dinsdag 24 april 2012

Nieuwe Dell Precision-Workstations bieden revolutionair ontwerp en uitmuntende prestaties

 dell_blue_logo.png PERSBERICHT

Nieuwe Dell Precision-Workstations bieden revolutionair ontwerp en uitmuntende prestaties
·         Volledig nieuw ontworpen tower-workstations  die topprestaties leveren voor creatievelingen en ontwerpprofessionals
·         Nieuwe gepatenteerde technologie van Dell maakt een eind aan vrijwel alle geheugenfouten voor optimale stabiliteit en maximale uptime
·         Een van de weinige Tower-workstations  die  makkelijke bereikbaarheid van essentiële onderdelen biedt met vanaf de voorzijde toegankelijke vaste schijven en een van buitenaf verwijderbare voeding

AMSTERDAM, 24 april 2012 — Dell introduceert een volledig nieuw ontworpen reeks van Dell Precision tower-workstations die uitmuntende prestaties, optimale toegankelijkheid en het beste chassisontwerp in zijn soort¹ bieden. De workstations stellen creatievelingen en ontwerpprofessionals in staat om sneller resultaten af te leveren. Dell heeft deze tower-workstations speciaal ontwikkeld voor professionals op het gebied van techniek, productontwerp, animatie en andere grafisch en computer intensieve  gebruikers. Zo wordt de productiviteit verbeterd, ervaren zij een minimale downtime en kunnen zij zich volledig op innovatie concentreren.

Overal ter wereld doen bedrijven in verschillende sectoren een beroep op de Dell Precision-workstations om hun ontwerpprocessen te optimaliseren en uitmuntende resultaten af te leveren. De workstations werden eerder gebruikt voor de vervaardiging van de 854 stereo 3D VFX-shots die te zien zijn in de bekroonde film “Hugo”.

“Ik raad professionals al jarenlang de Dell Precision-workstations aan als beste oplossing voor het creëren van visuele effecten. In onze branche hebben we behoefte aan uiterst geavanceerde technologie en prestaties om met krappe deadlines om te kunnen gaan”, aldus Adam Watkins, supervisor Computer Graphics bijPixomondo. “Ik ben uiterst tevreden met elke  workstation van Dell dat ik tot nu toe heb gebruikt voor meer dan 20 televisieshows. Ze hebben me meerdere keren uit moeilijke situaties gered. Dit is technologie waarop ik blind kan vertrouwen. Ik zie dan ook met grote belangstelling uit naar het nieuwe ontwerp en de prestaties van deze workstations van Dell.”

Een doelgericht en innovatief ontwerp
Voor het ontwerp van het nieuwe chassis vroeg Dell om input van honderden gerenommeerde bedrijven die actief waren op het gebied van techniek, financiële dienstverlening, softwareontwikkeling, wetenschap, media en entertainment. De feedback van deze gebruikers,  in combinatie met uitvoerige tests, resulteerde in de ontwikkeling van een modern, efficiënt en bekroond design met een interieur dat eenvoudiger toegang biedt tot belangrijke onderdelen. De binnenkant van het nieuwe chassis maakt veel duidelijker onderscheid tussen onderdelen waartoe gebruikers vaker toegang zoeken, zoals het geheugen en de vaste schijven.Maar ook tussen onderdelen die meestal worden benaderd voor onderhoud en reparatie, zoals kabelbomen en ventilators. Dit zorgt voor een snellere uitvoering en sterke vereenvoudiging van taken  zoals onderhoudswerkzaamheden of upgrades. Andere innovaties die in de nieuwe reeks van workstations zijn  doorgevoerd zijn onder meer:

-          Een van buitenaf verwijderbare voeding – Dell biedt als eerste in de industrie een standaard tower-workstation²  met een voeding die zonder gereedschap kan worden verwijderd en extern te benaderen is. Deze vergrendelbare voeding is voorzien van een ingebouwde hendel die groen oplicht wanneer de voeding correct functioneert. Dit zorgt voor een reductie van de downtime die gepaard gaat met het identificeren en oplossen van problemen.
-          Vanaf de voorzijde toegankelijke  harde schijven – Het nieuwe en efficiënte chassisontwerp van de T7600 biedt via de voorzijde toegankelijke harde schijven met een snel ontgrendelingsmechanisme. Dit chassis biedt ruimte voor maximaal vier  schijven van 3,5 inch of acht schijven van 2,5 inch. Het is ontworpen voor klanten die zich bezighouden met data-intensieve toepassingen zoals videobewerking en voor militaire en onderzoeksorganisaties die aan het einde van de dag gevoelige gegevens op een veilige locatie moeten opslaan.
-          Toegang op afstand – De Dell Precision T7600 kan op eenvoudige wijze worden getransformeerd tot een rack-oplossing die op elk standaard Dell PowerEdge server-rack kan worden gemonteerd. Door de workstations op een centrale locatie onder te brengen kunnen bedrijven een overzichtelijke, stillere  werkomgeving creëren en hun hardware-investeringen veiligstellen. Gebruikers remote  kunnen remote toegang krijgen via de Dell Precision FX100 zero-client.
-          Betrouwbare geheugentechnologie – Een andere primeur is de introductie van  Reliable Memory Technology (RMT). Deze gepatenteerde code maakt op BIOS-niveau een einde aan vrijwel alle geheugenfouten. RMT breidt de mogelijkhedenvan  ECC-geheugen uit door de locatie van de gecorrigeerde geheugenfout te detecteren en te voorkomen dat het systeem na het opnieuw opstarten opnieuw gegevens naar deze locatie wegschrijft. De RMT wordt geleverd bij de T3600³, T5600 en T7600. Deze oplossing optimaliseert de betrouwbaarheid van de workstations en maakt een einde aan de noodzaak van uitgebreide tests van het complete geheugen, telefoontjes naar de helpdesk en vervanging van DIMM-geheugenmodules.

Deze doelgerichte innovaties bieden gebruikers van onze workstations tastbare voordelen. Zo maakt TACKLEBOX Architecture sinds zijn oprichting in 2006 gebruik van Dell Precision-workstations om unieke architectonische ruimtes te ontwerpen voor de modewereld en detailhandel. Oprichter Jeremy Barbour: “Voor ons ontwerpproces zijn we sterk afhankelijk van 3D-modellering. Dankzij de krachtige prestaties van de workstations van Dell zijn we in staat geweest om de tijd die nodig is voor het genereren van beelden met 66 procent te verkorten, van circa 12 uur tot slechts 4 uur. Op deze manier kunnen wij onze energie concentreren op onze creatieve werkzaamheden en projecten op tijd en binnen het budget afleveren.”

Een krachtige nieuwe reeks van tower-workstations
De nieuwe workstations van Dell¹ zijn uitgerust met krachtige technologie en bieden verbeterde prestaties dankzij de nieuwe microarchitectuur van Intel®, acht core CPU’s voor multi-threaded toepassingen, derde generatie PCIe I/O-ondersteuning voor verbeterde visualisatie van uiterst geavanceerde graphics en tot 512 GB4aan quad channel-geheugen voor het in het geheugen laden van omvangrijke hoeveelheden data. De nieuwe workstations zijn voorzien van NVIDIA Maximus-technologie die een gelijktijdige visualisatie, rendering en simulatie mogelijk maken. Klanten kunnen kiezen uit een breed aanbod van professionele grafische kaarten vanAMD en NVIDIA, waaronder de AMD FirePro V7900 en NVIDIA Quadro 6000.

Het nieuwe aanbod van tower-workstations omvat de volgende producten:
-          Dell Precision T7600 – Dit is het krachtigste en meest uitbreidbare workstation van Dell. De computer is ontwikkeld om optimale prestaties op het gebied van automatisering en visualisatie te bieden. De T7600is perfect voor videotechnologie, animatie, technische toepassingen, simulaties en financiële en wetenschappelijke analyses op basis van omvangrijke hoeveelheden data. De geavanceerde architectuur van de T7600 omvat uiterst krachtige CPUs, voedingen en grafische verwerkingscapaciteit op basis van twee sockets. Het werkstation biedt tot twee Intel® Xeon® E5-2687W-processors met een vermogen van 150 watt met in totaal 16 cores, een energiezuinige voeding met een vermogen van 1300 watt, een grafisch vermogen tot 600 watt en maximaal vier x16 grafische slots in volledig formaat die een ultrahoogwaardige grafische kaart van het type NVIDIA Quadro 6000 en twee NVIDIA Tesla C2075-processors tegelijk van stroom kunnen voorzien.
-          Dell Precision T5600 – Dit werkstation is ontworpen voor omgevingen waarin sprake is van beperkte ruimte en krachtige rekencapaciteit is benodigd. Dit robuuste en betrouwbare werkstation met twee sockets is ontwikkeld met het oog op het ontwerp van complexe 3D-modellen, film- en videocontent en complexe technische en analysetaken. De T5600 biedt tot twee Intel® Xeon®-processors die elk ondersteuning bieden voor acht cores, 128GB4 aan quad-channel ECC-geheugen, een keuze uit een voeding met een vermogen van 635W of 825W, een hoogwaardige professionele grafische kaart van het type NVIDIA Quadro 5000 en een NVIDIA Tesla C2075-processor.
-          Dell Precision T3600 – Dit werkstation met één socket is ontworpen voor de verwerking van middelgrote workloads. De T3600 biedt een uitmuntende balans tussen prestatie en schaalbaarheid voor reguliere 3D-, CAD en CAM-toepassingen en het vervaardigen van digitale content. Belangrijke functionele kenmerken zijn processors uit de Intel Xeon E5-1600- of E5-2600-reeks, een keuze uit twee voedingen, tot 64GBaan 1600 MHz ECC- of niet-ECC-geheugen, een keuze uit een professionele grafische kaart van het type NVIDIA Quadro 6000 of twee professionele grafische kaarten van het type NVIDIA Quadro 5000 en een NVIDIA Tesla C2075-processor.
-          Dell Precision T1650 – Dit tower-werkstation is bestemd voor veeleisende professionele toepassingen waarvoor een doorsnee pc niet toereikend is. Deze instap-workstation  biedt  een certificering voor professionals die werken met 2D-modellen en standaard 3D-modellen, foto’s bewerken, CAD-tekeningen maken en web ontwikkeling doen. De T1650 zal worden uitgerust met de geavanceerde nieuwe Intel Xeon-processors en een maximaal grafisch vermogen van 75W en nieuwe grafische en ISV-certificeringen bieden.

Stabiliteit en beheerbaarheid
Dell werkt samen met brancheleidende softwareleveranciers om zijn complete reeks van workstations tecertificeren voor de meest gebruikte toepassingen op het gebied van digitale content, wetenschap, medische beeldverwerking, olie- en aardgas, GIS en techniek. Deze leveranciers voeren een brede reeks van tests uit om te waarborgen dat het hardwareplatform en de individuele onderdelen daarvan probleemloos functioneren. Op deze manier kunnen klanten ervan op aan dat hun Dell-werkstation foutloos presteert in combinatie met hun bedrijfskritische toepassingen. De nieuwe reeks van workstations zal worden gecertificeerd voor toepassingen van tal van gerenommeerde softwareleveranciers zoals Autodesk, Dassault Systemes, PTC, Siemens PLM, Adobe, Avid, Grass Valley, Landmark, Schlumberger, ESRI en Barco.

Creatieve en ontwerpprofessionals zijn zich goed bewust van de noodzaak om hun veeleisende softwaretoepassingen te laten draaien op een professioneel en door ISV’s gecertificeerd werkstation. Marc Meadows, president van Meadows Analysis and Design“We maken gebruik van Dell Precision-workstations voor het uitvoeren van onze software voor 3D-modellering en real-time analyse, waarmee we ontwerpen testen voor klanten die actief zijn op het gebied van olie- en aardgas-, waterzuivering en ruimtevaart. Sinds we zijn overgestapt op de Dell Precision-workstations zijn we in staat om 3D-analyses 12 keer sneller uit te voeren en de simulatietijd terug te brengen van 19 uur naar 1,5 uur. Dit resulteert in snellere doorlooptijden en verbeterde nauwkeurigheid.”

De Dell Precision-reeks blijft koploper als het aankomt op efficiëntie en lage eigendomskosten. De Dell Precision-workstations T3600, T5600 en T7600 hebben stuk voor stuk een EPEAT®-waardering en zijn voorzien van ENERGY STAR® 5.2-configuraties met onder meer 80 PLUS® Gold-voedingen. Hiermee blijft het milieu bespaard en worden de energiekosten verlaagd.

Dell beschermt de data van gebruikers met sterk geavanceerde beveiligingsdiensten zoals Dell Data Protection Encryption, dat gegevens zowel tijdens opslag als tijdens de overdracht maar externe media beschermt. De nieuwe tower-workstations zijn daarnaast uitgerust met optionele Intel vPro™-technologie, vergrendelbare poorten en de Trusted Platform Module (TPM). . De optionele Dell ProSupport–diensten bieden eindgebruikers en ICT-professionals opties voor technische ondersteuning op afstand of op locatie voor al hun hardware en software van Dell en andere leveranciers. Op deze manier kunnen zij nieuwe workstations en andere apparatuur op uiterst eenvoudige wijze in gebruik nemen.

Citaten van Dell en partners:
“We zijn ontzettend trots om de nieuwe reeks van workstations van Dell te mogen onthullen. Deze computers zijn volledig herzien op basis van feedback van honderden klanten”, aldus Kirk Schell, vicepresident van de Computing Products-divisie van Dell. “We weten dat de gebruikers van onze workstations afhankelijk zijn van technologie om hun innovatieve ideeën tot leven te brengen. Met deze nieuwe Dell Precision Tower-workstations voorzien wij hen van alle tools die zij nodig hebben om de concurrentie voor te blijven. Deze workstations bieden de beste technologie die momenteel op de markt verkrijgbaar is.”
“De nieuwe Precision-workstations van Dell maken gebruik van de kersverse Intel® Xeon®-processors uit de E5-1600- en E5-2600-reeks. Ze bieden kunstenaars, animators, technici, analisten en wetenschappers de krachtige prestaties die ze nodig hebben om hun creativiteit de vrije loop te laten”, aldus Frank Soqui, directeur van de Workstation Product Group van Intel Corporation. “Met onze nieuwe processors, baanbrekende I/O-infrastructuur en geavanceerde softwaretools helpen we gebruikers en ISV’s om verbeterde softwaretoepassingen af te leveren die mee kunnen groeien met hun rekencapaciteit. Op deze manier kunnen zij ideeën sneller dan ooit in innovaties omzetten.”
“Voor miljoenen creatieve en ontwerpprofessionals lossen de nieuwe Dell Precision-workstations de belofte in van een nieuw tijdperk van snelheid en productiviteit. Daarnaast bieden ze een uitmuntende keuze uit professionele NVIDIA Quadro- en Tesla-GPU’s”, aldus Jeff Brown, directeur van de Professional Solutions Group van NVIDIA. “De nieuwe workstations van Dell zijn uitgerust met de NVIDIA Maximus-technologie, die in het najaar van 2011 voor een revolutie teweegbracht in gelijktijdige visualisatie, beeldgeneratie en simulatie. Dit biedt professionals de vrijheid om te ontwerpen en creëren op een manier die voorheen niet mogelijk was.”
“We feliciteren Dell met dit krachtige nieuwe aanbod van hoogwaardige workstations en zien ernaar uit om klanten van Dell de briljante grafische functionaliteit te bieden die ze gewend zijn van de professionele producten uit de AMD FirePro™-reeks”, aldus Bahman Dara, directeur van AMD FirePro Graphics. “De krachtig presterende grafische processors van AMD met AMD EyeFinity-technologie voor weergave op meerdere beeldschermen vormen een perfecte aanvulling op de workstations van Dell. Hiermee geeft AMD opnieuw blijk van zijn toewijding aan de ontwikkeling van doelgerichte oplossingen die optimaal voorzien in de behoeften van de klanten van Dell.”
Prijzen en beschikbaarheid:
De Dell Precision T1650, T3600, T5600 en T7600 zijn vanaf mei wereldwijd verkrijgbaar. De prijzen voor de T1650 zullen in mei bekend worden gemaakt.
·         De Dell Precision T7600 is verkrijgbaar vanaf een prijs van € 1.713.
·         De Dell Precision T5600 is verkrijgbaar vanaf een prijs van € 1.448.
·         De Dell Precision T3600 is verkrijgbaar vanaf een prijs van €877.

Aanvullende informatie:
·         Dell Image Gallery
·         Dell Precision
·         Dell Services

Over Dell:
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en services die hen optimale waarde bieden. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.nl.

Dell en Dell Precision zijn merken van Dell Inc. Dell maakt geen aanspraak op het eigendom van de merken en namen van derden.

¹ De nieuwe tower-workstations Dell Precision T3600, T5600 en T7600 bieden en een bekroond design en het beste chassisontwerp in hun klasse
² De nieuwe Dell Precision T3600, T5600 en T7600 zijn de enige standaard tower-workstations met een extern verwijderbare voeding
³ Reliable Memory Technology is voor de T3600 alleen verkrijgbaar in combinatie met de optionele ECC-geheugenoptie.
1 GB vertegenwoordigt 1 miljard bytes. 1 TB vertegenwoordigt 1 triljoen bytes. Afhankelijk van de geheugenomvang en andere factoren kan de ondersteuning van de grafische kaart een aanzienlijke hoeveelheid systeemgeheugen in beslag nemen.
5 De beschikbaarheid en voorwaarden van Dell Services verschillen per regio. Raadpleeg voor meer informatiewww.dell.com/servicedescriptions.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Simone Versteeg
Dell
+31 (0)20-6744737
Dina-Perla Marciano
AxiCom
+31 (0)20 75469 83

Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano

cid:image001.jpg@01CC03F8.A7EB4C10
   
global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom.com|www.axicom.com |linkedin|follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten