profiel te selecteren en het selectievakje 'Automatic Update' aan te vinken. De module minimaliseert de druk van installatietaken op onze klanten en verlicht onze ICT-afdeling van de druk van patching.”

De Kaseya Software SDU module is kant-en-klaar geconfigureerd met beleidsregels voor het vooraf goedkeuren van de installatie van updates voor veel gebruikte softwaretoepassingen. Dit maakt het mogelijk om kwetsbaarheden te verhelpen en te voldoen aan interne beleidsregels en de richtlijnen van de wet- en regelgeving. Dankzij de KSDU-module hoeven ICT-professionals niet langer installatiepakketten te beheren, opdrachtregelinstructies in te voeren, naar updates te zoeken of bestanden bij te houden. Kaseya voert deze taken automatisch uit voor alle toepassingen die in de softwarecatalogus zijn opgenomen. Deze catalogus bestaat uit een in categorieën opgedeelde lijst van ondersteunde softwaretoepassingen met informatie over de naam, versie en taal van elk programma. Voor extra flexibiliteit biedt de nieuwe module daarnaast aangepaste Windows-installers voor branchetoepassingen, aangepaste toepassingen en andere software die aan de softwarecatalogus kan worden toegevoegd.

“Met de nieuwe Kaseya Software Deployment en update module gaat een lang gekoesterde wens van ons in vervulling: de mogelijkheid om niet-Microsoft-toepassingen te patchen en updaten. De module doet echter veel meer dan het installeren van patches voor Adobe Reader” , aldus Jim Lancaster de CTO van Sagiss, LLC. “Met de nieuwe module kan ik vrijwel elke toepassing installeren en onderhouden. De oplossing vormt een uitbreiding op het op beleidsregels gebaseerd beheer van andere modules. De module maakt gebruik van vertrouwde schermen zoals de planner en voegt daar nieuwe functies zoals ’named schedules’ aan toe.”

Geplande installaties
Om ervoor te zorgen dat de activiteiten van eindgebruikers zo min mogelijk door het installatieproces worden verstoord, kunnen ICT-beheerders per profiel planningen definiëren en van een naam voorzien. Daarbij hebben ze de keuze uit een brede reeks van opties, zoals:
- Recurrence – dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse installaties.
- Daily Schedule – de mogelijkheid om onder meer het tijdstip, de distributieperiode en het dagelijkse interval in te stellen.
- Start/End – de mogelijkheid om onder meer de startdatum en een optionele einddatum op te geven.

Dashboards en waarschuwingen
Een ingebouwd dashboard biedt belangrijke metingen en waarschuwingen op basis waarvan beheerders de software- en installatiestatus kunnen bewaken.
• Status van softwaretoepassingen
• Top vijf van geïnstalleerde toepassingen
• Installaties gedurende de afgelopen 24 uur
• Waarschuwingen - de nieuwe module biedt 5 waarschuwingssjablonen.

Handmatige installatie
Het komt regelmatig voor dat ICT-professionals worden gevraagd om eenmalige installaties of updates van softwaretoepassingen uit te voeren. In het ergste geval worden ze verzocht om nieuwe software te installeren om een bepaald probleem op te lossen. De nieuwe Kaseya Software Deployment-module biedt de mogelijkheid om software handmatig te installeren op computers of groepen computers die geen deel uitmaken van een profiel. Hiertoe kunnen ze de gewenste softwaretoepassing in een bestaand profiel of de softwarecatalogus selecteren.

Prijzen en beschikbaarheid
Kaseya Software and Update Deployment is deze maand verkrijgbaar als add-on-module op basis van een permanente licentie of een abonnement per werkplek.

Communiceer met Kaseya via het weblog, Twitter, Facebook, LinkedIn en YouTube.
Weblog (http://blog.kaseya.com)
Twitter (http://twitter.com/KaseyaCorp)
Facebook (http://www.facebook.com/KaseyaFan)
LinkedIn (http://www.linkedin.com/companies/kaseya)
YouTube (http://www.youtube.com/user/kaseyacorp)


Over Kaseya
Kaseya is de wereldwijd leidende aanbieder van systeembeheer-software. Met Kaseya kan iedere thuisgebruiker, organisatie of IT-dienstverlener op een eenvoudige en effectieve manier zijn IT-middelen beheren vanuit één geïntegreerd webplatform. De oplossingen van Kaseya worden wereldwijd ingezet bij IT-dienstverleners, en in een groot aantal andere verticale markten, waaronder retail, gezondheidszorg, onderwijs, financiële dienstverlening, de overheid, defensie, onroerend goed en transport. Het niet-beursgenoteerde bedrijf heeft dertig kantoren in twintig landen. Voor meer informatie bezoekt u http://www.kaseya.nl/.
# # #

Kaseya; het Kaseya k-bug logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken in bezit van of gelicenseerd aan Kaseya International Limited en/of haar vestigingen. Andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Mediacontact:
Ingrid Groeneveld
+31 20 754 6985
Ingrid.groeneveld@axicom.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten