donderdag 12 april 2012

Dell PartnerDirect introduceert certificering voor cloud-diensten en cloud-oplossingen

Dell PartnerDirect introduceert certificering voor cloud-diensten en cloud-oplossingen

• Channelpartners kunnen dankzij certificering als vertrouwde adviseur optreden en klanten voorzien van cloud-technologie gebaseerd op de standaarden.
• Combinatie van certificering en cloud-producten stelt partners in staat om klanten grotere meerwaarde te bieden.


Tweet dit:
Dell PartnerDirect introduceert certificering voor cloud-diensten en cloud-oplossingen


Dell introduceert een Cloud Services & Solutions-certificering voor channelpartners die deelnemen aan het PartnerDirect-programma. Deze certificering zal partners in staat stellen om klanten cloud-diensten en –oplossingen aan te bieden die gebaseerd zijn op Dell technologie en eigen ICT-diensten.

Veel organisaties worstelen met complexe automatiseringsplatforms die hun capaciteitslimiet hebben bereikt, onvoldoende worden benut, waardevolle ruimte binnen het datacenter innemen, veel stroom en koeling vereisen en moeilijk te beheren zijn.

“Organisaties van alle omvang zijn op zoek naar cloud computing-oplossingen die hen in staat stellen om efficiënter te werken en hun zakelijke doelstellingen te realiseren. We hebben een certificeringstraject ontwikkeld dat zich kenmerkt door keuzevrijheid en flexibiliteit en partners in staat stelt om klanten aanzienlijke meerwaarde te bieden. We hebben tijd noch moeite bespaard om grondig inzicht te krijgen in de cloud-oplossingen die onze partners nodig hebben om de markt optimaal te kunnen bedienen”, aldus Jeroen Hagen, Channel Director Northern Europe bij Dell.

Deze nieuwe certificering is al beschikbaar voor Amerikaanse partners. Vanaf 12 april komen Europese partners hiervoor in aanmerking, onder andere in Nederland en België. Binnenkort zullen partners in alle andere delen van de wereld volgen. Het certificeringstraject vormt het resultaat van een maandenlange intensieve samenwerking tussen Dell, partners en brancheanalisten. Dell wil op deze manier waarborgen dat het certificeringstraject voldoet aan de vereisten van uiteenlopende typen cloud-oplossingen, zonder voor onnodige complexiteit te zorgen.


Uit recent onderzoek van Dell Cloud Business Applications en Techaisle* blijkt dat klanten op zoek zijn naar een betrouwbare ICT-partner die in staat is om de juiste cloud-oplossingen voor hun organisatie te vinden. Dell begrijpt dat die partner in sommige gevallen een value added reseller kan zijn en heeft om die reden deze nieuwe certificering geïntroduceerd.


De Cloud Services & Solutions Certification omvat drie categorieën leveranciers van cloud-diensten en -oplossingen:
• Cloud Builder – dit type partner voorziet klanten van alle diensten die nodig zijn voor het ontwerpen en opzetten van een cloud-infrastructuur.
• Cloud Provider – dit type partner is exploitant van een cloudgebaseerd networking operating center (NOC) dat met behulp van technologie van Dell cloud-diensten levert als Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS).
• Cloud Service Enabler – dit type partner treedt op als integrator of intermediair. Deze partners bepalen de beste selectie van cloud-technologieën en –diensten en dragen zorg voor de beveiliging en integratie. Ze beheren de resulterende cloud namens de klant op basis van een reeks van managed services.

Gecertificeerde (Preferred- of Premier-) partners komen in aanmerking voor speciale prijzen en voordelen. Partners die cloud-diensten en –oplossingen aan hun klanten aanbieden of dat wensen te doen, kunnen profiteren van aanvullende voordelen, zoals:
• Voorkeurstoegang tot het huidige en toekomstige aanbod van cloud-diensten en –oplossingen van Dell
• aantrekkelijke financieringsopties waarmee zij klanten alternatieve betalingsmogelijkheden kunnen aanbieden
• deelname aan cloud-gerichte marketingcampagnes en financiële steun voor gezamenlijke marketingcampagnes
• opname in het ‘partner to partner’-netwerk: partners worden vertegenwoordigd als Certified Cloud Services & Solutions-leverancier in de tool Find-A-Partner
• de mogelijkheid om samen met de account-teams van Dell in te springen op zakelijke kansen via de tool Find-A-Partner.

Aanvullende informatie:
PartnerDirect Partner-portaal (informatie over de trainingsvereisten, deelnamevoorwaarden en zakelijke eisen zijn hier te vinden)
Direct2Dell-weblogberichten over PartnerDirect en Dell Channel
Flickr-foto’s en video’s met betrekking tot PartnerDirect en Dell Channel
PartnerDirect op Twitter

Over Dell

Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en partners en levert innovatieve technologie en diensten die hen in staat stellen om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.com.

Dell is een merk van Dell Inc.
Dell maakt geen aanspraak op de merken en namen van derden.

*Onderzoek uitgevoerd door Techaisle namens Dell op basis van een steekproef onder het MKB-panel voor cloud computing-technologie van Techaisle.

# # #


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Simone Versteeg Dell +31 (0)20-6744737 simone_versteeg@dell.com

Dina-Perla Marciano AxiCom +31 (0)20 75469 83 dina-perla.marciano@axicom-benelux.com


Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano


global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom.com|www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten