maandag 31 januari 2011

Mobile World Congress: LANCOM toont routers voor mobiele data netwerken

Trade-show lancering van 3.5G en 4G zakelijke producten

Aken, 31 januari 2011 – Netwerkspecialist LANCOM staat voor de eerste keer op het Mobile World Congress in Barcelona (14 t/m 17 februari 2011, Hal 1, Stand 1B01). Bezoekers van het belangrijkste evenement in de mobiele communicatiesector kunnen een eerste blik werpen op de nieuwe HSPA+ en LTE routerserie van de specialist in Virtual Private Networks (VPN) en draadloos LAN. Met datasnelheden tot 100 Mbps downstream en 50 Mbps upstream gebruiken deze IPsec-gebaseerde VPN-routers de volgende generatie van mobiele data netwerken om veilige breedbandnetwerken te bieden tussen verschillende locaties.

Het eerste model in deze nieuwe serie van routers zal op de show in Barcelona voor de eerste keer live te zien zijn: de LANCOM 1780 EW-3G. De VPN-router met geïntegreerde HSPA+-modem biedt tot 21 Mbps downstream en 5.76 Mbps upstream, is vele malen sneller dan de bandbreedte die nu beschikbaar is met mobiele data netwerken. Toepassingen bevatten niet alleen de backup van kritische Internet-verbindingen voor bedrijven, maar ook de toegangsverbinding over de high-speed mobiele data netwerken.

Tevens maakt het eerste outdoor model gebaseerd op HSPA+ haar debuut. De OAP-321-3G combineert internet toegang via mobiele data netwerken samen met high speed 802.11n draadloos LAN. Uitgerust met een robuuste IP-67 outdoor-behuizing, stelt deze router buitenlocaties - die niet zijn uitgerust met breedband - in staat om toegang te krijgen tot netwerken, terwijl hij tegelijkertijd ook dekking biedt voor wireless LAN (typische locaties zijn opslagruimtes, landmarks, transport terminals, etc).
Het apparaat is ook ideaal om nomadische draadloze netwerken op te zetten.

Er zal ook een prototype te zien zijn van de eerste-LTE router van LANCOM. Het uiteindelijke product zal op tijd beschikbaar komen om aan te kunnen sluiten bij de netwerk uitbreidingsplannen van de mobiele providers; vanaf mid 2011. De LANCOM 1681-4G LTE heeft een geïntegreerde multimode LTE-modem en ondersteunt Europese LTE spectra, met name 800 MHz, 1,800 MHz en 2,600 MHz (LTE 800, LTE 1800 en LTE 2600). In toevoeging op LTE werkt het toestel ook op HSPA+, UMTS, EDGE, en GPRS.

Tegen het einde van 2011 zal de LANCOM-serie van mobiele netwerken bovendien ook HSPA+-modellen bieden voor gebruik binnen, buiten en in industriële applicaties voor machine-tot-machine communicatie.

“Onze nieuwe serie mobiele data routers is een aantrekkelijk aanbod voor iedereen die professionele applicaties over nieuwe-generatie mobiele breedband netwerken wil gebruiken” zegt Ralf Koenzen, Managing Director van LANCOM Systems. “Dit is vooral van toepassing op aanbieders die mobiele data diensten aanbieden aan zakelijke klanten die veilige, hoge beschikbaarheid, multi-site netwerken eisen. Het Mobile World Congress biedt ons een uitstekend platform om deze groep te bereiken.”

******************************
Noot voor journalisten: LANCOM-vertegenwoordigers zullen je graag ontvangen voor individuele persinterviews in het NRW Duitse Paviljoen (hal 1, 1B01). Afspraken kunnen gemaakt worden met de onderstaande perscontacten. We verzoeken u vriendelijk vooraf een afspraak te maken.

LANCOM neemt ook deel aan het Showstoppers evenement de avond voor de tentoonstelling. We kijken er naar uit je daar te ontmoeten.
****************************

Geen opmerkingen:

Een reactie posten