donderdag 13 oktober 2011

ABBYY FineReader 11 versnelt het OCR-proces en vereenvoudigt het maken van e-books

ABBYY FineReader 11 versnelt het OCR-proces en vereenvoudigt het maken van e-books


De nieuwe generatie FineReader maakt snel en nauwkeurig scannen en converteren van documenten mogelijk, en biedt intelligente gereedschappen om het werken met documenten productiever te makenABBYY, een toonaangevende aanbieder van diensten voor documentherkenning, gegevensvastlegging en linguïstische technologieën, introduceert vandaag ABBYY FineReader 11, een intelligente Optical Character Recognition (OCR)-toepassing voor het efficiënt scannen en converteren van documenten. Met FineReader 11 kunnen ondernemingen en individuen hun productiviteit naar een hoger niveau tillen met een aanzienlijke verbetering van de OCR-prestaties. De verbeteringen houden bijvoorbeeld een nieuwe zwart-witmodus in die de verwerking van documenten tot 45 procent sneller maakt*. Om het converteren van documenten te stroomlijnen heeft ABBYY FineReader’s het vermogen om de oorspronkelijke opmaak van documenten met meerdere pagina’s te reconstrueren, verder verbetert. Bovendien kunnen gebruikers met de nieuwe versie van FineReader nu eenvoudig elektronische boeken in de meest gebruikelijke bestandsindelingen creëren. Daarnaast heeft ABBYY de beste taalondersteuning in de markt uitgebreid met onder meer Arabische talen.**

”Met ABBYY FineReader kan men meer bereiken in minder tijd en met minder inspanning, of het nu wordt gebruikt voor het standaard verwerken van kantoordocumenten of voor incidentele werkzaamheden”, legt Sergey Popov uit, directeur van FineReader Product Department bij ABBYY. “Voor veel professionals is ABBYY-software een vast onderdeel van de dagelijkse bedrijfsprocessen geworden. Door de nieuwe verbeteringen kan het programma nu makkelijk taken aan die als erg moeilijk en tijdrovend werden beschouwd.”

ABBYY FineReader biedt intuïtieve hulpmiddelen voor het scannen van documenten en het snel converteren van afbeeldingen van documenten zoals scans, foto's en PDF-bestanden, naar bewerkbare en doorzoekbare elektronische bestandsindelingen. De tekstherkenning van FineReader is een tijdbesparend alternatief voor het handmatig invoeren van tekst en biedt een nauwkeurige conversie van bijna alle soorten gedrukte documenten, zoals boeken, tijdschriftartikelen met ingewikkelde opmaak, tabellen, spreadsheets en zelfs faxen.

De nieuwe versie van ABBYY FineReader biedt functies en gereedschappen gericht op het vereenvoudigen, versnellen en optimaliseren van dagelijks werk met documenten en afbeeldingen. De belangrijkste nieuwe functies op een rijtje:

Snellere OCR en krachtige productiviteitsgereedschappen

ABBYY FineReader 11 biedt een algemene verhoging van de verwerkingssnelheid tot 25 procent* sneller bij Europese talen (bijvoorbeeld Engels, Duits en Russisch) en tot 40 procent* sneller bij Aziatische talen zoals Chinees, Japans en Koreaans. Daarnaast kunnen gebruikers de prestaties van de oplossing verder verhogen en optimaliseren met de speciale verwerkingsmodi van FineReader 11:
• Nieuwe zwart-witverwerkingsmodus — Ideaal voor gebruik bij gangbare documenten zoals contracten, kranten, boeken of andere documenten waarbij kleur niet van belang is. Garandeert zeer nauwkeurige OCR-resultaten met een snellere tot 45 procent* verwerking.
• Verbeterde snelle verwerkingsmodus — Biedt tot 70 procent* snellere herkenning, vergeleken met de standaard verwerkingsmodus. Deze optie is perfect geschikt voor projecten waarbij snelheid essentieel is, zoals het maken van doorzoekbare PDF-archieven.

Gemakkelijk en snel e-books maken

Met ABBYY FineReader 11 kunnen gebruikers papieren documenten en afbeeldingen converteren naar tekst in verschillende formaten die worden ondersteund door e-book readers, tablet PC's en smartphones, waaronder de nieuwe formaten Electronic Publication (.ePub) en FictionBook (.fb2). Daarnaast kunnen teksten die geconverteerd zijn met ABBYY FineReader 11 meteen naar de Amazon® Kindle™-account van de gebruiker worden verzonden.

Opslaan in Microsoft® Word, PDF en OpenOffice.orgTM Writer met oorspronkelijke opmaak

Door de verbeterde ABBYY ADRT®-technologie biedt FineReader 11 een nauwkeuriger reconstructie van de oorspronkelijke opmaak van het document, inclusief de inhoudsopgave, koppen, voetteksten en andere kenmerken die normaal gesproken in documenten met meerdere pagina's zijn te vinden. De nieuwe versie biedt aanzienlijke verbeteringen in de herkenning van verticale kopteksten, kanttekeningen, diagrammen, tabellen en stijlen, en vereist daarom minder inspanning die normaal gesproken gepaard gaat met het handmatig corrigeren.

Naast Microsoft Word-documenten reconstrueert ABBYY FineReader 11 nu op nauwkeurige wijze kopteksten, voetteksten, paginanummers en inhoudsopgave op alle pagina's in resulterende OpenOffice.org Writer-bestanden (ODT). Als men opslaat naar PDF, identificeert en reproduceert de toepassing slim de bladwijzers van de inhoud met koppelingen om een betere navigatie en leesbaarheid te waarborgen.

Nieuwe interfacefuncties en -gereedschappen

ABBYY FineReader 11 biedt een verbeterde, flexibele gebruikersinterface waarmee gebruikers sneller resultaten bereiken bij het werken aan documenten:

• Documenten splitsen — FineReader 11 is ontworpen voor het gemakkelijk in batches scannen van documenten en geeft de gebruikers de mogelijkheid om snel pagina's in documenten van elkaar te scheiden en te beheren. Als de documenten zijn gesplitst, kunnen ze tegelijkertijd in afzonderlijke FineReader-vensters worden verwerkt voor resultaten van hogere kwaliteit, terwijl de structuur en de opmaak van de documenten intact blijft.
• Nieuwe stijleneditor — Hiermee kunnen gebruikers herkende documenten zo nodig meteen in ABBYY FineReader bewerken. Gebruikers kunnen de tekststijlen in een heel document bekijken, aanpassen of samenvoegen. De aanpassingen worden automatisch toegepast op meerdere pagina's, waardoor er minder handmatig bewerken nodig is.
• Verbeterde afbeeldingeneditor — Inclusief uitgebreide functies voor voorverwerking van afbeeldingen, voor optimale herkenningsresultaten. Professionele gebruikers kunnen nu de optimale helderheid en contrast van de afbeeldingen instellen, of de toonwaarden van de afbeeldingen aanpassen door de niveaus voor de schaduwen, hoge lichten en middentonen te selecteren.
• Opties voor intuïtieve PDF-conversie — Biedt drie vooringestelde modi voor het opslaan van PDF's: - Maximale kwaliteit, Compact en Gebalanceerd - voor verschillende conversiesituaties. Daarnaast biedt FineReader 11 verbeterde MRC-compressietechnologie die tot 80 procent kleinere PDF-bestanden dan de vorige versie levert.
Nieuwe herkende talen: Arabisch, Vietnamees en Turkmeens (Latijn)
In de nieuwe versies wordt ook Arabisch**, Vietnamees en Turkmeens (Latijn) ondersteund, wat het totaal op 189 herkende talen brengt, waarmee ABBYY FineReader koploper is in het ondersteunen van talen.

Nieuwe functies in ABBYY FineReader Corporate Edition

ABBYY FineReader 11 Corporate Edition, ontworpen voor middelgrote ondernemingen, afdelingen en werkgroepen in grote bedrijven, biedt extra samenwerkings- en productiviteitsgereedschappen. Corporate Edition ondersteunt gecentraliseerde installatie vanaf een server op meerdere werkstations, gedistribueerde documentverwerking met de mogelijkheid om workflows over het netwerk te delen, en biedt een flexibel licentiemodel dat speciaal voor zakelijke klanten ontworpen is. FineReader 11 Corporate Edition beschikt over een aantal verbeteringen, zoals:
• Verbeterde Hot Folder en Scheduling — Door het geautomatiseerd verwerken van batches in gedeelde mappen (mailbox, lokale of netwerkmappen) kan de toepassing nu flexibel de documentconversieroutines plannen en het proces beginnen met vooraf ingestelde intervallen (elke minuut, dag, week of maand). ABBYY Hot Folder slaat nu ook OCR-resultaten op als FineReader-documenten, wat de gebruikers meer vrijheid geeft om de documenten handmatig te bewerken of te verifiëren voordat de documenten worden opgeslagen in de uiteindelijke indeling.
• Aangepaste taken — Hiermee kunnen zakelijke gebruikers hun bedrijfsprocessen stroomlijnen door het scannen en de conversieroutines te automatiseren. Ze kunnen gemakkelijk aangepaste taken maken met bepaalde parameters zoals herkenningstalen, uitvoerindelingen en opslagmappen, en die taken via het netwerk met andere collega's in de werkgroep delen.
• Verwijderen van gevoelige informatie met redactiemodus — Gebruikers kunnen gevoelige informatie in ondersteunde uitvoerdocumenten verbergen of verwijderen. Vertrouwelijke informatie kan worden verwijderd of worden vervangen door een zwarte balk of zwarte stippen op meerdere lagen van het document.
• ABBYY Business Card Reader — Een tijdbesparende toepassing waarmee gebruikers van ABBYY FineReader 11 Corporate Edition snel en nauwkeurig gescande visitekaartjes kunnen converteren en de gegevens in de vCard-indeling of direct naar Microsoft Outlook®-contactpersonen kunnen opslaan.

Beschikbaarheid

ABBYY FineReader 11 is in twee versies (Professional en Corporate Editions, ontworpen voor de wensen van verschillende gebruikersgroepen en productievereisten) beschikbaar in verschillende online winkels, geselecteerde verkooppunten en wederverkopers over de hele wereld. Voor uitgebreide productinformatie of een gratis proefversie komt men terecht op: http://finereader.abbyy.com.
*Volgens interne testen van ABBYY. Nauwkeurigheid en opmaakresultaten zijn afhankelijk van factoren als documentkwaliteit en scannerinstellingen.
** Bepaalde lokale versies van ABBYY FineReader 11 ondersteunen niet alle 189 herkenningstalen.

Over ABBYY

ABBYY is een toonaangevende aanbieder van diensten voor documentherkenning, gegevensvastlegging en linguïstische technologieën. Tot de producten behoren de ABBYY FineReader-serie met toepassingen voor optische tekenherkenning (OCR), de ABBYY FlexiCapture-serie met oplossingen voor gegevensvastlegging, ABBYY Lingvo woordenboekapplicatie en ontwikkelingsgereedschappen. ABBYY Language Services biedt uitgebreide linguïstische oplossingen voor zakelijke klanten. Overal ter wereld in organisaties waar veel papier wordt gebruikt, worden ABBYY-oplossingen toegepast om tijdrovende en arbeidsintensieve werkzaamheden te automatiseren en bedrijfsprocessen te stroomlijnen. ABBYY’s producten worden gebruikt in grootschalige overheidsprojecten, onder andere door de Australische belastingdienst, de belastinginspectie van Litouwen, het Ministerie van Onderwijs van Rusland, het Ministerie van Onderwijs van Oekraïne en door het bestuur van Montgomery County, USA. Onder andere de bedrijven BancTec, Canon, EMC/Captiva, Hewlett-Packard, KnowledgeLake, Microsoft, NewSoft, Notable Solutions en Samsung Electronics maken gebruik van ABBYY-technologie. ABBYY OCR-toepassingen worden verscheept met de apparatuur van 's werelds beste fabrikanten, zoals Epson, Fujitsu, Fuji Xerox, Microtek, Panasonic, Plustek, Toshiba en Xerox. Het hoofdkantoor van ABBYY is gevestigd in Moskou, Rusland, met kantoren in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Oekraïne, Cyprus, Australië, Japan en Taiwan. Bezoek www.abbyy.com voor meer informatie.
ABBYY, het ABBYY-logo, FineReader, ADRT, Lingvo, FlexiCapture, Recognition Server en PDF Transformer zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van ABBYY Software Ltd. Andere vermelde productnamen zijn mogelijk handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve eigenaren en worden erkend.
Contacten:

Xavier Sauvan
ABBYY Europe
sauvan@abbyy.com
+49 89 51 11 59 28

Dina-Perla Marciano
Axicom
dina-perla.marciano@axicom-benelux.com
+31 20 626 41 67

Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano

global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom-benelux.com |www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten