maandag 31 oktober 2011

De LANCOM 1781EW – VPN router met energiebesparend Gigabit Ethernet en 802.11 draadloos LAN

Snel, groen en klaar voor de toekomst:
De laatste toevoeging aan LANCOM’s nieuwe generatie routers

Aken, 31 oktober 2011 – LANCOM Systems introduceert de LANCOM 1781EW, de laatste toevoeging aan de LANCOM 1781 serie routers en de eerste in deze serie producten om draadloos LAN aan te bieden. Ook deze router is gebaseerd op de nieuwe high-performance hardware platform met meer geheugen en een snellere processor. Dit zorgt ervoor dat de gratis LCOS updates van LANCOM de komende jaren kunnen blijven worden geïnstalleerd. Deze zakelijke router is ideaal voor moderne bedrijven die veelzijdige apparaten nodig heeft voor site connectiviteit, bijvoorbeeld voor filialen, nevenkantoren of kantoor aan huis.

De LANCOM 1781EW is uitgerust met een geïntegreerde 300-Mbps draadloos LAN module die uitzendt in de 2.4- of 5-GHz frequentie om de netwerken van draadloze 802.11agn LAN clients mogelijk te maken.
Verder heeft deze zakelijke router een ingebouwde Gigabit Ethernet connector als WAN-poort om verbinding te maken met ieder type VDSL-, ADSL-, SDSL- of een kabel-modem voor internettoegang. Indien nodig kan het apparaat ook functioneren achter een router die door de provider wordt geleverd. De LANCOM 1781EW verbruikt heel weinig energie dankzij zijn nieuwe green-IT Gigabit Ethernet switch en het ontwerp zonder ventilator.

Er kunnen vier poorten, door gebruikers geconfigureerd en uitgevoerd worden in diverse modes. Load balancing tussen tot maximaal vier WAN-verbindingen maakt het gelijktijdig gebruik van diverse internetverbindingen mogelijk om de algehele bandbreedte te vergroten. De high-speed USB 2.0 poorten ondersteunen apparaten zoals printers of opslagmedia, als ook mobiele (3G/4G) sticks als backup voor internettoegang.

Flexibiliteit door virtualisatie
De ARF- en multi-SSID-functies ondersteunen tot zestien virtuele netwerken, ieder met zijn eigen DHCP, DNS, routing en firewall instellingen binnen het LAN en draadloos LAN, en waarvan ieder op een veilige manier gescheiden is van elkaar. Dit maakt het mogelijk dat het netwerk fexibel wordt opgedeeld, bijvoorbeeld om zakelijk en privé-gebruik gescheiden te houden.

Inclusief beveiliging en backup
De LANCOM 1781EW ondersteunt alle huidige beveiligingeisen voor WLAN-netwerken. Daarbij beveiligt een stateful inspectie firewall het netwerk tegen aanvallen van het Internet.

De LANCOM 1781EW is beschikbaar vanaf November voor 629 euro, exclusief BTW,. Het apparaat komt met standaard 5 IPSec VPN kanalen, optioneel uit te breiden naar 25 kanalen. Andere opties zijn onder andere database-gerelateerde content filtering van Internet voor maximaal 100 gebruikers en een Public Spot-optie om openbare draadloos LANs te gebruiken.

Meer informatie is beschikbaar op de website van LANCOM www.lancom-systems.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten