maandag 15 oktober 2012

Verizon introduceert uitgebreide oplossing voor het beheer en de beveiliging van mobiele apparatuur van wereldwijde ondernemingen


Verizon introduceert uitgebreide oplossing voor het beheer en de beveiliging van mobiele apparatuur van wereldwijde ondernemingen

Uitgebreide ‘Enterprise Mobility as a Service’ biedt ondersteuning voor een breed scala aan applicaties, toegangsopties en apparaten zoals smartphones, tablets en laptops


            Amsterdam – Werknemers maken voor hun werk steeds vaker gebruik van mobiele apparaten. Dit kan gaan om privétoestellen of apparaten die door hun werkgever zijn verstrekt. Wereldwijd actieve ondernemingen staan voor de opgave gesteld om al deze apparaten te beveiligen en toegang te bieden tot gevoelige bedrijfsinformatie. Om in deze behoefte te voorzien heeft Verizon zijn Enterprise Mobility as a Service-oplossing uitgebreid met ondersteuning voor een breed scala aan applicaties, toegangsopties en apparaten, waaronder smartphones, tablets en laptops.
            Deze uitgebreide oplossing zal deze maand beschikbaar zijn voor middelgrote en grote bedrijven, met lokale facturatie-, valuta- en ondersteuningsopties voor 30 landen en  in Europa, Azië en het Stille Zuidzeegebied en Noord- en Zuid-Amerika. Mogelijkheden zijn onder meer:
·         Secure Workspace: Deze functie maakt gebruik van het Divide-platform van Enterproid om bedrijfsgegevens op de mobiele apparatuur van werkgevers af te zonderen en te beveiligen. Dit is zowel mogelijk voor apparaten die door de werkgever zijn verstrekt als voor de privétoestellen van werknemers. Deze veilige workspace kan worden beheerd door de eigen ICT-organisatie. De privacy van de gebruiker blijft gewaarborgd doordat een firewall tussen de zakelijke en privégegevens wordt aangebracht.
·         Beheer van meer mobiele apparaten: Beheerders kunnen nu remote of op afstand  smartphones en tablets beheren. In geval van nood kunnen ze deze toestellen op afstand vergrendelen en alle daarop aanwezige bedrijfsgegevens wissen. In het verleden was dit alleen mogelijk voor PC’s en laptops.
·         Uitgebreide draadloze toegang: Klanten van Verizon Enterprise Solutions kunnen nu een verbinding maken met meer dan 500.000 hotspots in 90 landen. De dienst van Verizon stelt de verbindingen automatisch in, zodat gebruikers op snelle en kostenefficiënte toegang tot bedrijfsbronnen kunnen krijgen. Ondernemingen kunnen daarnaast zakelijke WiFi-directory’s op al hun apparaten instellen, zodat hun werknemers effectiever gebruik kunnen maken mobiele bedrijfsnetwerken wanneer ze zich op kantoor of de bedrijfscampus bevinden.
            “Tot nu toe moesten bedrijven uiteenlopende componenten bij elkaar verzamelen  om tot effectieve mobiliteitsprogramma’s en –beleidsregels te komen”, zegt Bill Versen, directeur van de Mobility Solutions-divisie van Verizon Enterprise Solutions. “Met Enterprise Mobility as a Service heeft Verizon een zeer uitgebreide en doeltreffende oplossing ontwikkeld voor de wereldwijde ondersteuning van zakelijke mobiliteit. Ondernemingen kunnen gebruikmaken van een centraal beheerplatform om hun wereldwijde personeel in staat te stellen om met succes te opereren binnen een veranderend zakelijk landschap en hun productiviteit te vergroten.”
            In tegenstelling tot andere oplossingen waarvoor bedrijven een tarief per apparaat moeten betalen, biedt Enterprise Mobility as a Service een krachtig pakket van mogelijkheden op basis van een concurrerend abonnementstarief per gebruiker. Dit betekent dat werknemers zonder bijkomende kosten alle apparaten kunnen gebruiken die door hun werkgever zijn goedgekeurd.
            De geavanceerde cloud-gebaseerde beheermogelijkheden van Enterprise Mobility as a Service maken het eenvoudiger voor IT-managers om mobiele en stationaire ICT-apparatuur te beveiligen. Hiertoe kunnen zij software-updates, ICT-beleidsregels en patches automatisch naar het wereldwijde personeelsbestand laten pushen. De dienst van Verizon biedt daarnaast gedetailleerde, up-to-date inventarisrapporten voor alle hardware, software en apparaten die tot het eigendom van de onderneming behoren.
            Werknemers kunnen op hun beurt een beroep doen op een gebruiksvriendelijk selfserviceportaal om door hun werkgever goedgekeurde zakelijke apps te downloaden. Op deze manier kunnen zij op eenvoudige wijze gebruikmaken van een breed scala van oplossingen die hun productiviteit verhogen.
            “Steeds meer ondernemingen merken dat hun werknemers nieuwe apparaten in alle soorten en maten voor hun werk inzetten. Zij hebben echter moeite om een oplossing te vinden voor de beheer- en beveiligingsproblemen die deze ontwikkeling met zich meebrengt,” zegt Jack Gold, brancheanalist en president van J.Gold Associates, LLC. “Ze hebben behoefte aan een strategische grootzakelijke dienstverlener die in staat is om ondersteuning te bieden voor de verschillende typen apparaten die wereldwijd door talloze werknemers worden gebruikt. Oplossingen zoals Enterprise Mobility as a Service bieden internationaal actieve ondernemingen een snelle, kostenefficiënte en bronvriendelijke manier om de  ‘consumerization’ van mobiliteit te ondersteunen en hun waardevolle informatieactiva optimaal te beschermen.”
Verizon Enterprise Solutions biedt wereldwijde verbindingen die de bedrijfsgroei bevorderen, ondersteuning bieden voor zakelijke innovatie en de samenleving verder helpen. Het bedrijf levert branchespecifieke oplossingen en een complete reeks van wereldwijde producten en diensten via veilige mobiele, cloud- en strategische netwerken en geavanceerde communicatieplatforms. Verizon Enterprise Solutions helpt organisaties om overal ter wereld  nieuwe kansen te benutten voor innovatie, investeringen en zakelijke transformatie. Raadpleeg voor meer informatie verizon.com/enterprise.

Over Verizon Enterprise Solutions
Verizon Enterprise Solutions biedt wereldwijde verbindingen die de bedrijfsgroei bevorderen, ondersteuning bieden voor zakelijke innovatie en de samenleving verder helpen. Het bedrijf levert branchespecifieke oplossingen en een complete reeks van wereldwijde producten en diensten via veilige mobiele, cloud- en strategische netwerken en geavanceerde communicatieplatforms. Verizon Enterprise Solutions helpt organisaties om overal ter wereld in te springen op nieuwe kansen voor innovatie, investeringen en zakelijke transformatie. Raadpleeg voor meer informatie verizon.com/enterprise.


Over Verizon
Verizon Communications Inc. (NYSE, NASDAQ: VZ) heeft zijn hoofdkantoor in New York en is marktleider in het leveren van breedband en andere draadloze en draadgebaseerde communicatieoplossingen aan consumenten, bedrijven, de overheid en groothandelaren. Verizon Wireless runt het meest betrouwbare draadloze netwerk in de VS met meer dan 94 miljoen retail-klanten door het land. Ook biedt Verizon geconvergeerde communicatie, informatievoorziening en entertainmentdiensten via het meest geavanceerde glasvezelnetwerk van de VS en levert het bedrijf naadloze zakelijke oplossingen aan klanten over de hele wereld. Verizon maakt gebruik van een divers personeelsbestand van meer dan 188.000 mensen en behaalde in 2010 als Dow 30 aangeschreven een geconsolideerde omzet van 111 miljard dollar. Voor meer informatie, bezoek  www.verizon.com.


####

VERIZON'S ONLINE NEWS CENTER: Verizon´s persberichten, speeches en biografieën van bestuursleden, mediacontacten, hoge kwaliteit video, beelden en andere informatie zijn beschikbaar op Verizon's News Center: http://www.verizon.com/news /. Voor het ontvangen van persberichten per e-mail, ga naar de News Center en registreer voor aangepaste automatische aanlevering van nieuwsberichten van Verizon.

Dit betreft een niet-officiële vertaling. Voor de officiële tekst verwijzen wij graag naar ons originele Engelstalige bericht.

Media Contacts:

Debbie Lewis
Verizon
+1 215-466-6872

Clare Ward
Verizon
+44-118-905-3501

Nilesh Pritam
+65-6248-6599
nilesh.pritam@intl.verizon.com                                                                   


Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano

   
global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom.com|www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten