vrijdag 19 oktober 2012

Dell onthult toekomstvisie voor zakelijke ICT

Investeringen in hoogwaardige infrastructuur en geïntegreerde automatiseringsplatforms resulteren in de introductie van nieuwe Active System-oplossingen


• Dell blijft groeien binnen de zakelijke markt
• Dell blijft strategisch investeren in end-to-end oplossingen met een schaalbaar ontwerp
• Active Systems van Dell combineert server-, storage-, netwerk- en beheertechnologie binnen een intuïtieve, flexibele, uitgebreide en geconvergeerde infrastructuuroplossing

Amsterdam, 19 oktober 2012 – Dell kondigt plannen aan om wereldwijd bedrijven te helpen om op snelle wijze moderne, op standaarden gebaseerde datacenter-technologieën in gebruik te nemen om, ongeacht de omvang, herhaaldelijk superieure resultaten te realiseren. Hiertoe biedt Dell een op standaarden gebaseerde architectuur die het gebruik van ICT-middelen optimaliseert, groei anticipeert en ruimte biedt voor toekomstige uitbreidingen. De kerncomponenten van de server-, storage- en netwerkinfrastructuur van Dell maken het mogelijk om horizontaal schaalbare oplossingen te creëren op basis van standaard hardware modules en innovatieve softwareoplossingen.

De strategie voor de zakelijke markt die Dell tijdens een evenement in San Francisco presenteerde, combineert hardware, software en services die door Dell zijn ontwikkeld en die het via overnames heeft verworven. Omdat het bedrijf een eenvoudige ontwerpfilosofie hanteert, kunnen klanten profiteren van een robuuste en eenvoudig beheerbare datacenter-infrastructuur. Dell introduceert daarnaast Active Systems, een nieuwe reeks van geconvergeerde infrastructuuroplossingen. Deze oplossingen bieden een intuïtief, flexibel en energiezuinig platform voor applicaties, virtuele desktopinfrastructuren en private cloud implementaties.

Het schaalbare ontwerp van Dell is gebaseerd op en vereist industrie-standaarden. Dankzij overgenomen en zelf ontwikkelde intellectueel eigendom is Dell in staat om de schaalbare ICT-infrastructuur van de toekomst op basis van gestandaardiseerde technologie af te leveren.

Bedrijven kunnen op deze manier voorkomen dat ze afhankelijk worden van kostbare, gesloten architecturen maar profiteren met de intuïtieve oplossingen van Dell intellectuele eigendom en de efficiëntie van een aanpak die voldoet aan de industrie-standaarden.

“Met deze intuïtieve en efficiënte benadering van datacenter-infrastructuren geeft Dell opnieuw blijk van zijn marktleiderschap”, zegt Marius Haas, president Enterprise Solutions Group bij Dell. “Dankzij onze focus op schaalbare ontwerpen en de krachtige oplossingen van Dell Software en Dell Services zijn we uitstekend gepositioneerd om de zakelijke markt te veroveren. Door met hun portemonnee te stemmen geven klanten blijk van hun tevredenheid met deze innovatieve aanpak.”

Active Infrastructure versnelt implementatie en vergroot de flexibiliteit
Active Infrastructure is de nieuwe reeks van geconvergeerde infrastructuuroplossingen van Dell. Deze oplossingen stellen ICT-organisaties in staat om sneller te reageren op zakelijke eisen, de efficiëntie van hun datacenters te vergroten en de kwaliteit van hun dienstverlening te verbeteren. De Active Infrastructure-oplossingen zijn bij uitstek geschikt voor bedrijven die willen standaardiseren op een x86-serverarchitectuur en behoefte hebben aan een meer dynamische infrastructuur die op simpele en geautomatiseerde wijze kan worden beheerd. Klanten van Dell kunnen de Active Infrastructure-oplossingen op twee manieren implementeren:
• Vooraf geïntegreerde systemen – vooraf ingerichte, gemonteerde en geteste systemen in combinatie met zakelijke implementatiediensten
• Active System-architecturen – op maat gemaakte blauwdrukken voor de ontwikkeling van gevirtualiseerde infrastructuren

Dell biedt daarnaast geoptimaliseerde en geautoriseerde Active Solutions voor private clouds, virtuele desktopinfrastructuren en bedrijfstoepassingen zoals Microsoft Lync, Exchange en Sharepoint 2010.

Het nieuwe Active System van Dell maakt deel uit van de Active Infrastructure-reeks en biedt een intuïtieve, uiterst flexibele en uitgebreide aanpak van geconvergeerde infrastructuren. Een kerncomponent van alle Active Systems is de nieuwe Active System Manager, een gebruiksvriendelijke tool voor de meest voorkomende taken op het gebied van infrastructuurbeheer. Deze tool zorgt voor een aanmerkelijke verbetering van de operationele prestaties, onder meer door tot maar liefst 75% van het totaal aantal stappen te elimineren die nodig zijn om een systeem in productie te nemen. De Active Systems zijn ontwikkeld op basis van de beste infrastructuurcomponenten die tastbare voordelen bieden ten opzichte van concurrerende oplossingen. Het gaat om:
• Het PowerEdge M1000e-chassis en de 12g blade-servers, die een tot 2,3 keer grotere rekendichtheid per rack bieden
• Dell Compellent- of EqualLogic-storage, waaronder de nieuwe EqualLogic blade-array
• Een nieuwe plug-and-play blade I/O-module, de PowerEdge M I/O Aggregator, die is geoptimaliseerd voor virtualisatie-omgevingen en een tot zes keer hogere banbreedte levert voor het datacenter-netwerk
• Optimalisatie op systeemniveau voor een tot 45% hoger prestatievermogen per watt

Dell introduceert daarnaast ook het vooraf geïntegreerde Active System 800. Dit blade-gebaseerde model maakt gebruik van EqualLogic-storage en Force10-netwerkswitches en is bestemd voor sterk gevirtualiseerde omgevingen met toepassingen die vragen om krachtige prestaties, flexibiliteit en schaalbaarheid.
Citaten:
“Als snel groeiende aanbieder van cloud-diensten wordt iland geconfronteerd met steeds hogere eisen en complexere gebruiksscenario’s van klanten”, zegt Dante Orsini, senior vicepresident Business Development bij iland. “Met het Active System van Dell beschikken we over een geconvergeerde blade-gebaseerde infrastructuur met een hoge rekendichtheid die kan worden opgeschaald indien de situatie van de klant daarom vraagt. Met deze oplossing kunnen we infrastructuren vijf keer sneller implementeren, de operationele kosten met 37% reduceren door automatisering binnen de hele omgeving en configuratiefouten met 25% reduceren dankzij consistente implementatie-templates.”

“Dell ligt voor op de concurrentie omdat het beseft dat de behoefte aan nieuwe en geavanceerde ICT voor een verandering zorgt in de manier waarop klanten zakelijke en infrastructuurbeslissingen nemen”, zegt Matt Eastwood, vicepresident en algemeen directeur bij IDC. “De uitgebreide aanpak van Dell van geïntegreerde ICT-platforms en de groeiende reeks van softwareoplossingen en diensten bieden perfecte ondersteuning voor de vier groeipijlers die volgens IDC voor een transformatie binnen de ICT-branche zorgen: cloud computing, big data en oplossingen voor social media en mobile applicaties. De nieuwe oplossingen van Dell combineren zakelijke kerntechnologie, waaronder krachtige server-, storage-, netwerk- en beheerfunctionaliteit, tot een flexibele, open en gestandaardiseerde geconvergeerde oplossing die eenvoudig en efficiënt kan worden aangepast aan de veranderende behoeften van groeiende ondernemingen.”

Beschikbaarheid
Het Active System 800 en de daaraan gerelateerde Active System Architectures en Active System Manager zullen vanaf begin volgend jaar wereldwijd verkrijgbaar zijn via Dell en zijn wereldwijde PartnerDirect-kanaal. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.nl/convergence.

Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen de kracht geven om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.nl.

Dell World
Neem samen met ons deel aan Dell World 2012 – The Power to Do More. Dit evenement biedt ICT-professionals de mogelijkheid om van elkaar te leren en de problemen en kansen te identificeren die verband houden met de belangrijkste technologische ontwikkelingen die voor een transformatie binnen het bedrijfsleven zorgen. Kom meer te weten op www.DellWorld.com en volg #DellWorld op Twitter.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Simone Versteeg Dell +31 (0)20-6744737 simone_versteeg@dell.com


Dina-Perla Marciano AxiCom +31 (0)20 75469 86 dina-perla.marciano@axicom-benelux.com
Geen opmerkingen:

Een reactie posten