dinsdag 24 april 2012

Dell versterkt het Virtual Network Architecture-aanbod om klanten te helpen sneller resultaten te boeken

Dell versterkt het Virtual Network Architecture-aanbod om klanten te helpen sneller resultaten te boeken

• Dell introduceert de Dell Force10 MXL 10/40GbE, de eerste blade server-switch met 40 gigabit Ethernet-ondersteuning voor de meest intensieve workloads en strikte prestatievereisten
• Nieuwe tools voor het inrichten en beheren van netwerken vereenvoudigen de operationele processen en vergroten de efficiëntie binnen datacenter- en campusomgevingen
• Dell introduceert nieuwe mogelijkheden op het gebied van netwerkvirtualisatie en interoperabiliteit; Big Switch Networks demonstreert multi-tenancy SDN-oplossingen tijdens Interop Las Vegas 2012 van 6 tot en met 9 mei.

Dell voegt nieuwe hardware- en softwarecomponenten toe aan zijn Virtual Network Architecture-portfolio, een open netwerk-framework voor efficiënt ICT-beheer en workload-intelligentie. Met de Dell Force10 MXL 10/40GbE-switch introduceert het bedrijf zijn eerste 40 gigabit blade server-switch voor het Dell PowerEdge M1000e blade-systeem. Deze switch is ontwikkeld voor de ondersteuning van intensieve workloads binnen traditionele, virtuele, publieke en private cloud-omgevingen.

De hoogwaardige server blade-switches bieden klanten meer architectonische keuzevrijheid en breiden het server-, opslag- en netwerk-aanbod van Dell uit met integrale 10 gigabit Ethernet (GbE)-oplossingen. De switches maken één tot 10 keer snellere prestatie van bedrijfstoepassingen mogelijk voor verbeterde ondersteuning van de besluitvorming en business intelligence-workloads.[1]

Dell zal de nieuwe technologieën en innovaties uit zijn Virtual Network Architecture (VNA)-portfolio demonstreren tijdens de Interop Las Vegas 2012. Dario Zamarian, vicepresident en directeur van Dell Networking, zal de visie van Dell op netwerktechnologie en ICT nader uiteenzetten tijdens een lezing op 8 mei.

Snellere resultaten met de Dell Force10 MXL 10/40 GbE-switch
Het VNA-aanbod van Dell Force10 voor het virtualiseren, automatiseren en inrichten van netwerkfuncties en –diensten is aanzienlijk uitgebreid en blijft de concurrentie voor dankzij de introductie van de Dell Force10 MXL 10/40GbE, de eerste blade server-switch van Dell met 40 GbE-ondersteuning. Volgens een rapport van de Dell’Oro Group2 vergroot Dell hiermee zijn marktleiderschap in 40 GbE.

De Dell Force10 MXL 10/40GbE blade-switch brengt ongeëvenaarde bandbreedtecapaciteit naar het Dell PowerEdge M1000e blade-chassis om te voorzien in de uiteenlopende vereisten van omgevingen zoals datacenters binnen grote ondernemingen, overheidsnetwerken, onderwijs- en onderzoeksinstituten en high performance computing. De volledig functionele 1/10/40GbE Layer 2- en Layer 3 blade-switch wordt ondersteund door het Force10 operating system (FTOS) en biedt meer bandbreedte en verbeterde schaalbaarheid, prestaties en gebruikseenvoud voor blades in datacenter- en campusomgevingen. FTOS biedt ondersteuning voor enkele van ‘s werelds meest omvangrijke en veeleisende datacenter-omgevingen. Gebruikers kunnen profiteren van voordelen zoals een voorspelbare, stabiele netwerkprestatie en een reductie van de operationele en beheeroverhead.


Belangrijke voordelen van de Dell Force10 MXL 10/40GbE-switch zijn onder meer:
• Ingebouwde Ethernet stacking-technologie: klanten kunnen poorten consolideren en profiteren van een kostenefficiënte pay-as-you grow-oplossing. Door middel van Ethernet-stacking kunnen tot zes switching-modules binnen één behuizing worden gebruikt of kunnen meerdere behuizingen als één logisch apparaat worden beheerd.
• Een voor krachtige prestaties geoptimaliseerd ontwerp: de hoogwaardige Ethernet-switchingfunctionaliteit is speciaal ontwikkeld voor de ondersteuning van nieuwe workloads en veeleisende oost-west- (of intra-chassis)-verkeerspatronen. Deze switches brengen 10/40GbE met een hoge dichtheid, optimale schaalbaarheid en minimale netwerkvertraging naar de Dell PowerEdge M1000e blade-behuizing.
• Flexibele connectiviteitsopties: netwerkflexibiliteit dankzij FlexIO-modules die ondersteuning bieden voor 40GbE QSFP+, 10GbE SFP+ en 10GBase-T poorten.
• Geïntegreerde ondersteuning voor opslagbronnen: flexibiliteit dankzij geconvergeerde I/O-ondersteuning voor integrale IP-opslag (iSCSI en Data Center Bridging). Hierdoor ontstaat één 10GbE-verbinding die voor verbeterde efficiëntie en kostenreducties zorgt.

Maximale efficiëntie: geavanceerde softwarefuncties voor grootzakelijke datacenters, netwerkontwerp en netwerkbeheer
Dell introduceert daarnaast verbeteringen van zijn beheersoftware waarmee klanten hun ICT-processen kunnen vereenvoudigen en tijd en geld besparen.

Verbeteringen van het Dell Force10 besturingssysteem
Nieuwe FTOS-functionaliteit voor datacenters die specifiek ontworpen zijn voor het S4810 10/40G top-of-racksysteem zijn onder meer:
• Ondersteuning voor Layer 2 multipath-technologie —Virtual Link Trunking (VLT)— een innovatieve technologie die verbeterde schaalbaarheid en controle biedt binnen Layer 2 switching-omgevingen.
• Ethernet switch stacking-technologie voor een vereenvoudigd beheer van grootschalige switch-implementaties.
• Ondersteuning voor Data Center Bridging (DCB) voor een Lossless Ethernet-structuur met convergentie van storage (iSCSI, Fibre Channel) en data op basis van een gemeenschappelijke infrastructuur.
• Geautomatiseerde workload-mobiliteit waarbij virtuele LAN’s tijdens de migratie van virtuele machines zonder tussenkomst van de gebruiker worden ingericht, met open hypervisor-ondersteuning voor maximale keuzevrijheid en flexibiliteit.

Dell Fabric Manager
Dell introduceert daarnaast Dell Fabric Manager, een nieuwe oplossing voor het configureren, beheren en bewaken van Dell Distributed Core-implementaties in datacenters. De Distributed Core-architectuur van Dell – een ´spine-and-leaf´-structuur voor datacenters – vormt een steeds populairder alternatief voor traditionele, chassisgebaseerde architecturen. Dit geldt met name voor high performance computing-omgevingen, waar de prestaties, veerkracht, flexibiliteit en kostenefficiëntie even belangrijk zijn. Dell Fabric Manager biedt een integraal overzicht op systeemniveau van Distributed Core-implementaties van elke omvang. Gebruikers profiteren daarmee van een forse reductie van de configuratietijd en vereenvoudiging van het beheer en de bewaking.

Open Manage Network Manager 5.0

Dell introduceert de vijfde versie van Open Manage Network Manager (OMNM), een centrale beheerconsole voor alle bestaande en toekomstige netwerkplatforms van Dell binnen branch-, campus- en datacenternetwerken. OMNM reduceert de totale eigendomskosten van netwerken door beheertaken te automatiseren en de uptime van het netwerk te vergroten met diagnostische functies, netwerkbewaking en back-up- en herstelmogelijkheden. Klanten kunnen de oplossing in slechts een paar uur in gebruik nemen, zonder de noodzaak om updates voor agents te installeren.

Nieuwe functies van OMNM 5.0 zijn onder meer:
• Een eenvoudiger installatie en gebruik van switches dankzij een verbeterde web-based interface.
• Ondersteuning voor de volledige productreeks van switches van Dell, waaronder Dell Force10, W-Series-controllers en draadloze access points.
• Analyse van het netwerkverkeer voor optimaal presterende configuraties.
• Beheer van groepen van ICT-bronnen voor one-to-many switch-configuraties.

Demonstratie van nieuwe SDN-gebaseerde netwerkvirtualisatie en multi-tenancy-oplossingen
Dell introduceert innovaties op het gebied van Software-Defined Networking (SDN) die verbeterde mogelijkheden bieden voor het beheren, aanpassen en optimaliseren van virtuele netwerkprocessen en kostenbesparingen mogelijk maken. Tijdens de Interop Las Vegas 2012 zal Dell nieuwe SDN-gebaseerde oplossingen demonstreren, zodat klanten met eigen ogen kunnen zien met welke eenvoud ze hun netwerkinfrastructuren kunnen virtualiseren, meerdere platforms kunnen inrichten en cloud-diensten aan meerdere klanten kunnen aanbieden (multi-tenancy).

In dit verband kondigt Dell interoperabiliteit aan met de Open SDN ™-architectuur van Big Switch Networks. Dit bedrijf levert oplossingen voor cloud-netwerken die zijn gebaseerd op open standaarden zoals OpenFlow. Klanten van Dell kunnen op deze manier profiteren van meer netwerkkeuzes op het gebied van SDN.

Andere live demonstraties van VNA-oplossingen tijdens de Interop Las Vegas 2012 zijn onder meer:
• Het beheer van gedistribueerde cores met de Dell Fabric Manager.
• Geautomatiseerde workload-mobiliteit met een geautomatiseerde (her)configuratie van het VM-VLAN.
• Virtual machine-tunneling via de Layer 2/3-infrastructuur met Microsoft Hyper-V.

Citaten:
“Klanten beginnen het gebruik van 10GbE te omarmen binnen hun ICT-infrastructuren, waaronder servers, opslagbronnen en netwerkapparatuur. Dell is de ideale partij voor hulp op al deze terreinen,” aldus Dario Zamarian, vicepresident en directeur van Dell Networking. “Dell helpt zijn klanten om hun infrastructuur vandaag te optimaliseren en daar in de toekomst meer intelligentie en mogelijkheden aan toe te voegen.”

“We bemerken een sterke opleving in de vraag naar 10GbE nu klanten geïntegreerde datacenter-architecturen zoals de Force10-systemen van Dell in gebruik beginnen te nemen”, aldus Cindy Borovick, programma-vicepresident van Enterprise and Datacenter Networks. “De geïntegreerde oplossingen die Dell voor 10GbE en nu ook 40GbE netwerkstructuren ontwikkelt, bieden de klanten die bezig zijn met het uitbouwen van hun publieke en private clouds de mogelijkheid om 10GbE-servers, opslagbronnen en netwerktechnologie met elkaar te verbinden.”

“We zijn zeer verheugd over het feit dat Dell deel uitmaakt van onze Open SDN-gemeenschap", aldus Guido Appenzeller, CEO en medeoprichter van Big Switch Networks. "We delen de gemeenschappelijke visie dat open standaarden een cruciale rol spelen bij het inlossen van de beloften van SDN en het realiseren van de voordelen van deze technologie voor onze klanten.”

Beschikbaarheid:
De Dell Force10 MXL 10/40G-switch voor het Dell M1000e-chassis en de Dell Fabric Manager zullen in de zomer van 2012 verkrijgbaar zijn. De Open Manage Network Manager 5.0 is met directe ingang verkrijgbaar.

Aanvullende informatie:
• Dell Interop-microsite
• Dario Zamarian van Dell zal een lezing houden tijdens de Interop Las Vegas 2012 op 8 mei 2012 om 23:00 uur CET.
• Dell Virtual Network Architecture
• Dell Networking
• Volg @DellNetworking op Twitter

Over Dell
Dell Inc. (NASDAQ: DELL) luistert naar zijn klanten en levert innovatieve technologie en services die hen optimale waarde bieden. Raadpleeg voor meer informatie www.dell.nl.

Dell, Force10 en OpenManage zijn merken van Dell Inc. Dell maakt geen aanspraak op het eigendom van de merken en namen van derden.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Simone Versteeg Dell +31 (0)20-6744737 simone_versteeg@dell.com

Dina-Perla Marciano AxiCom +31 (0)20 75469 83 dina-perla.marciano@axicom-benelux.comHartelijke groet/ Kind regards,

Dina-Perla Marciano


global technology PR

Dina-Perla Marciano | axicom | watertorenplein 4b | 1051pa | amsterdam | t: +31 (0)20 75469 86 | f: +31 (0)20 75469 88 | m: +31 (0)6 30 045 484 | dina-perla.marciano@axicom.com|www.axicom.com |linkedin| follow us on Twitter here or follow my personal account here
_______________________________________

Geen opmerkingen:

Een reactie posten