donderdag 5 april 2012

FRITZ!OS voor de FRITZ!Box

FRITZ!OS voor de FRITZ!Box
Nieuwe FRITZ!OS-firmware voor de FRITZ!Box biedt extra functies voor thuisnetwerken, WLAN’s en telefonie

•Nieuwe FRITZ!OS-firmware is per direct gratis verkrijgbaar
•Meer verbindingsmogelijkheden en verbeterde toegang voor mobiele gebruikers
•Meer overzicht, een groter WLAN-bereik en uitgebreide telefoniefuncties
•Innovatieve dienst MyFRITZ! biedt mobiele gebruikers toegang tot de FRITZ!Box

Berlijn. Met FRITZ!OS bewijst de communicatiespecialist uit Berlijn opnieuw dat gebruikers van de FRITZ!Box ook na de aanschaf van hun apparaat blijven profiteren van nieuwe functionaliteit. De gratis FRITZ!OS 5.21-firmware voor de FRITZ!Box biedt verschillende nieuwe functies op het gebied van thuisnetwerken, WLAN en telefonie. De interactie met smartphones en tablets is eveneens uitgebreid, zodat gebruikers zowel thuis als onderweg toegang tot hun FRITZ!Box hebben. Eén van de opvallendste nieuwe functies is de MyFRITZ!-service, een oplossing die gebruikers veilige en eenvoudige toegang tot hun FRITZ!Box biedt. De FRITZ!OS 5.21-firmware is per direct gratis verkrijgbaar voor alle gebruikers van de FRITZ!Box 7390. Op korte termijn zal de firmware ook voor andere modellen van de FRITZ!Box verkrijgbaar zijn.

De belangrijkste nieuwe functies van de FRITZ!OS 5.21-firmware zijn:

MyFRITZ! – een cloud om op te bouwen
Dankzij de nieuwe MyFRITZ!-service kunnen gebruikers vanuit alle delen van de wereld op veilige en eenvoudige wijze toegang krijgen tot hun FRITZ!Box, of ze nu gebruikmaken van een pc, laptop, smartphone of tablet. MyFRITZ! voorziet hen daarnaast van belangrijke informatie over telefoongesprekken en spraakberichten. De toegang wordt versleuteld en beveiligd met de gratis MyFRITZ!-dienst van AVM. Op deze manier kunnen gebruikers zelf de toegang tot de FRITZ!Box regelen, ondanks de voortdurende adreswijzigingen die door hun internetprovider worden veroorzaakt.

Een beter overzicht op het thuisnetwerk en snellere toegang tot apparatuur
De gebruikersinterface van de FRITZ!Box biedt nu een duidelijk overzicht van alle actieve gebruikers en gasten binnen het thuisnetwerk. Apparaten binnen het thuiswerk die normaliter alleen via het http-protocol konden worden benaderd, zijn nu met een simpele muisklik toegankelijk. Het netwerkoverzicht toont daarnaast alle apparaten die online zijn, compleet met hardwaregegevens en informatie over powerline-adapters.

Een naam opgeven voor de FRITZ!Box

Gebruikers kunnen nu zelf een naam voor hun FRITZ!Box opgeven. Deze naam wordt direct doorgevoerd op het display van het huisnetwerk, de mediaserver, de gebruikersinterface en de SSID van het WLAN. Op deze manier wordt het beheer van het thuisnetwerk nog eenvoudiger.

Internettoegang delen via het WLAN
Als er geen internettoegang mogelijk is, kunnen gebruikers van de FRITZ!Box nu via het WLAN een verbinding laten maken met een andere WLAN-router om toegang tot het web te krijgen.

Toegang voor gasten via het LAN

In plaats van gebruik te maken van het WLAN, kunnen gasten ook een internetverbinding maken via het LAN. Het thuisnetwerk blijft daarbij veilig afgeschermd.

Informatie over de verbindingsstatus

De FRITZ!Box voorziet gebruikers van informatie over hun internetverbinding door hen via push e-mail een grafisch overzicht te sturen van de opdrachtsnelheden en kwaliteit van hun internetverbinding. Gebruikers kunnen kiezen voor een dagelijks of wekelijks overzicht. Daarnaast kunnen ze aangeven dat ze een e-mailbericht willen ontvangen waarin de huidige IPv4- en IPv6-adressen van de FRITZ!Box worden vermeld.

Wake on LAN via internet
De Wake on LAN-functie is nu eenvoudiger te gebruiken via internet. Hierbij wordt de computer, NAS of server automatisch uit de stand-bymodus gewekt zodra deze het eerste gegevenspakket ontvangt.

WLAN-telefonie van topkwaliteit

Met de FRITZ!App Fon kunt u vanaf uw smartphone gesprekken voeren via de FRITZ!Box. Deze gesprekken worden nu automatisch geïnitieerd binnen het draadloze netwerk en zonder vertraging overgedragen met de best mogelijke gesprekskwaliteit.

Nieuwe displays, een nieuw lettertype en nieuwe ringtones voor de FRITZ!Fon
Het nieuwe opstartscherm van de FRITZ!Fon toont een overzicht van het aantal en type nieuwe berichten. Inkomende gesprekken worden nu weergegeven in een extra groot lettertype voor betere leesbaarheid. AVM heeft daarnaast de reeks DECT-ringtones uitgebreid, die geoptimaliseerd zijn voor de FRITZ!Fon.

Over AVM

Het in 1986 in Berlijn opgerichte AVM is een van de twee grootste fabrikanten van breedbandapparatuur van Europa. Met een marktaandeel van meer dan 50 procent is het de grootste fabrikant van Duitsland, de grootste markt van Europa. De in Berlijn gevestigde communicatiespecialist heeft tal van prijzen ontvangen voor zijn innovatieve productreeks FRITZ!Box. De FRITZ!Box biedt snelle en eenvoudige internettoegang, gebruiksvriendelijke netwerktechnologie en telefonie en veelzijdige multimediatoepassingen. AVM heeft 400 werknemers in dienst en behaalde in het boekjaar 2011 een omzet van 220 miljoen euro. Meer persinformatie en beeldmateriaal is te vinden in het persgedeelte van AVM: www.avm.de/en/press. Bezoek ook de Facebookpagina.


Hartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano

global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom.com|www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here

Geen opmerkingen:

Een reactie posten