donderdag 5 april 2012

Nieuwe Dell PowerEdge-servers stellen klanten in staat om sneller zakelijke doelstellingen te realiseren

Nieuwe Dell PowerEdge-servers stellen klanten in staat om sneller zakelijke doelstellingen te realiseren

• Gebruikers van de 12e generatie van Dell PowerEdge-servers profiteren van innovaties in systeem- en stroombeheer
• De PowerEdge-servers zijn als eerste servers op de markt uitgerust met Intel® Xeon®-processors uit de E5-reeks en kunnen de meest veeleisende toepassingen en workloads aan
• Dankzij de wereldwijde vraag vanuit het bedrijfsleven en de publieke sector naar servers was Dell in het vierde kwartaal van 2011 als enige van de vijf grootste serverleveranciers in staat om de omzet te vergroten (volgens cijfers van IDC)

Alle mogelijke klanten, van kleine bedrijven tot omvangrijke datacenters, hebben baat bij de prestatieverbeteringen en beheereenvoud die mogelijk worden gemaakt door de 12e generatie van Dell PowerEdge-servers. Dit zijn de eerste servers binnen de industrie met de Intel® Xeon®-processors uit de E5-reeks die op 6 maart 2012 werden geïntroduceerd.

De nieuwe Dell PowerEdge-servers stellen klanten in staat om hun ICT-infrastructuur optimaal te benutten en hun energiezuinigheid aanzienlijk te vergroten. Dit is mogelijk dankzij innovaties zoals geïntegreerde tools voor systeembeheer en het gebruik van de Fresh Air-oplossingen van Dell. De nieuwe productreeks biedt schaalbare opslagcapaciteit, netwerktechnologie en beveiligingsfuncties. ICT-organisaties kunnen daarmee beschikken over een integrale oplossing voor de ondersteuning voor complexe workloads, zodat de directie haar zakelijke doelstellingen sneller kan realiseren.

Eén van de klanten die reeds profiteert van de voordelen van Dell’s nieuwe generatie PowerEdge-servers is Redstation, een bedrijf dat dedicated hosting- en colocatie-diensten levert aan klanten in meer dan 50 landen. Redstation heeft tien Dell PowerEdge R720XD rack servers ingezet om de prestatie te vergroten voor een snellere verwerking van rekenintensieve workloads. Aangezien Redstation duizenden websites en servers van klanten host, is het voor het bedrijf van cruciaal belang om te investeren in de meest geavanceerd mogelijke infrastructuurtechnologie. Op deze manier kan het bedrijf de concurrentievoorsprong behouden en de dienstverlening optimaliseren.

Volgens IDC vertegenwoordigden x86-servers in het vierde kwartaal van 2011 maar liefst 64,1% van alle serververkopen1. Deze servers blijven marktaandeel winnen, omdat ze een betrouwbare architectuur bieden, voor de ondersteuning van rekenintensieve workloads van alle mogelijke toepassingen, van datawarehousing tot high performance computing. Dankzij het succes van de PowerEdge-reeks slaagde Dell erin om alle concurrentie achter zich te laten en de grootste groei te realiseren binnen de markt voor x86-servers. Dell was daarnaast het enige bedrijf uit de top 5 van serverleveranciers die in het vierde kwartaal van 2011 een omzetgroei wist te boeken. Deze omzetstijging bedroeg 9,7% ten opzichte van het jaar daarvoor.

Dell’s 12e generatie PowerEdge-servers is geoptimaliseerd voor bedrijfskritische toepassingen zoals samenwerking, ICT- en webinfrastructuren, high performance computing, ondersteuning van het besluitvormingsproces en de verwerking van bedrijfsgegevens. De servers zijn ontworpen op basis van feedback van meer dan 7.700 klanten uit 17 landen verspreid over vier continenten. In combinatie met de professionele adviesdiensten van Dell en zijn aanbod van clients, opslagsystemen en netwerkcomponenten bieden de nieuwe PowerEdge-servers klanten maximale efficiëntie, productiviteit, stabiliteit en kostenbesparingen, zodat ze optimaal kunnen voorzien in hun actuele bedrijfsvereisten.


Citaten:

“Overal ter wereld doen bedrijven een beroep op ons voor de ondersteuning van hun bedrijfsprocessen. Om deze reden zijn we altijd op zoek naar de laatste technologische innovaties waarmee we ons aanbod van hosting- en colocatie-diensten kunnen verbeteren. Aangezien Dell als eerste marktpartij servers met Intel Xeon-processors uit de E5-reeks uitbracht, waren we maar al te graag bereid om met hen samen te werken aan het testen van deze servers in aanloop naar de officiële marktintroductie. Dit hebben we ook met eerdere generaties van Dell-servers gedaan. Dell heeft nauw met ons samengewerkt om de voordelen van de nieuwe technologie aan te tonen. Deze hadden vooral betrekking op de stabiliteit wat van cruciaal belang is voor onze hostingdiensten. Dankzij deze aanpak en het innovatieve vermogen, heeft Dell ons vertrouwen weten te winnen. Vanaf nu is het bedrijf dan ook onze standaardleverancier.” – Peter Appleton, technisch directeur bij Redstation

“De Dell PowerEdge-servers met de nieuwe Intel Xeon-processors uit de E5-reeks zorgen voor een drastische verbetering van de prestaties en beheereenvoud. Klanten kunnen hierdoor op effectievere wijze ondersteuning bieden voor de bedrijfstoepassingen waarvan zij afhankelijk zijn. Organisaties zoals Redstation doen een beroep op Dell omdat we als eerste innovatieve technologie naar de markt brengen. Met de 12e generatie PowerEdge-servers kunnen klanten meer gegevens verwerken, meer bedrijfstoepassingen ondersteunen, de complexiteit van hun infrastructuur reduceren en hun bedrijfsefficiëntie vergroten”. – Tony Parkinson, vicepresident EMEA Enterprise Solutions van Dell

Aanvullende informatie:
Dell PowerEdge-servers
Dell Virtualisatie
Dell energie
Efficiënte IT

Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen in staat stellen om meer te doen. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.com.
Dell is een merk van Dell Inc. Dell maakt geen aanspraak op het eigendom van de merken en namen van derden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Simone Versteeg Dell +31 (0)20-6744737 simone_versteeg@dell.com

Dina-Perla Marciano AxiCom +31 (0)20 75469 86 dina-perla.marciano@axicom-benelux.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten